Ingrediente
●
Griș de grâu
100 g
aproximativ 10-12 linguri
●
Zahăr
100 g
opțional, sau potriviți după gust
●
Esență de vanilie
1 lingurita
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Primul pas este important, trebuie să vă pregătiți și să măsurați ingredientele.
Pas 2
Într-o oală cu fund gros, sau un tuci, turnați laptele și îl puneți pe foc.
Nu plecați departe pentru că are obiceiul să "fugă" din oală dacă nu sunteți pe fază :)
Pas 3
Când începe să fiarbă, adăugați câte puțin(sau "în ploaie") grișul și neapărat amestecați bine cu un tel în acest timp. Telul va desface rapid toate eventualele cocoloașe și veți obține un lapte cu griș cremos și exemplar.
Pas 4
Acum îl lăsați să fiarbă încet și la foc mic timp de 10-15 minute, în acest timp neapărat amestecați periodic cu telul în oală.
Pas 5
Apoi adăugați untul, sarea, vanilia și zahăr după gust.
Dacă îl serviți cu dulceață, zahărul se poate omite sau chiar îl înlocuiți cu alți îndulcitori preferați.
Pas 6
După ce ați închis focul, îl turnați imediat în farfurii și lăsați 10 minute, îmi place când formează o pojghiță deasupra(în plus va avea o consistență mai de budincă) și abia după asta pun dulceață peste grișul cu lapte.
Sau să-l servim cu un mic cub de unt și miere....
Poftă bună!
Cantitate:
1200 g
(4 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
5 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)