Biscuiti cu fulgi de cocos Reteta VIDEO

Biscuiti cu fulgi de cocos

Am testat de sarbatori aceasta reteta de biscuiti fragezi cu unt si fulgi de cocos si chiar am ramas surpinsa de gust, textura, aroma. Numaidecat am insistat sa va arat reteta si voua, a venit la fix cu provocarea LaDoiPasi de a gati retete folosind produsele marca proprie Fine Life si Aro din aceste magazine. Asa ca mi-am alintat familia inca o data, gatind acesti biscuiti cu cocos exceptionali, va recomand si voua neaparat sa-i incercati.

Prima data am facut fursecurile mai subtiri si au iesit perfect crocante-fragede, acum le-am lasat putin mai groase si aveau textura mixta - crocanta la exterior si moale ca de turta dulce la interior. Copiii si sotul mi-au spus ca ambele sunt excelente, deci experimentati oricare varianta de biscuiti cu fulgi de cocos va place.

Si apropo, pe site-ul LaDoiPasi gasiti multe alte retete interesante si sfaturi utile in sectiunea Idei simple pentru acasa.

Ingrediente

Unt
200 g
am incercat sa inlocuiesc cu unt de cocos, dar au iesit cu un gust specific prea intens si usor amar
Zahar
150 g
Oua
1 buc
Smantana
200 g
am in vedere smantana fermentata simpla, orice procent de grasime
Faina alba calitate superioara
500 g
Praf de copt
10 g
adica 1 plic
Fulgi de nuca de cocos
120 g
Esenta de vanilie
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti impreuna:

- untul topit si racorit

- zaharul

- oul

- esenta de vanilie

2

Apoi adaugati 200g de smantana simpla fermentata, eu am folosit smantana Aro cu 20% grasime.

3

Amestecati bine compozitia cu un tel.

4

Intr-un alt bol masurati 500g de faina, de data asta am testat marca Fine Life din magazinele LaDoiPasi si a fost foarte buna.

5

Peste faina puneti praful de copt si 100g din fulgii de cocos, amestecati bine toate ingredientele.

6

Adaugati compozitia de faina peste cea de unt-oua, framantati un aluat neted si nelipicios.

Eu prefer sa-l amestec la inceput cu o spatula, apoi cand se leaga toate ingredientele continui sa framant cu mainile.

7

Inveliti coca in folie de plastic si puneti la frigider pentru minim 1 ora, puteti lasa si peste noapte.

8

Dupa acest timp ne apucam sa modelam biscuitii.

In primul rand presarati masa cu faina si presati aluatul cu mainile pana se intinde putin. Asta din cauza ca se intareste la frigider si cu facaletul este mai greu sa-l lucrati imediat.

9

Apoi il intindeti cu facaletul sa fie de 1cm grosime.

10

Presarati deasupra restul de cocos si il intindeti uniform cu mainile pe toata suprafata.

11

Apoi mai intindeti foia de aluat(in acelasi timp se va presa cocosul in coca), sa fie cam de 5-6mm.

12

Cel mai simplu este sa taiati aluatul in patrate, romburi, triunghiuri - veti avea mai putine resturi de lucrat pe urma.

13

Dar il puteti taia si cu un pahar in cercuri uniforme.

14

Cu dosul unui cutit presati ca in poza/video, sa formati o scoica.

15

Eu am avut un capac de casoleta mai interesant si am presat fiecare cerc pe acele striatii - asa am avut scoici cu dungi mai uniforme.

16

Si mai simplu se pot trasa niste dungi cu o furculita.

17

Sau le puteti intepa, pentru niste gauri neuniforme.

18

Biscuitii cu cocos astfel formati le puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.

19

Aveti grija ca se rumenesc mai repede dedesubt, si va puteti pacali daca asteptati sa se rumeneasca mai intens deasupra(in acest caz se poate arde baza).

20

Foarte buni sunt, parca le simt aroma si gustul prin poza - cred ca ar fi printre cei mai deliciosi biscuiti gustati vreodata.

Din aceste ingrediente iese o cantitate generoasa de fursecuri, cam 2 platouri (sau 3 tavi de cuptor) ca cele din poza de prezentare.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1200 grame (2 platouri de biscuiti ca in poza)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

david
david 29 ian 2019, 20:58

Cum se pastreaza? Cat timp sunt ok? Arata super bine!!!

lena
Elena (lena) david 29 ian 2019, 21:04

Se pastreaza la temperatura camerei, in cutie, punga - la noi au stat si 2 saptamani :)

david
david 29 ian 2019, 23:19

Multumesc mult pentru raspuns si pentru retete! Toate pe care le-am incercat au fost super gustoase!!!๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 07 feb 2019, 02:31

Nu ati indicat cocosul la lista de ingrediente.

lena
Elena (lena) Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 07 feb 2019, 03:36

Ba da, sunt chiar penultimii :)

ElenaGheorghe363
Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 12 mar 2019, 13:56

In total cat cocos trebuie?

ElenaGheorghe363
Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 12 mar 2019, 13:58

In reศ›eta din aplicatie nu e trecut, doar aici deasupra comentariilor ๐Ÿค—