Biscuiți cu fulgi de cocos Rețetă VIDEO
Am testat de sărbători această rețetă de biscuiți fragezi cu unt și fulgi de cocos și chiar am rămas surprinsă de gust, textură, aromă. Numaidecât am insistat să vă arăt rețeta și vouă, a venit la fix cu provocarea LaDoiPasi de a găti rețete folosind produsele marca proprie Fine Life și Aro din aceste magazine. Așa că mi-am alintat familia încă o dată, gătind acești biscuiți cu cocos excepționali, vă recomand și vouă neapărat să-i încercați.
Prima dată am făcut fursecurile mai subțiri și au ieșit perfect crocante-fragede, acum le-am lăsat puțin mai groase și aveau textură mixtă - crocantă la exterior și moale ca de turtă dulce la interior. Copiii și soțul mi-au spus că ambele sunt excelente, deci experimentați oricare variantă de biscuiți cu fulgi de cocos vă place.
Și apropo, pe site-ul LaDoiPasi găsiți multe alte rețete interesante și sfaturi utile în secțiunea Idei simple pentru acasă.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Unt
200 g
am încercat să înlocuiesc cu unt de cocos, dar au ieșit cu un gust specific prea intens și ușor amar
●
Smântână
200 g
am în vedere smântână fermentată simplă, orice procent de grăsime
●
Făină albă calitate superioară
500 g
●
Praf de copt
10 g
adică 1 plic
●
Fulgi de nucă de cocos
120 g
●
Esență de vanilie
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți împreună:
- untul topit și răcorit
- zahărul
- oul
- esența de vanilie
Pas 2
Apoi adăugați 200g de smântână simplă fermentată, eu am folosit smântâna Aro cu 20% grăsime.
Pas 3
Amestecați bine compoziția cu un tel.
Pas 4
Într-un alt bol măsurați 500g de făină, de data asta am testat marca Fine Life din magazinele LaDoiPasi și a fost foarte bună.
Pas 5
Peste făină puneți praful de copt și 100g din fulgii de cocos, amestecați bine toate ingredientele.
Pas 6
Adăugați compoziția de făină peste cea de unt-ouă, frământați un aluat neted și nelipicios.
Eu prefer să-l amestec la început cu o spatulă, apoi când se leagă toate ingredientele continui să frământ cu mâinile.
Pas 7
Învăliți coca în folie de plastic și puneți la frigider pentru minim 1 oră, puteți lăsa și peste noapte.
Pas 8
După acest timp ne apucăm să modelăm biscuiții.
În primul rând presărați masa cu făină și presați aluatul cu mâinile până se întinde puțin. Asta din cauză că se întărește la frigider și cu făcălețul este mai greu să-l lucrați imediat.
Pas 9
Apoi îl întindeți cu făcălețul să fie de 1cm grosime.
Pas 10
Presărați deasupra restul de cocos și îl întindeți uniform cu mâinile pe toată suprafața.
Pas 11
Apoi mai întindeți foaia de aluat (în același timp se va presa cocosul în cocă), să fie cam de 5-6mm.
Pas 12
Cel mai simplu este să tăiați aluatul în pătrate, romburi, triunghiuri - veți avea mai puține resturi de lucrat pe urmă.
Pas 13
Dar îl puteți tăia și cu un pahar în cercuri uniforme.
Pas 14
Cu dosul unui cuțit presați ca în poza/video, să formați o scoică.
Pas 15
Eu am avut un capac de caserolă mai interesant și am presat fiecare cerc pe acele striații - așa am avut scoici cu dungi mai uniforme.
Pas 16
Și mai simplu se pot trasa niște dungi cu o furculiță.
Pas 17
Sau le puteți înțepa, pentru niște găuri neuniforme.
Pas 18
Biscuiții cu cocos astfel formați îi puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.
Pas 19
Aveți grijă că se rumenesc mai repede dedesubt, și vă puteți păcăli dacă așteptați să se rumenească mai intens deasupra (în acest caz se poate arde baza).
Pas 20
Foarte buni sunt, parcă le simt aroma și gustul prin poză - cred că ar fi printre cei mai delicioși biscuiți gustați vreodată.
Din aceste ingrediente iese o cantitate generoasă de fursecuri, cam 2 platouri (sau 3 tăvi de cuptor) ca cele din poza de prezentare.
Poftă Bună!
Cantitate:
1200 g
(2 platouri de biscuiți ca în poză)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: