Biscuiti cu fulgi de cocos Reteta VIDEO

Biscuiti cu fulgi de cocos

Am testat de sarbatori aceasta reteta de biscuiti fragezi cu unt si fulgi de cocos si chiar am ramas surpinsa de gust, textura, aroma. Numaidecat am insistat sa va arat reteta si voua, a venit la fix cu provocarea LaDoiPasi de a gati retete folosind produsele marca proprie Fine Life si Aro din aceste magazine. Asa ca mi-am alintat familia inca o data, gatind acesti biscuiti cu cocos exceptionali, va recomand si voua neaparat sa-i incercati.

Prima data am facut fursecurile mai subtiri si au iesit perfect crocante-fragede, acum le-am lasat putin mai groase si aveau textura mixta - crocanta la exterior si moale ca de turta dulce la interior. Copiii si sotul mi-au spus ca ambele sunt excelente, deci experimentati oricare varianta de biscuiti cu fulgi de cocos va place.

Si apropo, pe site-ul LaDoiPasi gasiti multe alte retete interesante si sfaturi utile in sectiunea Idei simple pentru acasa.

Ingrediente

Unt
200 g
am incercat sa inlocuiesc cu unt de cocos, dar au iesit cu un gust specific prea intens si usor amar
Zahar
150 g
Oua
1 buc
Smantana
200 g
am in vedere smantana fermentata simpla, orice procent de grasime
Faina alba calitate superioara
500 g
Praf de copt
10 g
adica 1 plic
Fulgi de nuca de cocos
120 g
Esenta de vanilie
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti impreuna:

- untul topit si racorit

- zaharul

- oul

- esenta de vanilie

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati 200g de smantana simpla fermentata, eu am folosit smantana Aro cu 20% grasime.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine compozitia cu un tel.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 3
Pas 4

Intr-un alt bol masurati 500g de faina, de data asta am testat marca Fine Life din magazinele LaDoiPasi si a fost foarte buna.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 4
Pas 5

Peste faina puneti praful de copt si 100g din fulgii de cocos, amestecati bine toate ingredientele.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 5
Pas 6

Adaugati compozitia de faina peste cea de unt-oua, framantati un aluat neted si nelipicios.

Eu prefer sa-l amestec la inceput cu o spatula, apoi cand se leaga toate ingredientele continui sa framant cu mainile.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 6
Pas 7

Inveliti coca in folie de plastic si puneti la frigider pentru minim 1 ora, puteti lasa si peste noapte.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 7
Pas 8

Dupa acest timp ne apucam sa modelam biscuitii.

In primul rand presarati masa cu faina si presati aluatul cu mainile pana se intinde putin. Asta din cauza ca se intareste la frigider si cu facaletul este mai greu sa-l lucrati imediat.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 8
Pas 9

Apoi il intindeti cu facaletul sa fie de 1cm grosime.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 9
Pas 10

Presarati deasupra restul de cocos si il intindeti uniform cu mainile pe toata suprafata.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 10
Pas 11

Apoi mai intindeti foia de aluat(in acelasi timp se va presa cocosul in coca), sa fie cam de 5-6mm.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 11
Pas 12

Cel mai simplu este sa taiati aluatul in patrate, romburi, triunghiuri - veti avea mai putine resturi de lucrat pe urma.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 12
Pas 13

Dar il puteti taia si cu un pahar in cercuri uniforme.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 13
Pas 14

Cu dosul unui cutit presati ca in poza/video, sa formati o scoica.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 14
Pas 15

Eu am avut un capac de casoleta mai interesant si am presat fiecare cerc pe acele striatii - asa am avut scoici cu dungi mai uniforme.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 15
Pas 16

Si mai simplu se pot trasa niste dungi cu o furculita.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 16
Pas 17

Sau le puteti intepa, pentru niste gauri neuniforme.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 17
Pas 18

Biscuitii cu cocos astfel formati le puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 18
Pas 19

Aveti grija ca se rumenesc mai repede dedesubt, si va puteti pacali daca asteptati sa se rumeneasca mai intens deasupra(in acest caz se poate arde baza).

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 19
Pas 20

Foarte buni sunt, parca le simt aroma si gustul prin poza - cred ca ar fi printre cei mai deliciosi biscuiti gustati vreodata.

Din aceste ingrediente iese o cantitate generoasa de fursecuri, cam 2 platouri (sau 3 tavi de cuptor) ca cele din poza de prezentare.

Pofta Buna!

Biscuiti cu fulgi de cocos - Pas 20

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 g (2 platouri de biscuiti ca in poza)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

david
david 29 Jan 2019, 20:58

Cum se pastreaza? Cat timp sunt ok? Arata super bine!!!

lena
Elena (lena) david 29 Jan 2019, 21:04

Se pastreaza la temperatura camerei, in cutie, punga - la noi au stat si 2 saptamani :)

david
david 29 Jan 2019, 23:19

Multumesc mult pentru raspuns si pentru retete! Toate pe care le-am incercat au fost super gustoase!!!👏👏👏👏👏

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 07 Feb 2019, 02:31

Nu ati indicat cocosul la lista de ingrediente.

lena
Elena (lena) Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 07 Feb 2019, 03:36

Ba da, sunt chiar penultimii :)

ElenaGheorghe363
Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 12 Mar 2019, 13:56

In total cat cocos trebuie?

ElenaGheorghe363
Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 12 Mar 2019, 13:58

In rețeta din aplicatie nu e trecut, doar aici deasupra comentariilor 🤗