Biscuiți cu fulgi de cocos Rețetă VIDEO

Biscuiți cu fulgi de cocos

Am testat de sărbători această rețetă de biscuiți fragezi cu unt și fulgi de cocos și chiar am rămas surprinsă de gust, textură, aromă. Numaidecât am insistat să vă arăt rețeta și vouă, a venit la fix cu provocarea LaDoiPasi de a găti rețete folosind produsele marca proprie Fine Life și Aro din aceste magazine. Așa că mi-am alintat familia încă o dată, gătind acești biscuiți cu cocos excepționali, vă recomand și vouă neapărat să-i încercați.

Prima dată am făcut fursecurile mai subțiri și au ieșit perfect crocante-fragede, acum le-am lăsat puțin mai groase și aveau textură mixtă - crocantă la exterior și moale ca de turtă dulce la interior. Copiii și soțul mi-au spus că ambele sunt excelente, deci experimentați oricare variantă de biscuiți cu fulgi de cocos vă place.

Și apropo, pe site-ul LaDoiPasi găsiți multe alte rețete interesante și sfaturi utile în secțiunea Idei simple pentru acasă.

Ingrediente

Unt
200 g
am încercat să înlocuiesc cu unt de cocos, dar au ieșit cu un gust specific prea intens și ușor amar
Zahăr
150 g
   
Ouă
1 buc
   
Smântână
200 g
am în vedere smântână fermentată simplă, orice procent de grăsime
Făină albă calitate superioară
500 g
   
Praf de copt
10 g
adică 1 plic
Fulgi de nucă de cocos
120 g
   
Esență de vanilie
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți împreună:

- untul topit și răcorit

- zahărul

- oul

- esența de vanilie

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați 200g de smântână simplă fermentată, eu am folosit smântâna Aro cu 20% grăsime.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine compoziția cu un tel.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 3
Pas 4

Într-un alt bol măsurați 500g de făină, de data asta am testat marca Fine Life din magazinele LaDoiPasi și a fost foarte bună.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 4
Pas 5

Peste făină puneți praful de copt și 100g din fulgii de cocos, amestecați bine toate ingredientele.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 5
Pas 6

Adăugați compoziția de făină peste cea de unt-ouă, frământați un aluat neted și nelipicios.

Eu prefer să-l amestec la început cu o spatulă, apoi când se leagă toate ingredientele continui să frământ cu mâinile.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 6
Pas 7

Învăliți coca în folie de plastic și puneți la frigider pentru minim 1 oră, puteți lăsa și peste noapte.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 7
Pas 8

După acest timp ne apucăm să modelăm biscuiții.

În primul rând presărați masa cu făină și presați aluatul cu mâinile până se întinde puțin. Asta din cauză că se întărește la frigider și cu făcălețul este mai greu să-l lucrați imediat.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 8
Pas 9

Apoi îl întindeți cu făcălețul să fie de 1cm grosime.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 9
Pas 10

Presărați deasupra restul de cocos și îl întindeți uniform cu mâinile pe toată suprafața.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 10
Pas 11

Apoi mai întindeți foaia de aluat (în același timp se va presa cocosul în cocă), să fie cam de 5-6mm.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 11
Pas 12

Cel mai simplu este să tăiați aluatul în pătrate, romburi, triunghiuri - veți avea mai puține resturi de lucrat pe urmă.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 12
Pas 13

Dar îl puteți tăia și cu un pahar în cercuri uniforme.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 13
Pas 14

Cu dosul unui cuțit presați ca în poza/video, să formați o scoică.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 14
Pas 15

Eu am avut un capac de caserolă mai interesant și am presat fiecare cerc pe acele striații - așa am avut scoici cu dungi mai uniforme.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 15
Pas 16

Și mai simplu se pot trasa niște dungi cu o furculiță.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 16
Pas 17

Sau le puteți înțepa, pentru niște găuri neuniforme.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 17
Pas 18

Biscuiții cu cocos astfel formați îi puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 18
Pas 19

Aveți grijă că se rumenesc mai repede dedesubt, și vă puteți păcăli dacă așteptați să se rumenească mai intens deasupra (în acest caz se poate arde baza).

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 19
Pas 20

Foarte buni sunt, parcă le simt aroma și gustul prin poză - cred că ar fi printre cei mai delicioși biscuiți gustați vreodată.

Din aceste ingrediente iese o cantitate generoasă de fursecuri, cam 2 platouri (sau 3 tăvi de cuptor) ca cele din poza de prezentare.

Poftă Bună!

Biscuiți cu fulgi de cocos - Pas 20

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 g (2 platouri de biscuiți ca în poză)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

david
david 29 Jan 2019, 20:58

Cum se pastreaza? Cat timp sunt ok? Arata super bine!!!

lena
Elena (lena) david 29 Jan 2019, 21:04

Se pastreaza la temperatura camerei, in cutie, punga - la noi au stat si 2 saptamani :)

david
david 29 Jan 2019, 23:19

Multumesc mult pentru raspuns si pentru retete! Toate pe care le-am incercat au fost super gustoase!!!👏👏👏👏👏

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 07 Feb 2019, 02:31

Nu ati indicat cocosul la lista de ingrediente.

lena
Elena (lena) Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 07 Feb 2019, 03:36

Ba da, sunt chiar penultimii :)

ElenaGheorghe363
Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 12 Mar 2019, 13:56

In total cat cocos trebuie?

ElenaGheorghe363
Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 12 Mar 2019, 13:58

In rețeta din aplicatie nu e trecut, doar aici deasupra comentariilor 🤗