Tort "Napoleon regesc"

Tort "Napoleon regesc"

Va promiteam sa fac si o reteta de tort "Napoleon" cu aluat preparat in casa - si poftim cu ocazia de azi va servesc cu o felie de tort perfect, chiar cu un gust demn sa fie numit "regesc".

Imi place mult pentru ca desi este putin crocant, in acelasi timp se topeste in gura. Daca vreti sa fie tortul mai umed folositi Crema cu lapte si oua, daca il vreti mai crocant ungeti cu Crema de unt si lapte condesat.

Eu am vazut undeva ca se pot combina cremele, se pune si din una si din alta - asa a iesit perfect, combinatia de 2 creme este deosebita si face tortul sa fie perfect la gust si consistenta.

Desi poate pare mai complicat, dar sa stiti ca nu este - in schimb la gust,sigur va place chiar si la cei mai mofturosi.

Semipreparate

900 g
1 portie
1250 ml
jumatate de portie

Ingrediente

Unt
300 g
de 82% grasime
Faina alba calitate superioara
750 g
Smantana 20% grasime
200 g
Galbenus de ou
1 buc
Sare
0.5 lingurite
Praf de copt
10 g
1 plic

Pasi de urmat

Pas 1

Smantana se amesteca cu galbenusul, sarea si praful de copt.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 1
Pas 2

Intr-un alt bol se pune untul moale si  faina.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine cu mainile pana compozitia devine ca niste faramituri.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 3
Pas 4

Adaugati compozitia de smantana la cea de faina cu unt.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 4
Pas 5

Framantati un aluat moale si il lasati 10-15 minute la odihnit.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 5
Pas 6

Impartiti aluatul in 7-8 bile, fiecare o intindeti subtire cam de 28-30cm diametru. O taiati cercuri mai drepte cu o farfurie sau un capac de oala.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 6
Pas 7

Treceti foaia pe o tava asternuta cu hartie de copt si o intepati cu o furculita.

Resturile ramase de la foaia taiate le puneti in tava, dupa copt le vom folosi la ornare.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 7
Pas 8

Coaceti foile pana la culoare roz, aveti grija ca se fac foarte repede.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 8
Pas 9

Aveti grija ca foile sunt foarte fine si firave - le treceti usor de pe hartia de copt, una peste alta.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 9
Pas 10

Cam atatea foi am facut eu - acum ne apucam de adunat tortul si de ornat.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 10
Pas 11

Ungeti prima foaie cu crema de unt cu lapte condensat.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 11
Pas 12

Urmatoarea foaie o ungeti cu crema de lapte cu oua.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 12
Pas 13

Continuati la fel pana terminati foile - apoi ungeti cu crema de unt toate golurile laterale ale tortului.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 13
Pas 14

Faceti farmaituri din resturile ramase de la copt foile - eu le-am mai amestecat cu nuca de cocos ca sa fie mai multa compozitie de ornat.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 14
Pas 15

Presarati si ornati bine tortul cu aceste faramituri.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 15
Pas 16

Acoperiti tortul cu folie alimentara sau  il puneti in tortiera si lasati minim 8-10 ore, sa se patrunda bine.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 16
Pas 17

Si gata, il serviti cum va place - aveti si o sectiune, cred ca destul de reprezentativa.

Tortul cu cat sta mai mult cu atat este mai bun - deci aveti grija sa-l faceti din timp.

Pofta Buna!

Tort "Napoleon regesc" - Pas 17

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 113

DomnitaPostea121
Domnita Postea (DomnitaPostea121) 27 Nov 2020, 18:20

Hi..la ce temperatura se coc foile? Merci

lena
Elena (lena) Domnita Postea (DomnitaPostea121) 27 Nov 2020, 18:35

La 180-200 de grade.

DomnitaPostea121
Domnita Postea (DomnitaPostea121) Elena (lena) 28 Nov 2020, 01:17

Multumesc mult! Am reusit sa il fac, am copt la 326 farenheit. Abia astept sa il mancam duminica.

Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) 01 May 2020, 09:05

Buna Lena..ar merge la aceste foi o crema simpla doar din smintina?

lena
Elena (lena) Lis [email protected] (Natali Grigori) 01 May 2020, 09:46

Nu prea cred 🤓

Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) Elena (lena) 01 May 2020, 09:55

Ok ms.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 11 Apr 2020, 10:21

Salutare  , Lena  vreau o parere  cam cu cite zile inainte  de  al unge  pot  coace foile de  napoleon  cit  se pastreaza ele coapte !merci 

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 11 Apr 2020, 20:38

Cu o saptamana inainte ar fi tot bune.

StelaRusu330
Stela (StelaRusu330) 08 Jun 2017, 14:34

Multumesc mult pentru reteta! Foarte bine a iesit tortul!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen17
Carmen17 16 Jan 2017, 12:55

Eu am folosit doar crema de unt cu lapte condensat. Dar este extraordinar!!! Va recomand. Si este simplu de pregătit.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Taniussha
Taniussha 13 Jan 2017, 23:25

😻

Poza mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 21 Aug 2016, 15:01

Buna Lena uite am taiat torta un deliciu imi aminteste de copilarie cind MAMA gatea p/u hramuri. Am facut crema de lapte si ou ca am vrut torta mai moale sa primit perfect, perfect,perfect........ Merci,merci si multi pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 21 Oct 2013, 19:51

Rezultatul in imagini: aspectul nu atat de profi ca cele mai sus, dar gustul a compensat :)

Poza mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 28 Aug 2013, 23:17

Buna, Lena, de mult timp pusem eu ochii pe acest tort, pe care-l stiu la gust si aspect inca din copilarie si e unul din preferatele mele, pentru ca nu e prea dulce, e fin si imi place cum arata foile subtiri incorporate in crema. Am hotarat ca de ziua fiului meu de 1 an, care am sarbatorit-o chiar azi, sa-i fac un astfel de tort. Adevarul e ca-mi era tare frica sa nu-l stric, asa cum l-am facut pentru prima oara, dar rezultatul a fost formidabil!! Foile si crema le-am facut din timp, pentru ca am inteles ca, atunci cand sta tortul mai mult, e mai bun la gust si e foarte adevarat. Deci tortul meu a stat trei zile la frigider, pana cand azi, cand l-am taiat, nu mai aveam rabdarea sa vad cum arata si ce gust are, mai ales ca am avut si invitati mai multi. Am ramas foarte multumita si de aspect si de gust, chiar nu ma asteptam...Rudele-mi ziceau ca tre sa fi avut multa rabdare cu coptul foilor... si le-a placut. Crema am facut doar cu lapte si oua, asa cum imi place sa fie mai umed si asa a fost. Multumesc  mult de pasii care i-ai descris, i-am citit de foarte multe ori, ca nu cumva sa gresesc.

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 29 May 2012, 17:57

Este preferatul nostru!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile