Tort "Napoleon regesc"

Tort "Napoleon regesc"

Va promiteam sa fac si o reteta de tort "Napoleon" cu aluat preparat in casa - si poftim cu ocazia de azi va servesc cu o felie de tort perfect, chiar cu un gust demn sa fie numit "regesc".

Imi place mult pentru ca desi este putin crocant, in acelasi timp se topeste in gura. Daca vreti sa fie tortul mai umed folositi Crema cu lapte si oua, daca il vreti mai crocant ungeti cu Crema de unt si lapte condesat.

Eu am vazut undeva ca se pot combina cremele, se pune si din una si din alta - asa a iesit perfect, combinatia de 2 creme este deosebita si face tortul sa fie perfect la gust si consistenta.

Desi poate pare mai complicat, dar sa stiti ca nu este - in schimb la gust,sigur va place chiar si la cei mai mofturosi.

Semipreparate

900 g
1 portie
1250 ml
jumatate de portie

Ingrediente

Unt
300 g
de 82% grasime
Faina alba calitate superioara
750 g
Smantana 20% grasime
200 g
Galbenus de ou
1 buc
Sare
0.5 lingurite
Praf de copt
10 g
1 plic

Pasi de urmat

1

Smantana se amesteca cu galbenusul, sarea si praful de copt.

2

Intr-un alt bol se pune untul moale si  faina.

3

Amestecati bine cu mainile pana compozitia devine ca niste faramituri.

4

Adaugati compozitia de smantana la cea de faina cu unt.

5

Framantati un aluat moale si il lasati 10-15 minute la odihnit.

6

Impartiti aluatul in 7-8 bile, fiecare o intindeti subtire cam de 28-30cm diametru. O taiati cercuri mai drepte cu o farfurie sau un capac de oala.

7

Treceti foaia pe o tava asternuta cu hartie de copt si o intepati cu o furculita.

Resturile ramase de la foaia taiate le puneti in tava, dupa copt le vom folosi la ornare.

8

Coaceti foile pana la culoare roz, aveti grija ca se fac foarte repede.

9

Aveti grija ca foile sunt foarte fine si firave - le treceti usor de pe hartia de copt, una peste alta.

10

Cam atatea foi am facut eu - acum ne apucam de adunat tortul si de ornat.

11

Ungeti prima foaie cu crema de unt cu lapte condensat.

12

Urmatoarea foaie o ungeti cu crema de lapte cu oua.

13

Continuati la fel pana terminati foile - apoi ungeti cu crema de unt toate golurile laterale ale tortului.

14

Faceti farmaituri din resturile ramase de la copt foile - eu le-am mai amestecat cu nuca de cocos ca sa fie mai multa compozitie de ornat.

15

Presarati si ornati bine tortul cu aceste faramituri.

16

Acoperiti tortul cu folie alimentara sau  il puneti in tortiera si lasati minim 8-10 ore, sa se patrunda bine.

17

Si gata, il serviti cum va place - aveti si o sectiune, cred ca destul de reprezentativa.

Tortul cu cat sta mai mult cu atat este mai bun - deci aveti grija sa-l faceti din timp.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (10-12 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 105

Geanina R
Geanina R 21 ian 2019, 14:09

Buna, rețetele pentru creme unde le gasesc?

Mulțumesc!

IrinaCoroliuc500
Irina Coroliuc (IrinaCoroliuc500) 03 ian 2019, 14:10

Lena buna. Am facut napoleonul si la gust a iesit minunat.

Dar am o intrebare, la coacere foile nu au format "bule de aer" cum la tine pe poze..care ar fi cauza? o fi asa ca am intins prea subtire foaia?

Acum vreau sa-l mai repet si sa stiu cum procedez. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Irina Coroliuc (IrinaCoroliuc500) 03 ian 2019, 14:14

Da, si foaia prea subtire. In plus, incearca sa nu framanti mult aluatul dupa ce pui smantana, pentru ca bucatile de unt formeaza acele straturi si foi. Daca le incorporezi in faina foile ies fragede dar nu asa foietate 😉

IrinaCoroliuc500
Irina Coroliuc (IrinaCoroliuc500) Elena (lena) 03 ian 2019, 16:04

Multumesc din suflet! Asa voi face :)

daria26
daria26 12 iun 2018, 16:24

Mersi mult

StelaRusu330
Stela (StelaRusu330) 08 iun 2017, 14:34

Multumesc mult pentru reteta! Foarte bine a iesit tortul!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen17
Carmen17 16 ian 2017, 12:55

Eu am folosit doar crema de unt cu lapte condensat. Dar este extraordinar!!! Va recomand. Si este simplu de pregătit.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Taniussha
Taniussha 13 ian 2017, 23:25

😻

Poza mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 21 aug 2016, 15:01

Buna Lena uite am taiat torta un deliciu imi aminteste de copilarie cind MAMA gatea p/u hramuri. Am facut crema de lapte si ou ca am vrut torta mai moale sa primit perfect, perfect,perfect........ Merci,merci si multi pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Shyenna
Shyenna 13 feb 2014, 15:48

Am incercat si eu acest tort .cum locuiesc in Franta  i am dat peste cap si pe francezi..bravo extraordinara reteta..

Poza mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 21 oct 2013, 19:51

Rezultatul in imagini: aspectul nu atat de profi ca cele mai sus, dar gustul a compensat :)

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 29 mai 2012, 17:57

Este preferatul nostru!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile