Tort "Napoleon regesc"

Tort "Napoleon regesc"

Va promiteam sa fac si o reteta de tort "Napoleon" cu aluat preparat in casa - si poftim cu ocazia de azi va servesc cu o felie de tort perfect, chiar cu un gust demn sa fie numit "regesc".

Imi place mult pentru ca desi este putin crocant, in acelasi timp se topeste in gura. Daca vreti sa fie tortul mai umed folositi Crema cu lapte si oua, daca il vreti mai crocant ungeti cu Crema de unt si lapte condesat.

Eu am vazut undeva ca se pot combina cremele, se pune si din una si din alta - asa a iesit perfect, combinatia de 2 creme este deosebita si face tortul sa fie perfect la gust si consistenta.

Desi poate pare mai complicat, dar sa stiti ca nu este - in schimb la gust,sigur va place chiar si la cei mai mofturosi.

Semipreparate

900 g
1 portie
1250 ml
jumatate de portie

Ingrediente

Unt
300 g
de 82% grasime
Faina alba calitate superioara
750 g
Smantana 20% grasime
200 g
Galbenus de ou
1 buc
Sare
0.5 lingurite
Praf de copt
10 g
1 plic

Pasi de urmat

1

Smantana se amesteca cu galbenusul, sarea si praful de copt.

2

Intr-un alt bol se pune untul moale si  faina.

3

Amestecati bine cu mainile pana compozitia devine ca niste faramituri.

4

Adaugati compozitia de smantana la cea de faina cu unt.

5

Framantati un aluat moale si il lasati 10-15 minute la odihnit.

6

Impartiti aluatul in 7-8 bile, fiecare o intindeti subtire cam de 28-30cm diametru. O taiati cercuri mai drepte cu o farfurie sau un capac de oala.

7

Treceti foaia pe o tava asternuta cu hartie de copt si o intepati cu o furculita.

Resturile ramase de la foaia taiate le puneti in tava, dupa copt le vom folosi la ornare.

8

Coaceti foile pana la culoare roz, aveti grija ca se fac foarte repede.

9

Aveti grija ca foile sunt foarte fine si firave - le treceti usor de pe hartia de copt, una peste alta.

10

Cam atatea foi am facut eu - acum ne apucam de adunat tortul si de ornat.

11

Ungeti prima foaie cu crema de unt cu lapte condensat.

12

Urmatoarea foaie o ungeti cu crema de lapte cu oua.

13

Continuati la fel pana terminati foile - apoi ungeti cu crema de unt toate golurile laterale ale tortului.

14

Faceti farmaituri din resturile ramase de la copt foile - eu le-am mai amestecat cu nuca de cocos ca sa fie mai multa compozitie de ornat.

15

Presarati si ornati bine tortul cu aceste faramituri.

16

Acoperiti tortul cu folie alimentara sau  il puneti in tortiera si lasati minim 8-10 ore, sa se patrunda bine.

17

Si gata, il serviti cum va place - aveti si o sectiune, cred ca destul de reprezentativa.

Tortul cu cat sta mai mult cu atat este mai bun - deci aveti grija sa-l faceti din timp.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (10-12 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Comentarii

Violetik
Violetik 21 mai 2012, 00:56

interesanta combinatie, tre neaparat sa-l incerc :) Merci. Eu am mai pus intre foi si feliute de capsuni si a iesit si mai regal ;) merita incercat garantat n-o sa para rau!!

nusica
nusica 21 mai 2012, 10:00

Arata minunat,multumim si La multi ani,Lena,sa fii sanatoasa si sa ai parte de bucurii tu si cei dragi tie!

Nota mea pentru reteta:
soni
soni 21 mai 2012, 19:28

Lena, obligatoriu unt de 82% si la foi si la crema? Nu merge de 65%?

lena
Elena (lena) soni 21 mai 2012, 21:58

Multumesc de urari fetelor!

Untul este bine sa fie de 82% - la foi sunt mai fragede si crema mai pufoasa - dar poti face si cu 65%.

Clarutza
Clarutza 25 mai 2012, 18:38

Tortul arata SUPER!Am sa-l fac sigur  fetelor mele de 1iunie !Felicitari Lena pentru inca o reteta minunata!

Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 29 mai 2012, 17:57

Este preferatul nostru!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
maricica
maricica 11 iun 2012, 12:37

E posibil de copt foile din timp si sa le pastrez la congelator? Cu pandispanul stiu ca merge.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) maricica 11 iun 2012, 14:30

Le faci din timp si le pastrezi la temperatura camerei, acoperite - nu trebuie congelate.

maricica
maricica 11 iun 2012, 16:57

Maximum cit timp( fara sa-si schimbe gustul)?

lena
Elena (lena) maricica 11 iun 2012, 17:13

As recomanda maxim 1 luna :)

maricica
maricica 12 iun 2012, 13:46

Multumesc mult.

sara33
sara33 14 iun 2012, 18:40

buna lena!crezi k din aluatul pt foi imi vor iesii 4 foi kt tava aragazului,poate k stii...te am pupat!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 14 iun 2012, 18:48

Da, o sa iasa bine 4 foi mari.

sara33
sara33 14 iun 2012, 18:53

ok!multumesc mult!pupici dulci!

sara33
sara33 14 iun 2012, 18:55

as vrea sa fac pt week-end.sa vedem ce-o sa iasa.pupici!n-are km sa nu iasa bun!

sara33
sara33 24 iun 2012, 16:02

buna lena!scuze k n am mai rasp,am facut reteta si am facut 6 foi potrivite,putin mai mici dekt cele ale tavii de cuptor,am facut crema de vanilie pt prima prajii si de lamaie pt a doua.delicioase foile!ca ale mamei,si fara amoniac,nu mi venea sa cred sincer dar fara indoiala am ra repet reteta!pupici!asi vrea sa fac kt de curand si eu tortuletul asta,banuiesc,e delicios!pupici

lilianautu
lilianautu 27 sep 2012, 14:50

de unde ati luat cremele?

lena
Elena (lena) lilianautu 27 sep 2012, 15:09

Vezi deasupra Ingredientelor, am pus Semipreparatele la creme - daca pui mouse-ul deasupra la denumire observi ca sunt link-uri. Intra pe ele si ai retetele la creme.

lilianautu
lilianautu 28 sep 2012, 07:44

Multumesc mult si o zi buna.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 nov 2012, 22:38

L-am facut si eu mai demult, a fost super delicios, crema intr-acevar este foarte multa, pe urma am mai facut un tort si inca imi mai ramasese crema. Sotul si toti prietenii care au avut ocazia sa guste din el au ramas incintati!!! Pacat ca nu am facut foto, dar promit ca data viitoare fac si ma mai "laud" o data Merci mult Lena

merryy4ever
merryy4ever 09 dec 2012, 16:14

merge si cu aluat de foietaj?sau cel cu foi de cremsnit de la boromir?

lena
Elena (lena) merryy4ever 09 dec 2012, 16:16

Mery, te rog mult nu repeta aceeasi intrebare la 3 retete.

Am raspuns deja la prima intrebare si la a 2-a, verifica te rog.

lena
Elena (lena) 09 dec 2012, 16:17

Merge si cu aluat de foietaj si de cremsnit.

merryy4ever
merryy4ever 09 dec 2012, 16:24

Lalena te rog sa ma scuzi netul imi da erori ,dp ce postampe pagina ta,imi disparea mes,asa ca de aceea am repetat ,crezand ca nu sa inregistrat,imi cer scuze,sper sa nu semai repete,

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 26 aug 2013, 20:17

Lena, cum crezi, va fi bine daca pun doar crema de Lapte cu oua?

lena
Elena (lena) Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 26 aug 2013, 20:22

Da, este foarte buna si asta.

LicaStar
Lica (LicaStar) 28 aug 2013, 23:17

Buna, Lena, de mult timp pusem eu ochii pe acest tort, pe care-l stiu la gust si aspect inca din copilarie si e unul din preferatele mele, pentru ca nu e prea dulce, e fin si imi place cum arata foile subtiri incorporate in crema. Am hotarat ca de ziua fiului meu de 1 an, care am sarbatorit-o chiar azi, sa-i fac un astfel de tort. Adevarul e ca-mi era tare frica sa nu-l stric, asa cum l-am facut pentru prima oara, dar rezultatul a fost formidabil!! Foile si crema le-am facut din timp, pentru ca am inteles ca, atunci cand sta tortul mai mult, e mai bun la gust si e foarte adevarat. Deci tortul meu a stat trei zile la frigider, pana cand azi, cand l-am taiat, nu mai aveam rabdarea sa vad cum arata si ce gust are, mai ales ca am avut si invitati mai multi. Am ramas foarte multumita si de aspect si de gust, chiar nu ma asteptam...Rudele-mi ziceau ca tre sa fi avut multa rabdare cu coptul foilor... si le-a placut. Crema am facut doar cu lapte si oua, asa cum imi place sa fie mai umed si asa a fost. Multumesc  mult de pasii care i-ai descris, i-am citit de foarte multe ori, ca nu cumva sa gresesc.

Poza mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 28 aug 2013, 23:20

... si o sectiune...

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 29 aug 2013, 11:23

Lica La Multi Ani baietelului si ma bucur tare mult ca ti-a iesit bine tortul!

Sa aveti pofta buna

LicaStar
Lica (LicaStar) 29 aug 2013, 13:39

Multumesc de urare

TanDi
TanDi 15 oct 2013, 16:35

Lena, cat de repede se coc foile? (aproximativ) . La ce temperatura sa le coc? (cuptor electric). Multumesc frumos. PS: cu foile din comert iese la fel de bun? E o varianta buna pentru cei mai putin priceputi sau merita efortul de a incerca foile facute in casa?

lena
Elena (lena) TanDi 15 oct 2013, 16:37

Depinde cat de rapida esti, in cel mai rau caz cam intr-o ora ai foile gata - se coc la 200 grade si cam 7-10 minute fiecare.

Chiar merita sa le faci, sunt fragede si foarte fine. Cele din comert nu sunt la fel de bune, dar la o nevoie merg si alea.

TanDi
TanDi 15 oct 2013, 16:54

Esti un super-super-ajutor. Multumesc tare mult.

TanDi
TanDi 18 oct 2013, 20:10

Buna seara, Lena, nu mi se leaga aluatul. am pus cantitatile exacte, le-am cantarit. ce sa-i fac? mai pun o lingura de smantana?

lena
Elena (lena) TanDi 18 oct 2013, 20:11

Da, mai adauga putina smantana.

TanDi
TanDi 18 oct 2013, 20:49

Da, a iesit cu putina smantana adaugata. Am copt deja prima foaie. Ies niste foi cu aluat faramicios gen biscuitii italienesti cu unt. Asa trebuie sa fie?

TanDi
TanDi 20 oct 2013, 09:41

A iesit foarte bun tortul, desi am gresit multe chestii la el: am uitat sa intep cu furculita prima jumate din foi, nu mai stiam unde sa pun esenta de valinie si nu am mai pus - dar rezultatul a fost unul delicios. Nu cumparati foi din comert ca sunt de necomparat, am luat eu si dupa ce le-am desfacut sa vad cum arata mi-am suflecat mainicile, am dat print la reteta si ... chiar nu e greu. Combinatia de creme foarte reusita, putin blat crocant dar cremos - deci s-a mancat ca painea calda si mi s-a cerut reteta, iar un domn la masa a exclamat - cuuum? nu e cumparat? Deci, multumesc Lena !

lena
Elena (lena) TanDi 20 oct 2013, 10:31

O, ce ma bucur TanDi! Bravo!

TanDi
TanDi 21 oct 2013, 19:51

Rezultatul in imagini: aspectul nu atat de profi ca cele mai sus, dar gustul a compensat :)

Poza mea pentru reteta:
Shyenna
Shyenna 13 feb 2014, 15:48

Am incercat si eu acest tort .cum locuiesc in Franta  i am dat peste cap si pe francezi..bravo extraordinara reteta..

Poza mea pentru reteta:
mihaela15
Mihaela (mihaela15) 13 apr 2014, 20:26
  1.  Buna seara Lena.Imi place la nebunie acest tort,nu am mancat de multi ani dar gustul,hmmmm...nu as putea sa il uit vriodata...dar am o intrebare-lapte condensat  e "zgusionka"?sau nu?se gaseste in romania?
lena
Elena (lena) Mihaela (mihaela15) 13 apr 2014, 21:04

Dap, este "sgusheonka", se gaseste la magazinele arabesti,magazinul rusesc din Bucuresti si se mai gaseste cred ca la Lidl, ceva de genul.

mihaela15
Mihaela (mihaela15) 04 iul 2014, 08:25

Salut Lena!daca nu am lapte condensat si folosesc crema de lapte cu oua...imi ajunge sa ung toate foile?

lena
Elena (lena) Mihaela (mihaela15) 04 iul 2014, 13:00

Faceti mai bine o portie de crema si ajunge sigur, daca ramane o puteti congela.

mihaela15
Mihaela (mihaela15) 04 iul 2014, 13:30

Adica din 2 litri de lapte,2 litri smantana?corect inteleg?

lena
Elena (lena) Mihaela (mihaela15) 04 iul 2014, 13:37

Nu,  faceti 1 1, observati ca la ingrediente aici la tort am dat doar jumate de portie- 0.5.

Tirina
Tirina 25 nov 2014, 22:07

Am facut si eu acest tort delicios!Mancasem ceva asemanator la un restaurant in Veliko Tarnovo si am tot cautat o reteta care sa semene cu acea prajitura.Pot sa spun ca am nimerit-o mai mult decat mai asteptam, mi-au cam iesit ochii din orbite la propriu incercand sa intind acele foi insa a meritat din plin.In Veliko se servea alaturi de dulceata de afine, merita incercat, mie mi-a placut enorm!

Nota mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 25 ian 2015, 23:07

Salutare,Lena.In primul rind iti multumim pentru retetele tale foarte gustoase si disponibile.Am si eu o intrebare: daca pun in loc de unt grasime de porc( untura) merge?Si daca ar merge-tot 300 grame sau mai mult? Asta ma refer pentru foi.Tin minte ca matusa mea facea cu untura ,doar ca ea facea cu totul altfel foile ei se primeau ca foietajul din comert.Vreau miine sa-l fac deseara,ca miercuri e ziua de nastere a sotului si el iubeste napoleonul si as vrea sa-i fac o surpriza.Dar am untura multa de la porcul taiat de Craciun si de asta ma intrebam,daca ar merge.Mersi mult.

lena
Elena (lena) allinaraicu 26 ian 2015, 15:38

Cred ca poti pune untura, fara grija, doar ca nu vor avea miros placut de unt foile, o sa-l compensezi cu crema.

allinaraicu
allinaraicu 26 ian 2015, 16:48

Asadeci,raportez: Nu am mai avut timp sa astept raspunsul asa ca am facut jumatate cu unt si jumatate cu untura,adica 150:150 gr. Foile m-am cam chinuit pina sa le fac,cind le luam de pe masa sa le pun in tava se strica forma asa ca dupa 4 foi coapte,am facut in felul urmator: intindeam foaia cit de tare puteam,ma straduiam dreptunghiulara sa iasa,apoi o puneam pe tava si acolo ii dadeam forma dorita ,iata asa.Miine dimineata il montez si abia miercuri seara va scriu cum a fost.Abia astept.Mmmm.....yumi!:-) 

allinaraicu
allinaraicu 26 ian 2015, 16:56

Iata,acum si raspunsul l-am observat.Mirosul a inundat toata bucataria, untul e de casa si are o aroma placuta assa ca a predominat.Dar vreau sa mai spun ca mie mi-au iesit 11 bilute si de tot mi-au iesit 12 foi din resturi am mai facut o foaie.Din caiza ca cele 4 foi s-au primit si mici si fara forma si, o sa le sfarim pe acelea pedeasupra.Mersi mult Lena esti bestiala!Acum iata fac si friptura ta cucarne sicastraveti murati,de cind am facut-o prima data sotul o cere de 2 ori pe saptamina minimum.:-) 

allinaraicu
allinaraicu 30 ian 2015, 14:40

Multumesc,Lena pentru retetele tale! Napoleonul s-a primit super!Cu siguranta il mai fac.Mi-au mai ramas 5 foi asa ca voi pune o poza cind il voi face,ca din acesta nu am reusit.Tare de mult nu am mai mincat asa un Napoleon gustos,ca in ultima vreme cumparam cind aveam pofte,dar ba nu are crema indeajuns,ba e prea multa si greoaie,ba nu este imbibat cum trebuie,dar acesta a fost de nota 10 .Bravo!Am mai facut si salata pestii in lac ai pastrama de piept de pui si carbonat de porc la cuptor,ala legat,si morocv coreian.Toate au fost de minune,doar ca pastramaua data viitoare ii pun mai putina sare si miere.In rest mersi multmde tot.Sa stii ca nu este zi in care sa nu ma inspir din retetele tale.Ma uit in fiecare zi ce se mai poate de gatit si ori fac vreo reteta de-a ta,ori imi dai idei de ceva improvizabil.:-) Succese mari si asteptam retete de la tine, ca tare ne mai plac.

igorgrecu.26
igorgrecu.26 03 feb 2015, 13:25

Puteti sa scrieți recetele de la crema cu ou si cea cu lapte condensat detailat? Mulțumesc anticipat!

lena
Elena (lena) igorgrecu.26 03 feb 2015, 18:41

Aveti mai sus link-urile, deasupra liste cu ingrediente.

allinaraicu
allinaraicu 05 feb 2015, 13:56

Lena!Nu am apucat sa fac poze nici la cel de-al doilea tort!Iti dai seama?L-am facut cu gindul ca il vom servi in tihna ,dar pe neasteptate au poposit oaspeti si s-a papat cu viteza luminii.Am pus poza la Medovik.Acum fac piine de casa.Promit ca pun poza,daca imi iese, ca am probleme un pic cu cuptorul.

Nathalia
Nathalia 07 feb 2015, 20:45

Imi pare rau, dar am ramas dezamagita de textura aluatului, si a foilor in sfirsit, foarte greu am lucrat cu acest aluat,  dupa coacere , foile nu aveau gustul ce tb sa fie la un tort napoleon, foile atit de sfirmicioase ca nisipul, nu inteleg unde e gresala? eu am mai facut odata acest tort, dar dupa alta receta,acolo era mai putin unt, atunci a iesit totul bine, sunt suparata pe mine, ca este primul tort la care am dat gres, si pina acum am preparat cel putin 50 torturi, asta fiind primul esec, unde am gresit eu ?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Nathalia 09 feb 2015, 20:36

Ma gandesc ca posibil sa fi framantat aluatul mai mult si data viitoare sa pui un pic mai putin faina.

malynuta99
malynuta99 06 aug 2015, 13:15

Buna, spune-mi te rog gustul se va schimba daca il voi prepara vineri dar il voi minca duminica.Multumesc!

lena
Elena (lena) 06 aug 2015, 13:35

Va fi perfect asa, chiar ii trebuie 2-3 zile sa se patrunda bine.

malynuta99
malynuta99 07 aug 2015, 23:55

Buna, am o mare problema aluatul este faramicios si cand il intind se rupe de ce? se mai poate de reparat cum?

malynuta99
malynuta99 08 aug 2015, 07:58

Te Rog mult ajuta-ma, multumesc!!

lena
Elena (lena) 08 aug 2015, 08:26

Incercati sa-l lasati mai mut la odihnit, se va inmuia si il veti putea lucra, in cel mai rau caz incercati sa incorporati in el un pic de lapte, dar ii veti strica compozitia.

Pe viitor, cand il framantati si vedeti ca este mai uscat atunci adaugati un pic de apa, lapte, etc. Nu atunci cand l-ati adunat deja, mai greu sa-l corectati.

Mihaela78
Mihaela78 09 aug 2015, 15:04

O intrebare: smantana  lichida  pt   frisca sau smantana noastra pentru gatit ?

lena
Elena (lena) Mihaela78 10 aug 2015, 12:21

Smantana simpla, fermentata, nu dulce.

Mihaela78
Mihaela78 10 aug 2015, 12:58

Multumesc ;-) 

irinela27
irinela27 27 oct 2015, 06:04

buna Lena , demult fac retele tale superbe shi mi-au ieshit toate foarte bune pana acuma. Dra de data asta aluatul a fost f tare shi nu se unea . turtele nu s-as umflat aa k ale tale:(((. Oare care o fi motlvul? Multumesc mult!

lena
Elena (lena) irinela27 29 oct 2015, 13:38

Cred ca trebuia mai putina faina sau un pic mai multa smantana. Aici trebuie sa simtiti un pic aluatul, daca vedeti ca iese mai uscat si nu se uneste mai adaugati in el smantana.

irinela27
irinela27 16 nov 2015, 01:34

Multumesc mult, Lena. Mi-era teama sa nu-l stric daca mai adaug ceva. Acuma voi shti. 

La gust mi-a ieshit extraordinar de bun. 

liviagabi
liviagabi 03 feb 2016, 13:56

Buna ziua,

am si eu o intrebare in legatura cu crema de lapte.Inainte de a da clic pe reteta scrie pt jumatate de portie.iar la finalul ei scrie ca ajunge pt doua torturi. Ma puteti lamuri ? 

Multumesc!

lena
Elena (lena) liviagabi 03 feb 2016, 16:46

Nu stiu unde ati vazut sa scrie 2 torturi. Faceti exact cum am spus in reteta, crema chiar daca ramane putin e chiar mai bine. Jumate de portie, pt ca una intreaga e prea mult.

Crema de lapte se congeleaza f.bine daca ramane.

Vio84
Vio84 18 aug 2016, 23:51

Buna Lena pot face turtele cu citeva zile inainte? Merci mult!!!

lena
Elena (lena) Vio84 19 aug 2016, 00:01

Da, si cu o saptamana inainte chiar.

Vio84
Vio84 19 aug 2016, 10:36

Merci Lena azi ma apuc de el!!!!

Vio84
Vio84 20 aug 2016, 12:47

Buna Lena uite si opéra mea. Mi sa primit foarte bine am urmat pasii foarte atent nu am avut nici o difficultate. Merci mult e 2lea tort facut dupa recetele tale copii ador si sotul e surprins!!!! Decoratia nu e prea ....... dar o sa fac eforturi data viitoare. Urmatorul pe lista e Rafaelo😀!!!Merci mult!!!!! Cind il gustam mai postez o foto!!! Pupici

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Vio84 20 aug 2016, 12:59

Ma bucur mult Vio, sa aveti pofta mare!

Vio84
Vio84 21 aug 2016, 15:01

Buna Lena uite am taiat torta un deliciu imi aminteste de copilarie cind MAMA gatea p/u hramuri. Am facut crema de lapte si ou ca am vrut torta mai moale sa primit perfect, perfect,perfect........ Merci,merci si multi pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ElenaBalaban-Bonciu223
Elena Balaban-Bonciu (ElenaBalaban-Bonciu223) 19 sep 2016, 17:32

cum sa fac crema cu lapte condensat

Carmen17
Carmen17 Elena Balaban-Bonciu (ElenaBalaban-Bonciu223) 16 ian 2017, 15:15

Vezi la semipreparate. Da click pe titlu cremei de unt cu lapte condensat si te trimite la rețeta.

Taniussha
Taniussha 13 ian 2017, 23:25

😻

Poza mea pentru reteta:
Carmen17
Carmen17 16 ian 2017, 12:55

Eu am folosit doar crema de unt cu lapte condensat. Dar este extraordinar!!! Va recomand. Si este simplu de pregătit.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
daria26
daria26 25 ian 2017, 11:46

buna, lena, in loc de smantana pot sa pun lapte batut sau chefir???nu am smantana :(( mersi

lena
Elena (lena) daria26 25 ian 2017, 11:48

Se poate, dar nu stiu daca va mai fi la fel de fraged aluatul.

daria26
daria26 Elena (lena) 25 ian 2017, 11:53

nu stiu ce sa fac, am 2 l lapte si ma gandeam sa fac un tirt si mai am 1l de lapte batut , 30 oua, deja faina , zahar :))) ma uit la retete si nu gasesc altele care sa pot folosi ingredientele :(ma poti ajuta cu vre-o idee??

lena
Elena (lena) daria26 25 ian 2017, 14:55

Vezi tortul rapid Alba ca Zapada.

daria26
daria26 Elena (lena) 25 ian 2017, 18:26

multumessccc, m-am decis la tort de ciocolata :D te pup

Cascaval Valeria
Cascaval Valeria 16 apr 2017, 13:03

Pentru crema, amestecati doar laptele cu oua?

lena
Elena (lena) Cascaval Valeria 16 apr 2017, 13:46

Cititi atent reteta si ingredientele.

StelaRusu330
Stela (StelaRusu330) 08 iun 2017, 14:34

Multumesc mult pentru reteta! Foarte bine a iesit tortul!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IrinaPopa
IrinaPopa 23 iun 2017, 12:54

Salut Lena !!! Spunemi te rog daca fac aluatul cu smantina de 30% va fii bine? Am o smantina de 30% si nu as mai cumpara alta.

lena
Elena (lena) IrinaPopa 23 iun 2017, 13:50

Si mai bine cu 30%.

EcaterinaMihailovici531
Ecaterina Mihailovici (EcaterinaMihailovici531) 04 dec 2017, 16:42

Salut Lena! Locuiesc în Italia și nu prea am posibilitatea sa procur smântână,  ce as putea pune în locul ei ca pot coace foile pentru tort? 

lena
Elena (lena) Ecaterina Mihailovici (EcaterinaMihailovici531) 04 dec 2017, 16:53

Merge si mascarpone.

Milla
Raileanu Mila (Milla) 11 dec 2017, 21:49

salut Lena, multumesc mult pentru recetele gustoase si foarte bine explicate. Am o intrebare la aceasta receta, spunemi te rog unde pot cumpara sau cum pot face crema de unt cu lapte condensat?

lena
Elena (lena) Raileanu Mila (Milla) 14 dec 2017, 10:06

Aveti link spre reteta sub Ingrediente.

Victoria S
Victoria S 16 ian 2018, 11:43

1. Faina si untul trebuie neaparat amestecate cu mana sau se poate folosi si o spatula de silicon? Stiu ca pentru unele retete trebuie amestecate neaparat cu o spatula, altfel nu iese bine produsul final. Ma intrebam daca la aceasta reteta trebuie neaparat cu mana?

2. Napoleonul se face doar cu acest tip de foi sau se folosesc si foi tip foietaj (alea care sa ung cu unt, se impatura si se pun la frigider, procesul fiind repetat de cateva ori)?

lena
Elena (lena) Victoria S 17 ian 2018, 09:36

1. Da, puteti amesteca si cu spatula, aici nu conteaza mult.

2. Merge cu orice foietaj va place, important sa fie fraged.

LudmilaNastas610
Ludmila Nastas (LudmilaNastas610) 04 apr 2018, 00:05

Lena am facut azi tort Napoleon.spune-mi cum pot pastra foile pina sambata cind IL Voi unge cu crema?

lena
Elena (lena) Ludmila Nastas (LudmilaNastas610) 04 apr 2018, 07:12

Se pastreaza bine asa simple, intr-o punga.

daria26
daria26 12 iun 2018, 10:19

Salut Lena, neaparat e nevoie si de smantana? Sau o pot inlocui cu altceva? Mersi

lena
Elena (lena) daria26 12 iun 2018, 14:15

Este mevoie si nu se poate inlocui :)

daria26
daria26 12 iun 2018, 16:24

Mersi mult

IrinaCoroliuc500
Irina Coroliuc (IrinaCoroliuc500) 03 ian 2019, 14:10

Lena buna. Am facut napoleonul si la gust a iesit minunat.

Dar am o intrebare, la coacere foile nu au format "bule de aer" cum la tine pe poze..care ar fi cauza? o fi asa ca am intins prea subtire foaia?

Acum vreau sa-l mai repet si sa stiu cum procedez. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Irina Coroliuc (IrinaCoroliuc500) 03 ian 2019, 14:14

Da, si foaia prea subtire. In plus, incearca sa nu framanti mult aluatul dupa ce pui smantana, pentru ca bucatile de unt formeaza acele straturi si foi. Daca le incorporezi in faina foile ies fragede dar nu asa foietate 😉

IrinaCoroliuc500
Irina Coroliuc (IrinaCoroliuc500) Elena (lena) 03 ian 2019, 16:04

Multumesc din suflet! Asa voi face :)

Geanina R
Geanina R 21 ian 2019, 14:09

Buna, rețetele pentru creme unde le gasesc?

Mulțumesc!

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 11 apr 2020, 10:21

Salutare  , Lena  vreau o parere  cam cu cite zile inainte  de  al unge  pot  coace foile de  napoleon  cit  se pastreaza ele coapte !merci 

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 11 apr 2020, 20:38

Cu o saptamana inainte ar fi tot bune.

Natali Grigori
Lis natasa.lisi@mail.ru (Natali Grigori) 01 mai 2020, 09:05

Buna Lena..ar merge la aceste foi o crema simpla doar din smintina?

lena
Elena (lena) Lis natasa.lisi@mail.ru (Natali Grigori) 01 mai 2020, 09:46

Nu prea cred 🤓

Natali Grigori
Lis natasa.lisi@mail.ru (Natali Grigori) Elena (lena) 01 mai 2020, 09:55

Ok ms.

DomnitaPostea121
Domnita Postea (DomnitaPostea121) 27 nov 2020, 18:20

Hi..la ce temperatura se coc foile? Merci

lena
Elena (lena) Domnita Postea (DomnitaPostea121) 27 nov 2020, 18:35

La 180-200 de grade.

DomnitaPostea121
Domnita Postea (DomnitaPostea121) Elena (lena) 28 nov 2020, 01:17

Multumesc mult! Am reusit sa il fac, am copt la 326 farenheit. Abia astept sa il mancam duminica.