Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb

Mi-a plăcut mult să lucrez cu marțipanul de casă la rețeta de Stollen, apoi am zis să improvizez niște bomboane gen Mozart, dar adaptate gusturilor și preferințelor noastre. De data aceasta am ales să fac marțipanul fără albuș de ou crud, l-am înlocuit cu apă și a fost la fel de bun, în plus, vegan sau de post. Apoi zahărul pudră l-am înlocuit cu îndulcitor pudră GreenSugar(pe bază de ștevie și eritritol), și mi-au ieșit niște bomboane fine, de post și low-carb!

Dacă folosiți zahăr pudră simplu, vor fi bombonele clasice, deci puneți ce vă place și preferați. Am fost surprinsă de succesul acestor bomboane la copiii mei, tare le-au apreciat și nu se mai opreau din mâncat.

Eu le-am pregătit simple, dar puteți să le umpleți cu alune/migdale, merișoare confiate sau ganache dens de ciocolată. Oricum sunt delicioase și nu ezitați să le încercați!

Ingrediente

Faina de migdale
300 g
puteți combina și cu alte nuci măcinate preferate
Zahar pudra
200 g
în varianta low-carb folosiți îndulcitor pudră fin
Apa
90 ml
   
Esenta de vanilie
1 lingura
sau alte arome preferați, lichior aromat, etc
Ciocolata neagra/amaruie
200 g
oricare vă place la gust, de preferat cu 70%

Pasi de urmat

Pas 1

Puneți într-un bol făina de migdale, adăugați zahărul sau îndulcitorul pudră și amestecați bine cu o lingură.

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 1
Pas 2

Turnați apa și esența de vanilie, plus alte arome dacă doriți.

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 2
Pas 3

Amestecați mai întâi cu o lingură toată compoziția.

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 3
Pas 4

Apoi cu mâinile, până devine ca un aluat uniform, moale și nelipicios - ca o plastilină.

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 4
Pas 5

Această cantitate de marțipan eu am împărțit-o în 2 batoane și le-am lăsat la frigider până am avut timp să modelez bomboane din ele(le puteți lucra și imediat). Se pot păstra și o lună la frigider, deci puteți face cantitate mai mare de marzipan din timp.

În plus, am observat că după ce mai stau la frigider, zahărul/îndulcitorul pudră se dizolvă mai bine în marzipan, așa este și mai bun la gust.

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 5
Pas 6

Am luat primul baton și l-am tăiat în cuburi de aproximativ 1.5cm.

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 6
Pas 7

Și am modelat din ele biluțe uniforme și netede.

Aici puteți pune în mijloc niște alune/migdale, merișoare, cuburi de ganache, etc.

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 7
Pas 8

Topiți ciocolata neagră pe baie de aburi sau la microunde.

Treceți biluțele de marzipan prin ciocolată.

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 8
Pas 9

Le scoateți atent cu furculița și scuturați încet excesul de ciocolată topită.

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 9
Pas 10

Le aranjați atent pe un platou sau tavă așternută cu hârtie de copt. Eu le manevrez foarte ușor dacă folosesc 2 furculițe.

Apoi le puneți la frigider pentru 2-3 ore, sau mai mult.

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 10
Pas 11

Chiar sunt neașteptat de bune, pe noi ne-au surprins și cu siguranță le vom repeta și de Crăciun.

Poftă Bună!

Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 50 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 13 Dec 2020, 13:54

Mulțumesc pentru asa o reteta delicioasa!!!!!! Eu am făcut-o cu mici modificari,zahăr pudra nu aveam și am pus 60 gr.de zahăr. Faina am făcut-o din arahide+migdale+caju+fulgi de cocos.Deasupra ciocolata amara 90% ,inauntru am pus cite o stafida iar bețișoarele au fost ideea copilului.

Au ieșit fenomenali,toată familia e încântată !!!!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
GabrielaA
GabrielaA 21 Apr 2021, 08:52

Buna ziua. As dori sa intreb cu cat timp inainte se pot pregati aceste bomboane. Multumesc

lena
Elena (lena) GabrielaA 21 Apr 2021, 09:08

Si cu 1-2 saptamani inainte se pot face.😉

GabrielaA
GabrielaA Elena (lena) 21 Apr 2021, 09:17

Multumesc mult pentru raspuns.

Anastasia H
Anastasya Nathania (Anastasia H) 29 Sep 2021, 08:12

Un desert foarte gustos. Și eu, și copiii am rămas impresionați, iar în varianta cu îndulcitor poate fi mâncat fără remușcări 😊