Bomboane cu Martipan, de post si low-carb

Bomboane cu Martipan, de post si low-carb

Mi-a placut mult sa lucrez cu martipanul de casa la reteta de Stollen, apoi am zis sa improvizez niste bomboane gen Mozart, dar adaptate gusturilor si preferintelor noastre. De data aceasta am ales sa fac martipanul fara albus de ou crud, l-am inlocuit cu apa si a fost la fel de bun, in plus, vegan sau de post. Apoi zaharul pudra l-am inlocuit cu indulcitor pudra GreenSugar(pe baza de stevie si erithritol), si mi-au iesit niste bomboane fine, de post si low-carb!

Daca folositi zahar pudra simplu, vor fi bombonele clasice, deci puneti ce va place si preferati. Am fost surprinsa de succesul acestor bomboane la copiii mei, tare le-au apreciat si nu se mai opreau din mancat.

Eu le-am pregatit simple, dar puteti sa le umpleti cu alune/migdale, merisoare confiate sau ganache dens de ciocolata. Oricum sunt delicioase si nu ezitati sa le incercati!

Ingrediente

Faina de migdale
300 g
puteti combina si cu alte nuci macinate preferate
Zahar pudra
200 g
in varianta low-carb folositi indulcitor pudra fin
Apa
90 ml
Esenta de vanilie
1 lingura
sau alte arome preferati, lichior aromat, etc
Ciocolata neagra/amaruie
200 g
oricare va place la gust, de preferat cu 70%

Pasi de urmat

1

Puneti intr-un bol faina de migdale, adaugati zaharul sau indulcitorul pudra si amestecati bine cu o lingura.

2

Turnati apa si esenta de vanilie, plus alte arome daca doriti.

3

Amestecati mai intai cu o lingura toata compozitia.

4

Apoi cu mainile, pana devine ca un aluat uniform, moale si nelipicios - ca o plastilina.

5

Aceasta cantitate de martipan eu am impartit-o in 2 batoane si le-am lasat la frigider pana am avut timp sa modelez bomboane din ele(le puteti lucra si imediat). Se pot pastra si o luna la frigider, deci puteti face cantitate mai mare de marzipan din timp.

In plus, am observat ca dupa ce mai stau la frigider, zaharul/indulcitorul pudra se dizolva mai bine in marzipan, asa este si mai bun la gust.

6

Am luat primul baton si l-am taiat in cuburi de aproximativ 1.5cm.

7

Si am modelat din ele bilute uniforme si netede.

Aici puteti pune in mijloc niste alune/migdale, merisoare, cuburi de ganache, etc.

8

Topiti ciocolata neagra pe baie de aburi sau la microunde.

Treceti bilutetele de marzipan prin ciocolata.

9

Le scoateti atent cu furculita si scuturati incet excesul de ciocolata topita.

10

Le aranjati atent pe un platou sau tava asternuta cu hartie de copt. Eu le manevrez foarte usor daca folosesc 2 furculite.

Apoi le puneti la frigider pentru 2-3 ore, sau mai mult.

11

Chiar sunt neasteptat de bune, pe noi ne-au surprins si cu siguranta le vom repeta si de Craciun.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 50 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 13 dec 2020, 13:54

Mulțumesc pentru asa o reteta delicioasa!!!!!! Eu am făcut-o cu mici modificari,zahăr pudra nu aveam și am pus 60 gr.de zahăr. Faina am făcut-o din arahide+migdale+caju+fulgi de cocos.Deasupra ciocolata amara 90% ,inauntru am pus cite o stafida iar bețișoarele au fost ideea copilului.

Au ieșit fenomenali,toată familia e încântată !!!!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
GabrielaA
GabrielaA 21 apr 2021, 08:52

Buna ziua. As dori sa intreb cu cat timp inainte se pot pregati aceste bomboane. Multumesc

lena
Elena (lena) GabrielaA 21 apr 2021, 09:08

Si cu 1-2 saptamani inainte se pot face.😉

GabrielaA
GabrielaA Elena (lena) 21 apr 2021, 09:17

Multumesc mult pentru raspuns.