Bomboane cu Marțipan, de post și low-carb
Mi-a plăcut mult să lucrez cu marțipanul de casă la rețeta de Stollen, apoi am zis să improvizez niște bomboane gen Mozart, dar adaptate gusturilor și preferințelor noastre. De data aceasta am ales să fac marțipanul fără albuș de ou crud, l-am înlocuit cu apă și a fost la fel de bun, în plus, vegan sau de post. Apoi zahărul pudră l-am înlocuit cu îndulcitor pudră GreenSugar(pe bază de ștevie și eritritol), și mi-au ieșit niște bomboane fine, de post și low-carb!
Dacă folosiți zahăr pudră simplu, vor fi bombonele clasice, deci puneți ce vă place și preferați. Am fost surprinsă de succesul acestor bomboane la copiii mei, tare le-au apreciat și nu se mai opreau din mâncat.
Eu le-am pregătit simple, dar puteți să le umpleți cu alune/migdale, merișoare confiate sau ganache dens de ciocolată. Oricum sunt delicioase și nu ezitați să le încercați!
Ingrediente
●
Faina de migdale
300 g
puteți combina și cu alte nuci măcinate preferate
●
Zahar pudra
200 g
în varianta low-carb folosiți îndulcitor pudră fin
●
Esenta de vanilie
1 lingura
sau alte arome preferați, lichior aromat, etc
●
Ciocolata neagra/amaruie
200 g
oricare vă place la gust, de preferat cu 70%
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneți într-un bol făina de migdale, adăugați zahărul sau îndulcitorul pudră și amestecați bine cu o lingură.
Pas 2
Turnați apa și esența de vanilie, plus alte arome dacă doriți.
Pas 3
Amestecați mai întâi cu o lingură toată compoziția.
Pas 4
Apoi cu mâinile, până devine ca un aluat uniform, moale și nelipicios - ca o plastilină.
Pas 5
Această cantitate de marțipan eu am împărțit-o în 2 batoane și le-am lăsat la frigider până am avut timp să modelez bomboane din ele(le puteți lucra și imediat). Se pot păstra și o lună la frigider, deci puteți face cantitate mai mare de marzipan din timp.
În plus, am observat că după ce mai stau la frigider, zahărul/îndulcitorul pudră se dizolvă mai bine în marzipan, așa este și mai bun la gust.
Pas 6
Am luat primul baton și l-am tăiat în cuburi de aproximativ 1.5cm.
Pas 7
Și am modelat din ele biluțe uniforme și netede.
Aici puteți pune în mijloc niște alune/migdale, merișoare, cuburi de ganache, etc.
Pas 8
Topiți ciocolata neagră pe baie de aburi sau la microunde.
Treceți biluțele de marzipan prin ciocolată.
Pas 9
Le scoateți atent cu furculița și scuturați încet excesul de ciocolată topită.
Pas 10
Le aranjați atent pe un platou sau tavă așternută cu hârtie de copt. Eu le manevrez foarte ușor dacă folosesc 2 furculițe.
Apoi le puneți la frigider pentru 2-3 ore, sau mai mult.
Pas 11
Chiar sunt neașteptat de bune, pe noi ne-au surprins și cu siguranță le vom repeta și de Crăciun.
Poftă Bună!
Cantitate:
50 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)
Colectii:
Biscuiti, fursecuri,
Budinci si alte mancaruri dulci,
Cozonac si torturi,
Deserturi de post,
Dulciuri dietetice,
Deserturi vegetariene,
Deserturi,
Deserturi copii,
Dulciuri low-carb,
Dulciuri