Încă vreun an în urmă nu m-aș fi gândit să fac în casă rețeta de halva, se găsește atât de multă în comerț, este atât de ieftină... și mai nou, atât de plină cu arome sintetice, grăsimi dubioase, coloranți, etc. De când sunt cu regimul low-carb (sau viața low-carb), am învățat multe chestii faine, inclusiv și cum să faci un desert de casă fără remușcări. Bineînțeles că orice halva este dulce, dar puteți cu succes înlocui zahărul de la ingrediente cu un îndulcitor preferat care nu crește glicemia și vă asigur că veți da lovitura, mai bun desert la cafeaua de dimineață nu există!
De gust, trebuie să am grijă la descriere pentru că e pericol pentru pofticioși - deci este bună rău, cu aromă fină de semințe prăjite și unt, gata, mai departe vă imaginați singuri. Și cu siguranță nici o halva cumpărată nu se compară cu această halva de casă.
Mai jos câteva observații utile, ca să faceți halvaua dvs cât mai personalizată:
- Puteți înlocui o parte din semințele de floarea-soarelui cu oricare altele preferați;
- Mie îmi place mult, și recomand să o faceți cu unt de 80% grăsime;
- În varianta vegană sau de post înlocuiți untul clasic cu cel de cocos și unt de cacao - aveți grijă că untul de cocos este mai moale și s-ar putea să iasă mai sfărâmicioasă, deci combinați cele două pentru rezultat perfect;
- Puteți adăuga orice arome preferați, cacao, fulgi de ciocolată, stafide, merișoare, goji, etc.
- Pentru varianta low-carb folosiți îndulcitorul preferat, dar neapărat să fie pudră - stevie, tagatose, xylitol, etc.