Gem de Mere Reteta VIDEO
Nu stiu cum e la voi, dar in familia noastra merele sunt fructele cele mai importante. Acum e plin sezon de mere aromate de vara si Mariuca mea este clientul fidel al pomului de la bunici. Eu din acestea prefer sa fac gem de mere, unul din preferatele mele inca din copilarie. Pe langa faptul ca este aromat si foarte gustos, e unul din cele mai potrivite la retetele de cornuri pufoase, cornulete cu gem, pariziene cu mere si tot felul de alte retete unde va trebuie un gem care sa nu curga.
Cu ocazia testarii blenderului de mana de la Heinner(Il puteti vedea si aici, pe site-ul Heinner) am zis sa va arat cum puteti sa faceti un astfel de gem folosind tehnologii moderne - repede, simplu, fara mari eforturi. Referitor la blender pot sa va spun ca este unul foarte interesant, cu un design mai deosebit, paharul blenderului si vasul de la robot de dimensiune mare si incapatoare, si cel mai important, putere mare de peste 1000W. Am avut o discutie cu cei de la Heinner despre testarea electrocasnicelor lor, dar nu ma asteptam sa primesc un blender asa frumos, vedeti mai jos pozele detaliate!
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Portocale
1 buc
puteti inlocui cu zeama de la 1 lamaie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Merele si portocala le spalati bine.
Pas 3
Am taiat merele sferturi, am scos cotorul si le-am pus in robotelul-chopper, puteti sa le lasati sferturi sau mai taiati in 2-3 fiecare bucata.
Pas 4
Le maruntiti bine, dar nu facem piure din ele.
Pas 5
Le treceti in cratita cu fund mai gros sau un tuci.
La fel prelucrati si maruntiti toate merele.
Pas 6
Portocala eu prefer s-o curat de coaja si toate nervurile.
O rup in bucatele si o pun in robot.
Pas 8
Turnam acest piure de portocale peste mere.
Pas 10
Amestecam bine si punem oala pe foc.
Pas 11
Desi initial pare ca este o compozitie mai uscata, pe parcurs ce se incalzeste oala merele lasa zeama si este suficienta.
Cum fierbe, faceti focul mic si lasati asa sa bolboroseasca cam 30 de minute - nu uitati sa amestecati periodic!
Pas 12
Dupa acest timp compozitia de mere se inmoaie si ca s-o transformam intr-un piure delicios voi folosi blenderul vertical(aici Heinner).
Pas 13
Insistati si pasati bine pana obtineti un piure uniform si omogen.
Pas 14
Puneti iar la fiert, inca 15-20 de minute, dar la foc foarte mic si amestecati mai des in el sa nu se arda.
Pas 15
Pana fierbe gemul pregatiti borcanele - le spalati si puneti la uscat in cuptorul preincalzit la 100 de grade timp de 20-30 de minute.
Turnati gemul fierbinte in borcane.
Pas 16
Inchideti ermetic, lasati sa se raceasca complet apoi depozitati in camara.
Este un gem dens, care nu curge si cu siguranta il veti aprecia in orice preferati - de la clatite, la cornuri si cozonaci!
Pas 17
Mie mi-a placut mult, si este unul din preferatele mele dintotdeauna.
Folosind instrumente moderne de gatit acum este si mai simplu - de data asta cu Heinner...
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: