Gem de Mere Rețetă VIDEO
Nu știu cum e la voi, dar în familia noastră merele sunt fructele cele mai importante. Acum e plin sezon de mere aromate de vară și Măriuca mea este clientul fidel al pomului de la bunici. Eu din acestea prefer să fac gem de mere, unul din preferatele mele încă din copilărie. Pe lângă faptul că este aromat și foarte gustos, e unul din cele mai potrivite la rețetele de cornuri pufoase, cornulețe cu gem, pariziene cu mere și tot felul de alte rețete unde vă trebuie un gem care să nu curgă.
Cu ocazia testării blenderului de mână de la Heinner(Îl puteți vedea și aici, pe site-ul Heinner) am zis să vă arăt cum puteți să faceți un astfel de gem folosind tehnologii moderne - repede, simplu, fără mari eforturi. Referitor la blender pot să vă spun că este unul foarte interesant, cu un design mai deosebit, paharul blenderului și vasul de la robot de dimensiune mare și încăpătoare, și cel mai important, putere mare de peste 1000W. Am avut o discuție cu cei de la Heinner despre testarea electrocasnicelor lor, dar nu mă așteptam să primesc un blender așa frumos, vedeți mai jos pozele detaliate!
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Portocale
1 buc
puteți înlocui cu zeama de la 1 lămâie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Merele și portocala le spălați bine.
Pas 3
Am tăiat merele sferturi, am scos cotorul și le-am pus în roboțelul-chopper, puteți să le lăsați sferturi sau mai tăiați în 2-3 fiecare bucată.
Pas 4
Le mărunțiți bine, dar nu facem piure din ele.
Pas 5
Le treceți în cratiță cu fund mai gros sau un tuci.
La fel prelucrați și mărunțiți toate merele.
Pas 6
Portocala eu prefer să o curăț de coajă și toate nervurile.
O rup în bucățele și o pun în robot.
Pas 8
Turnăm acest piure de portocale peste mere.
Pas 10
Amestecăm bine și punem oala pe foc.
Pas 11
Deși inițial pare că este o compoziție mai uscată, pe parcurs ce se încălzește oala merele lasă zeamă și este suficientă.
Când fierbe, faceți focul mic și lăsați așa să bolborosească cam 30 de minute - nu uitați să amestecați periodic!
Pas 12
După acest timp compoziția de mere se înmoaie și ca să o transformăm într-un piure delicios voi folosi blenderul vertical (aici Heinner).
Pas 13
Insistați și pasați bine până obțineți un piure uniform și omogen.
Pas 14
Puneți iar la fiert, încă 15-20 de minute, dar la foc foarte mic și amestecați mai des in el să nu se ardă.
Pas 15
Până fierbe gemul pregătiți borcanele - le spălați și puneți la uscat în cuptorul preîncălzit la 100 de grade timp de 20-30 de minute.
Turnați gemul fierbinte în borcane.
Pas 16
Închideți ermetic, lăsați să se răcească complet apoi depozitați în cămară.
Este un gem dens, care nu curge și cu siguranță îl veți aprecia în orice preferați - de la clătite, la cornuri și cozonaci!
Pas 17
Mie mi-a plăcut mult, și este unul din preferatele mele dintotdeauna.
Folosind instrumente moderne de gătit acum este și mai simplu - de data asta cu Heinner...
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: