Crema de zahar ars Reteta VIDEO
Foarte delicioasa si simplu de preparat aceasta reteta de crema de zahar ars. Am incercat mai multe variante de retete, dar aceasta este combinatia pentru cea mai reusita crema de zahar ars - gustoasa si frumoasa. Puteti improviza asa si un tort de crema de zahar ars, este simplu, rapid si de mare efect.
Mai nou vedeti ca am pus si reteta video de crema de zahar ars, acolo am topit zaharul ars separat si l-am turnat in tava de sticla pentru a evita orice risc de ciobire a tavii.
Aveti grija daca folositi vas de sticla termorezistent ca in reteta - am inteles ca se poate ciobi pe foc de aragaz. Il incalziti la flacara mica sau topiti in tigaie si turnati zaharul topit in tava.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Zahar
250 g
+ 150g de zahar pentru caramelul topit
●
Esenta de vanilie
1 buc
sau puteti folosi esenta de rom, coaja de lamaie in cazul in care nu vreti sa se simta gustul de oua
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se fierbe laptele si se lasa sa se raceasa. Daca vreti sa-l raciti rapid, puneti castronul cu lapte intr-un castron mai mare cu apa rece si schimbati de 2-3 ori apa.
Observati ca in reteta video am sarit acest pas si nu am observat nici o diferenta, deci vedeti si voi daca puneti laptele crud sau prefiert - el din comert oricum este deja pasteurizat.
Pas 2
Intr-o cratita puneti 150g de zahar si il topiti incet la foc mic pana este de un maroniu inchis, dar nu ars!
Pas 3
Imediat cum este gata il turnati fierbinte in tava de cuptor(aici 20x20cm) si il distribuiti foarte repede cu o lingura pe toata suprafata si putin pe pereti.
Daca nu va miscati repede caramelul se intareste si nu reusiti sa-l intindeti, in acest caz trebuie cumva reincalzit putin in cuptor.
Pas 4
In cazul in care topiti zaharul chiar in tava aveti mare grija, daca e de sticla, sa nu se ciobeasca. Oricum topiti la foc mic si atent, sau folositi o cratita sau tava de metal.
Avantajul aici este ca se distribuie mai uniform caramelul pe suprafata tavii.
Cum ati terminat treaba cu zaharul ars, dati tava la o parte pentru 10 minute.
Pas 5
Intr-un vas adanc mixati bine 7 oua cu 250g de zahar si esenta de vanilie.
Pas 6
Se adauga laptele racit si se amesteca cu telul.
Pas 7
Se toarna compozitia in vasul cu peretii caramelizati.
Intr-o tava mai mare de cuptor(suficient de mare ca sa incapa vasul cu crema) se toarna apa cat curpinde si se pune vasul cu compozitia de crema. Este foarte bine sa respectati acest pas, altfel crema poate sa se coaca prea mult prin parti si la fund, si are o textura poroasa.
Se pune tava cu apa si vasul in ea la cuptor preincalzit la 160 de grade pentru 40-45 de minute.
Pas 8
Crema este gata cand se rumeneste putin deasupra si este ferma la atingere. Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei.
Pas 10
Pe urma se acopera cu niste folie de plastic si se mai pune cateva ore la frigider.
Asa crema va fi mai ferma, va lasa putina zeama si se va forma acel caramel delicios la baza.
Pas 11
Apoi se portioneaza si se serveste cu sosul caramel din tava.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (28 voturi)