Bouyourdi este un aperitiv grecesc foarte popular(cam in orice taverna se gaseste in meniu), l-am descoperit si eu in mica noastra vacanta in Grecia. Reteta de Bouyourdi este foarte simpla si de fapt presupune ca se topeste niste branza cu rosii si ardei la cuptor. Toate astea bineinteles stropite nerusinat cu ulei de masline si mirodenii cat mai grecesti sau ce aveti pe acasa. Se serveste cald, chiar fierbinte, in mijlocul mesei si toata lumea se infige acolo cu niste lipii sau paine proaspata...
Sa fiu sigura, si sa caut varianta cea mai buna am incercat Bouyourdi in 2 taverne, ambele retete erau complet diferite... Asa ca iar m-am intors sa caut reteta pe net, din tot ce am vazut mi-am facut ideea ca nu este o regula batuta in cuie, oricum iese bun si va asigur ca o sa va placa.
Inca o chestie descoperita, pentru mine poate - eu credeam ca branza Feta este aceea cremoasa si moale care se vinde la noi acasa. Aici am luat de vreo 5 feluri in 2 saptamani si toate sunt ca niste branza telemea maturata putin sarata. Cam ce cumpar si eu de obicei la noi, deci nu va plafonati daca nu aveti acea "Feta" moale, luati orice telemea putin sarata si va fi bine.
Cu aceasta mica reteta inchei seria de retete in deplasare din Grecia, va asigur ca m-am umplut cu idei pentru un an intreg, le voi testa in bucataria de acasa, dar la anul vin din nou sa mai completez impresiile :)