Bouyourdi este un aperitiv grecesc foarte popular (cam în orice tavernă se găsește în meniu), l-am descoperit și eu în mica noastră vacanță în Grecia. Rețeta de Bouyourdi este foarte simplă și de fapt presupune că se topește niște brânză cu roșii și ardei la cuptor. Toate astea bineînțeles stropite nerușinat cu ulei de măsline și mirodenii cât mai grecești sau ce aveți pe acasă. Se servește cald, chiar fierbinte, în mijlocul mesei și toată lumea se înfige acolo cu niște lipii sau pâine proaspătă...
Să fiu sigură, și să caut varianta cea mai bună am încercat Bouyourdi în 2 taverne, ambele rețete erau complet diferite... Așa că iar m-am întors să caut rețeta pe net, din tot ce am văzut mi-am făcut ideea că nu este o regulă bătută în cuie, oricum iese bun și vă asigur că o să vă placă.
Încă o chestie descoperită, pentru mine poate - eu credeam că brânza Feta este aceea cremoasă și moale care se vinde la noi acasă. Aici am luat de vreo 5 feluri în 2 săptămâni și toate sunt ca niște brânză telemea maturată puțin sărată. Cam ce cumpăr și eu de obicei la noi, deci nu vă plafonați dacă nu aveți acea "Feta" moale, luați orice telemea puțin sărată și va fi bine.
Cu această mică rețetă închei seria de rețete în deplasare din Grecia, vă asigur că m-am umplut cu idei pentru un an întreg, le voi testa în bucătăria de acasă, dar la anul vin din nou să mai completez impresiile :)