Lapte de Aur, sau Golden Latte

Lapte de Aur, sau Golden Latte

Numai bine sa vin cu asa o sugestie sanatoasa si delicioasa chiar de luni dimineata, in plus, la aceasta reteta am testat si am lucrat cu mixerul vertical nou de la Philips, impreuna cu minunatele produse de la SanoVita. Am observat reteta laptelui de aur in cartea de retete cu produsele SanoVita, stiam de el mai demult si uite ca i-a venit timpul, a facut click si la mine. Este foarte gustos, colorat, revigornat, plin de antioxidanti si cu efecte minunate antiinflamatoare - chiar merita incercat!

Eu folosesc turmeric sau curcuma destul de mult la mancaruri si garnituri, dar cu aceasta reteta de lapte delicios il puteti consuma intr-o forma si mai gustoasa, rapida si simpla.

Apropo, sunt foarte incantata de mixerul Philips testat, vedeti mai jos ce am punctat, si o mare noutate este ca puteti beneficia de 30% reducere la achizitia online a acestui mixer vertical introducand codul ‘super-alimente’ in magazinul  Philips chiar aici.

Ingrediente

Lapte
500 ml
puteti folosi orice lapte va place, vegetal sau clasic
Ulei de cocos
1 linguri
Curcuma/turmeric
1 lingurite
Miere
1 linguri
sau alt indulcitor dupa gust
Esenta de vanilie
1 lingurite
puteti adauga si un pic de scortisoara

Pasi de urmat

1

Eu am ales sa fac singura laptele vegetal, acum l-am preparat cu nuci caju, puteti sa-l faceti din migdale sau seminte de floarea-soarelui, canepa, etc.

Deci am luat aproximativ 100g de caju si am turnat peste el 500ml de apa rece - lasam la hidratat minim 2 ore(pentru migdale timpul de hidratare este mai mare).

2

Pana se hidrateaza nucile am avut timp sa analizez bine mixerul vertical Philips, mi-a placut din prima si mi se pare genial noul atasament pentru paletele clasice, cele cu care facem bezele si alte minuni. Are accesorii suficiente si anume cele de care aveti nevoie in bucatarie, este usor si compact.

Si sa nu uitati ca aveti reducere serioasa de 30% daca introduceti codul ‘super-alimente’ pe https://www.philips.ro/shop/produse-electrocasnice/procesarea-alimentelor/avance-collection-mixer-vertical/p/HR1674_90.

3

Acum haideti sa-l punem la treaba si sa facem repede laptele de caju cu el:

- apa in care s-au hidratat nucile am aruncat-o, iar nucile se pun in paharul de la blender si se mai adauga deasupra inca 500ml de apa rece.

4

O mica remarca - puteti indulci laptele cu niste curmale hidratate(le mixati impreuna cu nucile in paharul de la blender) sau cu zahar de trestie/cocos, sirop de agave, etc.

5

Pasati bine compozitia si observati cat de cremoasa si fina se face, foarte bine paseaza nucile blenderul vertical si de ceva timp imi place anume pe acesta sa-l folosesc pentru a prepara laptele vegetal.

6

Neaparat sa treceti compozitia blendata printr-un prosop de bucatarie subtire(sau tifon special pentru lapte vegetal), raman in lapte mici particule de nuci si incurca la textura finala. Apoi turnati laptele intr-o cratita mica si il incalziti putin pe aragaz, nu-l fierbeti!

Eu de obicei fac un pate delicios de nuci din resturile laptelui. Bineinteles, in acest caz nu indulciti laptele cu curmale :)

7

Acum putem repede sa preparam laptele de aur:

- mutati laptele incalzit inapoi in paharul de la blender;

- adaugati turmericul, mierea si esenta de vanilie;

8

- puneti si 1 lingura din uleiul de cocos.

Un mic pont - daca nu aveti ulei de cocos la indemana puteti folosi unt simplu.

9

Acum mixati bine toate ingredientele si veti observa ce minune de culoare va iese!

Din pacate aparatul meu foto nu a reusit sa reproduca culoarea reala aici, dar sa ma credeti pe cuvant :)

10

Il turnati repede in cani si savurati, este minunat!

Dupa cum am spus si mai sus - pe langa faptul ca e delicios, este si un bun energizant, antiinflamator si plin de antioxidanti.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 mililitri (2 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Comentarii

violeta.nuky
violeta.nuky 05 nov 2018, 14:15

Buna,am treiintrebari

1.de ce se arunca apa in care s-au hidratat semintele?

2.daca folosesc lapte de vaca,sar peste pasii 1-6

3.m-am uitat in borcanul meu de ulei de cocos si vad ca la fund e mai lichid iar deasupra sunt aschii din grasime solide.

Cu stima,Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 05 nov 2018, 15:16

Hai sa le luam pe rand :)

1. Apa o arunc pentru ca devine de o culoare urata, maronie si vreau laptele sa fie cat mai alb.

2. Da, sari peste.

3. Din cauza ca s-a mai racit timpul untul de cocos i la mine s-a intarit. El oricum nu este asa de solid ca untul sau untul de cacao, e ceva mai lichid.

violeta.nuky
violeta.nuky 05 nov 2018, 21:10

Multumesc pentru raspuns.Zilele asta il fac si eu.Cu stima, Violeta

OleseaDanailaTantuc658
Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 06 nov 2018, 05:41

Bună Lena. Cât timp las la hidratat 100g de migdale? Si unde pot gasi tifon pentru lapte vegetal? In plafaruri? Mulțumesc.

lena
Elena (lena) Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 06 nov 2018, 11:00

Migdalele mai bine de tinut peste 5 ore, tifonul sau sacul pentru lapte vegetal se gaseste online, in reteta cu lapte de migdale(este pe site) am scris mai multe despre el, chiar am si o poza acolo.