Tarta cu mere, de post
Inca o reteta pe care am incercat-o la atelier - a fost atat de buna ca nici nu am apucat sa gust din ea, imediat a fost impratita in vreo 30 de portii si a disparut de pe platou. Eram sigura ca este buna, dupa cum mi s-a spus, asa ca am repetat-o inca o data si acasa, pentru poze si test :)
Spre surprinderea mea, aluatul este o inventie buna de medaliat - chiar nu as face diferenta intre un aluat facut cu unt/margarina si acesta - foarte bun, faramicios, moale si fraged. Evitam sa fac tartele de post anume pentru ca refuz sa folosesc margarina, deci am gasit solutia! Plus la toate procesul de preparare este extrem de simplu si rapid, deci chiar o reteta exemplara.
Stratul de tort-gele de deasupra puteti sa-l inlocuiti cu o budinca de post de vanilie(preparata din lapte vegetal si praf de budinca la plic) sau chiar cu un gem de caise/zmeura, etc.
Sa nu uitati sa vedeti si sectiunea tartei de la ultimul pas, chiar o sa va convinga s-o incercati neaparat.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
320 g
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Gelatina - tort gele de la dr.oetker
1 buc
1 plic - sau puteti pune gem, sau budinca de post de vanilie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, apa calda, praful de copt si sarea.
Pas 2
Cu o lingura amestecati bine si adunati aluatul.
Pas 3
Va fi un aluat moale si deloc lipicios, il framantati vreo 2-3 minute pe masa sa se uniformizeze.
Pas 4
Cu facaletul intindeti aluatul si il puneti intr-o tava de tarte - unsa cu putin ulei, daca este teflonata nu neaparat. Presati usor cu mainile sa se muleze pe tava si taiati cu un cutit resturile care mai raman.
Pas 5
Merele se curata si se feliaza subtire. Se aranjeaza peste aluat si se presara putin zahar - dupa preferinte si scortisoara.
Pas 6
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade si lasati cam 40 de minute - de obicei ar trebui sa se rumeneasca bine bordurile.
Scoateti tava din cuptor si lasati putin sa se racoreasca.
Pas 7
Preparati Tort-Gele-ul dupa instructiunile de pe plic si il turnati peste mere.
Se gelifieaza imediat asa ca tarta se poate servi si calda.
Pas 8
Si cam atat, foarte simpla si deosebit de buna - chiar o recomand si pentru cei care nu tin post.
Pofta Buna!
Cantitate:
700 g
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)