Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
800 g
poate sa va trebuiasca mai putin sau mai mult in functie de cantitatea de mere
●
Mere
1 kg
cantitatea variaza in functie de cate vreti sa faceti si cat aluat de foietaj aveti
●
Scortisoara
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Merele se spala si se curata de cotor.
Pas 2
Foietajul se taie patrate cam de 10 cm pe laturi - dar totul depinde si de marimea marului - si pe fiecare se pune cate un mar.
Pas 3
In mijlocul fiecarui mar si pe langa el se presara zahar si scortisoara. Puneti mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce va place.
Pas 4
Si acum imbracam merele in aluat - se ridica unul din colturile patratului deasupra marului si se lipeste bine.
Pas 5
Urmeaza al 2-lea colt de patrat - il ridicati si lipiti peste primul.
Pas 7
Si ultimul colt al patratului, lipiti bine si aveti grija sa fie cat mai bine inchis marul.
Daca puneti prea putin aluat si il intindeti, la coacere se va rupe si va fi mar pe aluat nu mere in aluat - deci incercati sa faceti patratele putin mai mari sa fie aluat suficient pentru a imbraca merele.
Pas 8
Astfel imbracati toate merele si le puneti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei.
Pas 9
Ungeti merele cu ou batut si le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade cam pentru 1 ora.
Pas 10
Daca foietajele se rumenesc repede dar inca nu sunt gata merele inauntru, deasupra puneti o folie de aluminiu - sa nu bronzati prea tare foietajul.
Pas 11
Incercati cu un cutit daca merele s-au facut, le scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca.
Pas 12
Serviti merele presarate cu zahar pudra deasupra si optional cu crema de vanilie - eu nu am mai facut aici, s-au mancat prea repede:)
Pofta Buna!
Cantitate:
12 buc
(10-12 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)