Prăjitură rapidă cu mere și griș, fără aluat
Poate nu prea arătoasă această prăjitură cu mere și griș în straturi, dar cu siguranță absolut delicioasă și super rapidă, toată familia mea a fost mulțumită și mi-au cerut s-o repet cât mai repede posibil. Nu aveți treabă cu aluat, toate ingredientele se pun în straturi și folosiți doar o lingură pentru manevrarea lor.
Am observat rețeta de foarte mult timp, se mai găsește cu denumirea de Prăjitură bulgărească cu mere, sau prăjitură cu mere "3 pahare", dar în idee tot rămâne o prăjitură cu mere și griș în straturi. Eu aș zice că are și ceva textură de budincă, dar depinde cât de zemoase sunt merele pe care le folosiți în rețetă.
Apropo, dacă folosiți lapte vegan și unt de cocos, o puteți face și în varianta de post.
Ingrediente
●
Griș de grâu
1 pahar
toate ingredientele le-am măsurat cu pahar de 250ml
●
Unt
50 g
sau în varianta de post - unt de cocos, ulei
●
Lapte
250 ml
sau lapte vegan
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Măsurați cele 3 ingrediente uscate cu paharul - grișul, zahărul și făina.
Pas 2
Le puneți într-un bol, adăugați praful de copt și amestecați.
Pas 3
Această compoziție o puteți distribui în 3 boluri în cantități egale, ca să nu vă bazați pe măsurarea ochiometrică la montarea prăjiturii.
Pas 4
Merele se spală bine, opțional puteți să le curățați de coajă, eu le-am lăsat așa. Apoi le scoateți cotorul și le dați prin răzătoarea cu găuri medii.
Pas 5
Așterneți cu hârtie de copt o formă de 24-26cm în diametru.
Turnați și distribuiți la baza tăvii 1/3 din amestecul uscat cu griș.
Pas 6
Deasupra distribuiți, presați și nivelați cu o furculiță jumătate din cantitatea de mere.
Pas 7
Iar să puneți 1/3 din compoziția de griș, nivelați.
Pas 8
Adăugați restul de mere, presați și nivelați din nou cu furculița.
Pas 9
Și ultimul nivel va fi încă 1/3 din amestecul cu griș.
Pas 10
Topiți untul și îl amestecați cu laptele cald.
Pas 11
Turnați-le atent peste prăjitura asamblată.
Pas 12
Cu o furculiță sau bețișor de lemn faceți mici găuri în adâncime până se absoarbe tot laptele în prăjitură.
Pas 13
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute.
După cuptor lăsați să se răcească complet 5-6 ore înainte de servire.
Apoi feliați și savurați, efectiv se topește în gură.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 portii
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)