Prajitura rapida cu mere si gris, fara aluat
Poate nu prea aratoasa aceasta prajitura cu mere si gris in straturi, dar cu siguranta absolut delicioasa si super rapida, toata familia mea a fost multumita si mi-au cerut s-o repet cat mai repede posibil. Nu aveti treaba cu aluat, toate ingredientele se pun in straturi si folositi doar o lingura pentru manevrarea lor.
Am observat reteta de foarte mult timp, se mai gaseste cu denumirea de Prajitura bulgareasca cu mere, sau prajitura cu mere "3 pahare", dar in idee tot ramane o prajitura cu mere si gris in straturi. Eu as zice ca are si ceva textura de budinca, dar depinde cat de zemoase sunt merele pe care le folositi in reteta.
Apropo, daca folositi lapte vegan si unt de cocos, o puteti face si in varianta de post.
Ingrediente
●
Gris de grau
1 pahar
toate ingredientele le-am masurat cu pahar de 250ml
●
Unt
50 g
sau in varianta de post - unt de cocos, ulei
●
Lapte
250 ml
sau lapte vegan
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Masurati cele 3 ingrediente uscate cu paharul - grisul, zaharul si faina.
Pas 2
Le puneti intr-un bol, adaugati praful de copt si amestecati.
Pas 3
Aceasta compozitie o puteti distribui in 3 boluri in cantitati egale, ca sa nu va bazati pe masurarea ochiometrica la montarea prajiturii.
Pas 4
Merele se spala bine, optional puteti sa le curatati de coaja, eu le-am lasat asa. Apoi le scoateti cotorul si le dati prin razatoarea cu gauri medii.
Pas 5
Asterneti cu hartie de copt o forma de 24-26cm in diametru.
Turnati si distribuiti la baza tavii 1/3 din amestecul uscat cu gris.
Pas 6
Deasupra distribuiti, presati si nivelati cu o furculita jumatate din cantitatea de mere.
Pas 7
Iarasi puneti 1/3 din compozitia de gris, nivelati.
Pas 8
Adaugati restul de mere, presati si nivelati din nou cu furculita.
Pas 9
Si ultimul nivel va fi inca 1/3 din amestecul cu gris.
Pas 10
Topiti untul si il amestecati cu laptele cald.
Pas 11
Turnati-le atent peste prajitura asamblata.
Pas 12
Cu o fuculita sau betisor de lemn faceti mici gauri in adancime pana se absoarbe tot laptele in prajitura.
Pas 13
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute.
Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet 5-6 ore inainte de servire.
Apoi feliati si savurati, efectiv se topeste in gura.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 portii
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)