Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post Reteta VIDEO

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post

O reteta de biscuiti cu ciocolata(si de post!) minunati, se fac foarte repede si simplu, cu ingrediente la indemana, au textura densa si usor elastica, neasteptat de mult iubita de copii. As spune ca sunt printre biscuitii de post cei mai apreciati din cate retete am incercat, si pe buna dreptate.

Timpul de coacere este 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade, si ca sa evit urmatoarele intrebari in comentarii - este suficient, doar urmati corect instructiunile retetei si veti avea biscuitii de ciocolata gustosi, deosebiti si de post.

Ingrediente

Faina alba
150 g
Cacao pudra
50 g
Praf de copt
1 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Dulceata
150 g
sau oricare alt gem putin mai lichid, si de preferat fara bucati mari de fructe
Zahar
120 g
Ulei de floarea soarelui
80 ml

Pasi de urmat

1

In primul rand cand va apucati de reteta, puneti cuptorul sa se preincalzeasca la 200 grade.

Apoi, amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si sarea.

2

Intr-un alt bol amestecati dulceata, zaharul si uleiul.

3

Adaugati jumate din ingredientele uscate in bolul cu dulceata. Amestecati cu un tel sau lingura.

4

Apoi adaugati restul de compozitie uscata, dar nu toata o data - in 2-3 reprize ca sa nu fie cumva aluatul prea tare.

La mine a iesit perfect din aceste cantitati, nu mi-a ramas deloc amestecul de faina.

5

Framantati aluatul 2-3 minute cu mainile, o sa va iasa o coca foarte placuta si moale, deloc lipicioasa.

6

Cu mainile rupeti bucatele de aluat, le modelati bilute apoi usor se preseaza sa fie biscuiti cam de 1 cm grosime. Se aranjeaza intr-o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.

7

Le puneti in cuptorul preincalzit bine, si lasat 10 minute - nu mai mult!

Imediat cum le scoateti o sa va para ca sunt moi, dar le lasati asa in tava pana se racesc complet.

Veti observa ca vor avea textura perfecta, dar daca cumva le lasati mai mult in cuptor se vor intari prea tare.

8

Foarte buni, si nu numai in post:)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 bucati
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (15 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 67

AlinaCapatina
AlinaCapatina 21 ian 2020, 14:42

Excelenti au iesit! Si Mosului I-au placut:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnaRata286
Ana Rata (AnaRata286) 10 dec 2019, 19:09

Perfecți! I-am gatit nu o data... Acum i-am facut cu zmeura si coacaza neagră.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
adriana rebei
adriana rebei 02 dec 2019, 21:13

Multumesc pentru reteta! Se pare ca mi-a iesit! 😊🤗

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) adriana rebei 02 dec 2019, 21:14

Minunat! 👍😉

tiki
tiki 30 nov 2019, 11:23

Minunati acesti biscuiti. Am facut numai jumatate de portie. Am pus gem de piersici cu kiwi. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 21 apr 2017, 11:45

Am facut acesti biscuiti de mai multe ori. Sunt preferatii nostri. Cumpar dulceata de zmeura doar sa facem acesti biscuiti. Mie mi-au iesit mai bine cu bicarbonat de sodiu, cand am facut cu praf de copt au iesit mai tari. Eu si fiul meu suntem fani ai biscuitilor Oreo iar acesti biscuiti i-au ilnlocuit cu succes!  Draga Lena, ai putea sa faci reteta video cu acesti biscuiti sa-i descopere mai multa lume!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 21 apr 2017, 15:39

Neaparat voi filma reteta, buna sugestie si ma bucur ca va plac!

AddeAdutu718
Adde Adutu (AddeAdutu718) 01 apr 2017, 19:41

Ce pot sa spun? Sunt nemaipomenite! Nu m-aș fi așteptat să iasă așa bune! (lăsând la o parte ca lăsate încă 5 minute din întâmplare, s-au ars puțin pe fund) Sunt uimitoare și cu siguranță am sa mai fac!

P.S am facut cu dulceață de căpșuni.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Adella
Adella 28 sep 2015, 21:10

Astazi pentru ca am promis familiei ca fac o prajitura si tot avand cuptorul incins am zis sa incerc aceasta reteta, mai ales ca eu miercurea si vinerea tin post si uneori am pofta de o gustare, iar in comert mai greu gasesti ceva gustos si de post.

Eu i-am pregatit cu dulceata de capsuni...am o dulceata cu bucati mai mari de fructe..si la cantitatea de faina si cacao (cacao am pus doar 0,5 pah) a fost nevoie sa mai adaug 2 linguri de dulceata. In plus am scazut cantitatea de zahar, am pus doar jumatate din cantitatea scrisa in reteta. Eu i-am lasat in cuptor 6,5 minute. In primele 3 minute la foc mediu, apoi la foc mai mic. Au iesit perfecti! Usor crocanti si fragezi in interior. Eu mi-am dat seama ca sunt gata, pe langa mirosul placut, deasupra s-a format cateva linii fine.

Multumesc Lena pentru reteta! Curand vreau sa mai incerc si alte retete de biscuiti, mai ales de post...pentru ca mi se par si economici ca pret si sunt si mai dietetici.

Poza mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 10 feb 2015, 23:48

Deci,prima parte s-au cam ars ca am uitat sa fac focul mai mic,dar a doua s-au primit super!Iata o poza,dar cam de rea calitate.

Poza mea pentru reteta:
sara33
sara33 24 nov 2012, 11:58

ce sa mai discutam!absolut deliciosi!pupici!merci lena pt idei!

Poza mea pentru reteta:
valika
valentina rosca (valika) 23 nov 2012, 19:10

Am incercat si eu astazi reteta-delicioasa!!!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile