Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post Reteta VIDEO

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post

O reteta de biscuiti cu ciocolata(si de post!) minunati, se fac foarte repede si simplu, cu ingrediente la indemana, au textura densa si usor elastica, neasteptat de mult iubita de copii. As spune ca sunt printre biscuitii de post cei mai apreciati din cate retete am incercat, si pe buna dreptate.

Timpul de coacere este 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade, si ca sa evit urmatoarele intrebari in comentarii - este suficient, doar urmati corect instructiunile retetei si veti avea biscuitii de ciocolata gustosi, deosebiti si de post.

Ingrediente

Faina alba
150 g
Cacao pudra
50 g
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.25 lingurite
Dulceata
150 g
sau oricare alt gem putin mai lichid, si de preferat fara bucati mari de fructe
Zahar
120 g
Ulei de floarea soarelui
80 ml

Pasi de urmat

Pas 1

In primul rand cand va apucati de reteta, puneti cuptorul sa se preincalzeasca la 200 grade.

Apoi, amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si sarea.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 1
Pas 2

Intr-un alt bol amestecati dulceata, zaharul si uleiul.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 2
Pas 3

Adaugati jumate din ingredientele uscate in bolul cu dulceata. Amestecati cu un tel sau lingura.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 3
Pas 4

Apoi adaugati restul de compozitie uscata, dar nu toata o data - in 2-3 reprize ca sa nu fie cumva aluatul prea tare.

La mine a iesit perfect din aceste cantitati, nu mi-a ramas deloc amestecul de faina.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 4
Pas 5

Framantati aluatul 2-3 minute cu mainile, o sa va iasa o coca foarte placuta si moale, deloc lipicioasa.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 5
Pas 6

Cu mainile rupeti bucatele de aluat, le modelati bilute apoi usor se preseaza sa fie biscuiti cam de 1 cm grosime. Se aranjeaza intr-o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 6
Pas 7

Le puneti in cuptorul preincalzit bine, si lasat 10 minute - nu mai mult!

Imediat cum le scoateti o sa va para ca sunt moi, dar le lasati asa in tava pana se racesc complet.

Veti observa ca vor avea textura perfecta, dar daca cumva le lasati mai mult in cuptor se vor intari prea tare.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 7
Pas 8

Foarte buni, si nu numai in post:)

Pofta Buna!

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 buc
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (17 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 70

Helen  D.
Helen D. 03 Apr 2022, 17:22

Sunt deliciosi!Mulțumim! Am cumpărat și cartea și este foarte explicita, detaliata și cu o calitate de excepție. Mult succes!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Paty30
Paty30 22 Aug 2020, 14:55

   Super buni😋😋😋😋🙂si ieftini

Poza mea pentru reteta:
StellaKowalski639
Stella Kowalski (StellaKowalski639) 11 Jun 2020, 14:18

Grozava reteta! Am incercat-o cu gem de caise. Am pus jumatate din cantitatea de zahar si pentru mine au iesit tocmai bine de dulci. Pentru vegani retetele tale de post sunt o resursa valoroasa. Abia astept sa mai incerc si altele.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AlinaCapatina
AlinaCapatina 21 Jan 2020, 14:42

Excelenti au iesit! Si Mosului I-au placut:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnaRata286
Ana Rata (AnaRata286) 10 Dec 2019, 19:09

Perfecți! I-am gatit nu o data... Acum i-am facut cu zmeura si coacaza neagră.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 30 Nov 2019, 11:23

Minunati acesti biscuiti. Am facut numai jumatate de portie. Am pus gem de piersici cu kiwi. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 21 Apr 2017, 11:45

Am facut acesti biscuiti de mai multe ori. Sunt preferatii nostri. Cumpar dulceata de zmeura doar sa facem acesti biscuiti. Mie mi-au iesit mai bine cu bicarbonat de sodiu, cand am facut cu praf de copt au iesit mai tari. Eu si fiul meu suntem fani ai biscuitilor Oreo iar acesti biscuiti i-au ilnlocuit cu succes!  Draga Lena, ai putea sa faci reteta video cu acesti biscuiti sa-i descopere mai multa lume!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 21 Apr 2017, 15:39

Neaparat voi filma reteta, buna sugestie si ma bucur ca va plac!

AddeAdutu718
Adde Adutu (AddeAdutu718) 01 Apr 2017, 19:41

Ce pot sa spun? Sunt nemaipomenite! Nu m-aș fi așteptat să iasă așa bune! (lăsând la o parte ca lăsate încă 5 minute din întâmplare, s-au ars puțin pe fund) Sunt uimitoare și cu siguranță am sa mai fac!

P.S am facut cu dulceață de căpșuni.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
elizagabriela
elizagabriela 11 Dec 2013, 16:56

Poza mea pentru reteta:
Lenutsa
Lenutsa 13 Apr 2013, 20:56

gustosei...

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile