Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post Reteta VIDEO

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post

O reteta de biscuiti cu ciocolata(si de post!) minunati, se fac foarte repede si simplu, cu ingrediente la indemana, au textura densa si usor elastica, neasteptat de mult iubita de copii. As spune ca sunt printre biscuitii de post cei mai apreciati din cate retete am incercat, si pe buna dreptate.

Timpul de coacere este 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade, si ca sa evit urmatoarele intrebari in comentarii - este suficient, doar urmati corect instructiunile retetei si veti avea biscuitii de ciocolata gustosi, deosebiti si de post.

Ingrediente

Faina alba
150 g
Cacao pudra
50 g
Praf de copt
1 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Dulceata
150 g
sau oricare alt gem putin mai lichid, si de preferat fara bucati mari de fructe
Zahar
120 g
Ulei de floarea soarelui
80 ml

Pasi de urmat

1

In primul rand cand va apucati de reteta, puneti cuptorul sa se preincalzeasca la 200 grade.

Apoi, amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si sarea.

2

Intr-un alt bol amestecati dulceata, zaharul si uleiul.

3

Adaugati jumate din ingredientele uscate in bolul cu dulceata. Amestecati cu un tel sau lingura.

4

Apoi adaugati restul de compozitie uscata, dar nu toata o data - in 2-3 reprize ca sa nu fie cumva aluatul prea tare.

La mine a iesit perfect din aceste cantitati, nu mi-a ramas deloc amestecul de faina.

5

Framantati aluatul 2-3 minute cu mainile, o sa va iasa o coca foarte placuta si moale, deloc lipicioasa.

6

Cu mainile rupeti bucatele de aluat, le modelati bilute apoi usor se preseaza sa fie biscuiti cam de 1 cm grosime. Se aranjeaza intr-o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.

7

Le puneti in cuptorul preincalzit bine, si lasat 10 minute - nu mai mult!

Imediat cum le scoateti o sa va para ca sunt moi, dar le lasati asa in tava pana se racesc complet.

Veti observa ca vor avea textura perfecta, dar daca cumva le lasati mai mult in cuptor se vor intari prea tare.

8

Foarte buni, si nu numai in post:)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 bucati
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (16 voturi)

Comentarii

zatara
zatara 16 nov 2012, 15:38

lena, crezi ca daca inlocuiesc cacaoa cu finetty imi vor iesi biscuitii.....?.....ma incanta reteta dar nu am cacao momentan,

Iulia2002
Iulia2002 16 nov 2012, 15:47

Draga Lena, biscuitii arata absolut fantastic si gustul sigur e pe masura!In plus sunt usor de facut. Am invatat atat de  multe lucruri de la tine...acum,dupa cateva luni de "navigare" pe site-ul tau, trebuie sa ma apuc de sport E tot mai greu sa fac fata delicateselor pe care ni le oferi.

Toate cele bune si multumesc!!!

lena
Elena (lena) 16 nov 2012, 17:02

Zatara, nu merge cu finetti, mai bine pune cacao cand o cumperi :)

Iulia, imi pare rau, treci si pe la retetele mai dietetice

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 16 nov 2012, 18:13

Au iesit deliciosi!pacat ca n-am mai apucat sa le fac poze,s-au mancat deja!Multumim pt reteta!

Nota mea pentru reteta:
Marge
Marge 17 nov 2012, 15:45

Draga Lena,

Multumesc pentru retetele minunate.Chiar imi lipseau  alte dulciuri de post.

Iti doresc sanatate si  un weekend minunat.

Nota mea pentru reteta:
karina
carmen corina (karina) 17 nov 2012, 21:13

am incercat si eu reteta de biscuiti cu ciocolata si dulceata de capsuni dar i-am adaugat un pic de esenta de rom .... mi-au iesit deliciosi !!!!!! merita sa incercati reteta .... salutari din huelva ,spania si felicitari ptr tot !!!!! baietelul meu de 9 ani m-a ajutat cu biscuitii.....

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 17 nov 2012, 21:18

Sa aveti pofta buna!

Si bravo cu asa baietel bucataras :)

AnaTulgara292
Ana Tulgara (AnaTulgara292) Elena (lena) 26 apr 2019, 09:35

eu am dulceata de zmeura, dar e cu samburii ceia micuti, se primesc bine in biscuiti cu asa dulceata?

lena
Elena (lena) Ana Tulgara (AnaTulgara292) 26 apr 2019, 09:42

Da, ies bine.

crismi
crismi 18 nov 2012, 09:17

Lena, par absolut deliciosi acesti biscuiti, dar mi se pare atat de mare cantitatea de cacao. Stiu ca praful de cacao este diferit ca si concentratie.Daca poti, spune-mi te rog de care cacao folosesti.Eu am cacao de la dr. Oetker,cu 11% unt de cacao ,care este destul de concentrata, mai mult de 2 linguri cand fac negresa nu folosesc. Nu am dulceata de zmeura. Cum crezi, ar merge facuti si cu gem de prune din comert,destul de tare, sau cu dulceata de corcoduse facuta cu Gelfix?

lena
Elena (lena) crismi 18 nov 2012, 10:05

Eu folosesc cacao Dr.Oetker neagra, de 22% - si este oke, doar sunt bicsuiti cu ciocolata :) Oricum poti incerca si cu mai putin.

De dulceata, am inteles ca iese bine si cu cea de capsuni, cu restul nu stiu sa te sfatuiesc.

Bibica
Bibica 18 nov 2012, 15:35

Nu inteleg ce inseamna pah???poate ma fac de ras cu aceasta intrebare dar asta e:)multumesc

lena
Elena (lena) Bibica 18 nov 2012, 15:36

Inseamna "pahar".

Bibica
Bibica 18 nov 2012, 15:59

multumesc,nu am inteles prescurtarea:) maine o sa incerc reteta

MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 19 nov 2012, 12:35

Fetelor, eu am incercat si alte combinatii dupa ce am executat prima transa. merge foarte bine si cu gem de prune amestecat cu cateva bucatele de nuci si putina scortisoara, merge si cu mai putina cacao si cu gem de caise/piersici si esenta de vanilie si am incercat si varianta cu gem de capsuni si esenta de rom. Toate sunt delicioase. Cand am pus mai putina cacao, am adaugat in schimb in plus putina faina, pentru ca sa nu se modifice consistenta aluatului. Si, desi am ceva probleme cu kilogramele.....vedeti cate portii am executat!!!!!

Lena, multumesc din nou pentru tot efortull pe care il depui pentru realizarea acestui site! 

lena
Elena (lena) 19 nov 2012, 12:38

Oau ce bravo ai fost :)

Multumesc mult pentru completare si variatii la reteta, sigur va fi utila la multi.

Te pup si merci de comentariu si apreciere!

crisan
alexandra crisan (crisan) 19 nov 2012, 19:18

super bunii

Nota mea pentru reteta:
maslinutza
anca (maslinutza) 20 nov 2012, 16:41

biscuitii raman tari ca se racesc?

lena
Elena (lena) anca (maslinutza) 20 nov 2012, 17:26

Sunt mai tari dupa racire, dar oricum nu sunt crocanti.

maslinutza
anca (maslinutza) 20 nov 2012, 16:41

cand se racesc :)

mango
Sveta Sarban (mango) 20 nov 2012, 20:26

Biscuitii sunt deliciosi am facut si eu astazi!!

Poza mea pentru reteta:
Ada21
Ada21 22 nov 2012, 15:19

Mi'au iesit si mie, sunt chiar buni! Multumesc pentru retetele minunate.

Poza mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 22 nov 2012, 15:26

mie imi plac si mai mofturosi ca ai mei nu trebuie da sincer din 2 porti pana seara nu a mai ramas nimic si iti multumesc pentru retete

valika
valentina rosca (valika) 23 nov 2012, 19:10

Am incercat si eu astazi reteta-delicioasa!!!

Poza mea pentru reteta:
sara33
sara33 24 nov 2012, 10:48

buna!cum am inceput postul si imi era pofta de ceva bun,si pe site stiam k gasesc ceva bun,am facut si eu biscuiteii(sunt in cuptor)!revin cu dovada!pupici

Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 24 nov 2012, 11:58

ce sa mai discutam!absolut deliciosi!pupici!merci lena pt idei!

Poza mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 01 dec 2012, 18:57

eu o sa le fac acume mersss pentru retetede ziua lui fiu meu asi vrea un tort mai aparte .

carm3ns
carm3ns 06 mar 2013, 21:55

mmm.. foarte buni. i-am facut vineri de post si ce a ramas pentru sambata au fost mancati cu lapte.

Poza mea pentru reteta:
cristinca
cristinca 23 mar 2013, 15:50

Foarte deliciosi mai ales in perioada postului!Mersi mult!!!!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Lenutsa
Lenutsa 13 apr 2013, 20:56

gustosei...

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 28 mai 2013, 16:34

se poate inlocui uleiul cu unt?

lena
Elena (lena) tatinela 28 mai 2013, 16:41

Nu am incercat, nu stiu.

Simina
Simina 12 iul 2013, 22:11

Biscuiti gustosi ce sinteti ! Vai da ce minunatie de biscuiti ! Super reteta si multumesc pentru ea ! O sa incerc garantat ! Tot respectu pentru aeasta reteta minunata !   

Andreea12
Andreea12 24 iul 2013, 12:32

Biscuitii au iesit minunat doar ca am inlocuit dulceata de zmeura cu cea de visine .

Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 05 oct 2013, 20:54

am folosit dulceata de piersici si mai putina cacao. sint extraordinare! nu au ramas decit 2 din 30 si ceva de bucati. multumesc Lena!

Elena BM
Elena BM 03 dec 2013, 04:34

Am facut si eu azi acesti biscuiti, doar ca leam schimbat forma si de asta iam tinut mai putin in cuptor (8min) , au iesit foarte buni. Multumesc de receta ;)

Poza mea pentru reteta:
natalia s
natalia s 06 dec 2013, 15:41

Cineva intreba daca se poate inlocui uleiul cu unt,eu am facut deja de 2 ori cu unt si au iesit foarte buni 

elizagabriela
elizagabriela 11 dec 2013, 16:33

Imi era asa o pofta de ceva dulce si am gasit reteta aceasta,mm-am pus pe treaba si acum sunt in cuptor....mirosul e nemaipomenit....revin cu poze:) Multumiri pt reteta Lena!!

Nota mea pentru reteta:
elizagabriela
elizagabriela 11 dec 2013, 16:56

Poza mea pentru reteta:
Sothisx
Sothisx 30 ian 2014, 07:10

Am facut cu marmelada de capsuni si de portocale, si au iesit foarte gustosi.

Papanasi
Papanasi 05 mai 2014, 21:14

Si eu am facut acum cu dulceata de visine. Am amestecat cacao si cu putina pudra de roscove. Deliciosi! 

Nota mea pentru reteta:
Marianushka88
Mariana Parfeni (Marianushka88) 17 iun 2014, 20:39

Mi-au placut la nebunie acesti biscuiti! Foarte, foarte apetisanti! I-am facut cu dulceata de capsune!

Poza mea pentru reteta:
mih
mihaela (mih) 26 nov 2014, 00:39

Buna Lena, am incercat si eu cateva din retetele tale, sunt minunate, dar am o problema cu acesti biscuiti. Nu imi ies cremosi la interior asa cum apar in poza, desi am respectat timpul de coacere. Am inteles oare bine cantitatea de cacao - 0,5 pahar plus inca 2 linguri? De altfel sunt foarte gustosi.

lena
Elena (lena) mihaela (mih) 27 nov 2014, 10:35

Pe interior nu sunt cremosi, doar un pic mai moi, ai inteles bine cantitatile.

mih
mihaela (mih) 27 nov 2014, 23:57

Multumesc Lena, cu siguranta ii voi mai incerca.

allinaraicu
allinaraicu 09 feb 2015, 16:10

O sa-i fac miine cu dulceata de coacaza neagra,ca o am deschisa.Va scriu miine cum mi s-au primit.

allinaraicu
allinaraicu 10 feb 2015, 23:48

Deci,prima parte s-au cam ars ca am uitat sa fac focul mai mic,dar a doua s-au primit super!Iata o poza,dar cam de rea calitate.

Poza mea pentru reteta:
Adella
Adella 28 sep 2015, 21:10

Astazi pentru ca am promis familiei ca fac o prajitura si tot avand cuptorul incins am zis sa incerc aceasta reteta, mai ales ca eu miercurea si vinerea tin post si uneori am pofta de o gustare, iar in comert mai greu gasesti ceva gustos si de post.

Eu i-am pregatit cu dulceata de capsuni...am o dulceata cu bucati mai mari de fructe..si la cantitatea de faina si cacao (cacao am pus doar 0,5 pah) a fost nevoie sa mai adaug 2 linguri de dulceata. In plus am scazut cantitatea de zahar, am pus doar jumatate din cantitatea scrisa in reteta. Eu i-am lasat in cuptor 6,5 minute. In primele 3 minute la foc mediu, apoi la foc mai mic. Au iesit perfecti! Usor crocanti si fragezi in interior. Eu mi-am dat seama ca sunt gata, pe langa mirosul placut, deasupra s-a format cateva linii fine.

Multumesc Lena pentru reteta! Curand vreau sa mai incerc si alte retete de biscuiti, mai ales de post...pentru ca mi se par si economici ca pret si sunt si mai dietetici.

Poza mea pentru reteta:
Olgutza
Olgutza 05 dec 2015, 23:33

Buna seara.Astazi am incercat acesti biscuti.Puteti sa imi spuneti care este cauza ca la mine nu au crescut deloc si peste o ora au devenit foarte tari.Precizez ca am pus cacao Nesquic pentru ca nu aveam cacao normala in casa.Multumesc frumos.

lena
Elena (lena) 07 dec 2015, 23:07

Poate i-ati tinut un pic mai mult la cuptor si de aceea s-au intarit...

De crescut - cresc de la praf de copt, nu de la Nesquick, aici nu stiu ce s-a intamplat. Oricum nu cresc f.mult, poate v-ati asteptat la mai mult.

Anutsa
Anutsa 08 dec 2015, 14:59

Cei mai gustosi biscuiti din cati am gustat. Au fost foarte apreciati. Multumesc. 

Nota mea pentru reteta:
tasicuta
tasicuta 29 feb 2016, 17:26

Foarte gustosi biscuitii

Poza mea pentru reteta:
MariaRamonaDavid123
Maria Ramona David (MariaRamonaDavid123) 13 mar 2017, 18:46

Ce cantitate are paharul?

lena
Elena (lena) Maria Ramona David (MariaRamonaDavid123) 13 mar 2017, 18:52

250 de ml.

MariaRamonaDavid123
Maria Ramona David (MariaRamonaDavid123) Elena (lena) 13 mar 2017, 22:56

Multumesc frumos!

alina nicoleta
alina nicoleta 14 mar 2017, 17:02

Se pot face si cu magiun?

lena
Elena (lena) alina nicoleta 14 mar 2017, 17:28

Se poate, daca nu e prea gros.

AddeAdutu718
Adde Adutu (AddeAdutu718) 01 apr 2017, 19:41

Ce pot sa spun? Sunt nemaipomenite! Nu m-aș fi așteptat să iasă așa bune! (lăsând la o parte ca lăsate încă 5 minute din întâmplare, s-au ars puțin pe fund) Sunt uimitoare și cu siguranță am sa mai fac!

P.S am facut cu dulceață de căpșuni.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 21 apr 2017, 11:45

Am facut acesti biscuiti de mai multe ori. Sunt preferatii nostri. Cumpar dulceata de zmeura doar sa facem acesti biscuiti. Mie mi-au iesit mai bine cu bicarbonat de sodiu, cand am facut cu praf de copt au iesit mai tari. Eu si fiul meu suntem fani ai biscuitilor Oreo iar acesti biscuiti i-au ilnlocuit cu succes!  Draga Lena, ai putea sa faci reteta video cu acesti biscuiti sa-i descopere mai multa lume!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 21 apr 2017, 15:39

Neaparat voi filma reteta, buna sugestie si ma bucur ca va plac!

nataliaraileanu992
natalia raileanu (nataliaraileanu992) 13 sep 2017, 17:10

Eu sunt o catastrofa in deserturi (cel mai silplu chec cu iaurt il ratez), iar piticul meu cere prajitura. Am incercat, reteta. Si culmea mi-a iesit ceva!!!!!! Sunt gustosi biscuitii dar am senzatia ca se simte totusi prea tare gustul de cacao, in comparatie cu cel de dulceata. La voi ce gust au  ? Va suna ciudat urmatoare intrebare: Cum trebuie sa fie gustul ?  

Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia natalia raileanu (nataliaraileanu992) 13 sep 2017, 19:09

pai asta e farmecul, zici ca sunt de ciocolata iar dulceata este mai discreta , vine mai pe urma . Oricum cred eu folosesc cacao mai intensa, nu de aceea degresata, si are gust de ciocolata, nu cacao.

tiki
tiki 30 nov 2019, 11:23

Minunati acesti biscuiti. Am facut numai jumatate de portie. Am pus gem de piersici cu kiwi. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
adriana rebei
adriana rebei 02 dec 2019, 21:13

Multumesc pentru reteta! Se pare ca mi-a iesit! 😊🤗

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) adriana rebei 02 dec 2019, 21:14

Minunat! 👍😉

AnaRata286
Ana Rata (AnaRata286) 10 dec 2019, 19:09

Perfecți! I-am gatit nu o data... Acum i-am facut cu zmeura si coacaza neagră.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AlinaCapatina
AlinaCapatina 21 ian 2020, 14:42

Excelenti au iesit! Si Mosului I-au placut:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
StellaKowalski639
Stella Kowalski (StellaKowalski639) 11 iun 2020, 14:18

Grozava reteta! Am incercat-o cu gem de caise. Am pus jumatate din cantitatea de zahar si pentru mine au iesit tocmai bine de dulci. Pentru vegani retetele tale de post sunt o resursa valoroasa. Abia astept sa mai incerc si altele.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: