Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
sau orice alte arome preferati
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati bine cu telul - 2 oua, 200g de zahar, 1 lingurita esenta de vanilie si 0.5 lingurita de sare.
Pas 2
Turnati 120ml ulei si amestecati pana se incorporeaza.
Pas 3
Puneti 160g de iaurt, iarasi amestecati.
Pas 4
Adaugati 250g de faina si 10g praf de copt, amestecati bine cu telul pana nu mai sunt cocoloase.
Pas 5
Curatati dovleacul de coaja si seminte, apoi il taiati cuburi medii cat sa le prelucreze bine un blender/robot/chopper.
Pas 6
Le adaugati in robot si maruntiti bine, dar incercati sa nu le faceti piure - trebuie sa fie ca niste firimituri.
Pas 7
Adaugati dovleacul maruntit in aluatul de briose pregatit mai sus si amestecati bine.
Pas 8
Umpleti formele de briose in proportie de 2/3 cu aluat, sa fie loc si de crestere.
Formele de silicon nu trebuie unse si acoperite cu nimic, cele clasice ar fi bine sa le ungeti cu ulei sau asternute cu hartie de briose.
Pas 9
Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute, sau pana se rumenesc uniform.
Dupa cuptor lasati briosele cu dovleac sa se raceasca complet in forme, apoi le scoateti si savurati.
Pofta Buna!
Cantitate:
18 buc
(briose medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)