Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 lingurita
sau orice alte arome preferați
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați bine cu telul - 2 ouă, 200g de zahăr, 1 linguriță esență de vanilie și 0.5 linguriță de sare.
Pas 2
Turnați 120ml ulei și amestecați până se încorporează.
Pas 3
Puneți 160g de iaurt, iarăși amestecați.
Pas 4
Adăugați 250g de făină și 10g praf de copt, amestecați bine cu telul până nu mai sunt cocoloașe.
Pas 5
Curațați dovleacul de coajă și semințe, apoi îl tăiați cuburi medii cât să le prelucreze bine un blender/robot/chopper.
Pas 6
Le adăugați în robot și mărunțiți bine, dar încercați să nu le faceți piure - trebuie să fie ca niște firimituri.
Pas 7
Adăugați dovleacul mărunțit în aluatul de brioșe pregătit mai sus și amestecați bine.
Pas 8
Umpleți formele de brioșe în proporție de 2/3 cu aluat, să fie loc și de creștere.
Formele de silicon nu trebuie unse și acoperite cu nimic, cele clasice ar fi bine să le ungeți cu ulei sau așternute cu hârtie de brioșe.
Pas 9
Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute, sau până se rumenesc uniform.
După cuptor lăsați brioșele cu dovleac să se răcească complet în forme, apoi le scoateți și savurați.
Poftă Bună!
Cantitate:
18 buc
(brioșe medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)