Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
500 g
●
Telemea de vacă
250 g
sau orice altă telemea preferată - foarte bună este și brânza de oi maturată
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
450 ml
sau chiar puțin mai mult, cât cere aluatul
●
Praf de copt
10 g
un plic de praf de copt sau 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Înt-un bol se pune făina, sarea și praful de copt, se amestecă bine apoi se adaugă brânza telemea dată prin răzătoarea mai mare, sau mărunțită bine cu o furculiță.
Pas 2
Se amestecă bine cu o lingură toate ingredientele uscate. Acum adăugați iaurtul și îl incorporați cu o lingură în compoziția de făină și telemea.
Pas 3
Apoi când începe să se îngroașe coca, îl frământați cu mâinile până se formează un aluat moale și un pic lipicios.
Pas 4
Apoi treceți bila de aluat pe masa presărată bine cu făină și mai frământați puțin, cam 1-2 min, să se uniformizeze aluatul și să nu fie lipicios deasupra.
Pas 5
Îl lăsați 10 min să se odihnească apoi îl împărțiți în 6 bucăți de aluat și formați din ele 6 bile. Nu uitați să presărați făină cât lucrați cu aluatul. Mai lăsați aceste bile încă 5-10 minute la odihnit pe masă.
Dacă vreți mai puține plăcinte micșorați proporțional ingredientele, să iasă 3-4 bile și atunci le faceți mai repede.
Pas 6
Apoi luați o bilă de aluat, o turtiți un pic cu mâinile prin făină.
Pas 7
Apoi cu un făcăleț întindeți puțin aluatul, să fie cam de 8-10mm grosime. Nu le faceți mai subțiri, pentru că nu vor fi așa pufoase, se vor usca mult la prăjit. Cu o furculiță înțepați bine turta pe toată suprafața.
Pas 8
Cât timp faceți turta puneți o tigaie pe foc să se încălzească, adăugați puțin ulei și puneți acolo prima turta formată.
Cât timp se prăjește turta din tavă pregătiți următoarea și o lăsați pe masă, și așa până le faceți pe toate.
Pas 9
Turtele le prăjiți la foc mediu spre mic, veți observa că se umflă puțin, periodic verificați dacă s-au rumenit dedesubt.
Pas 10
Când sunt rumene bine pe o parte le întoarceți și la fel prăjiți și cealaltă parte.
Pas 11
Le scoateți pe o farfurie, pe parcurs ce le prăjiți pe toate le puneți una peste alta, ca să se mai aburească și să fie moi. Veți observa că am făcut 6 bile dar pe poză am 5 turte - una a mâncat-o soțul imediat ce a intrat pe ușă când a venit de la servici, apoi a așteptat cuminte până am servit cina și am făcut pozele pentru site :)
Pas 12
Aici vedeți și în secțiune cât de pufoase sunt.
Sunt delicioase calde sau a 2-a zi (dacă mai rămân) încălzite la microunde. Recomand să le încercați obligatoriu.
Poftă Bună!
Cantitate:
6 buc
(6 turte medii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (21 voturi)