Popcorn cu caramel

Popcorn cu caramel

S-a intamplat zilele trecute sa am pofta in aceeasi zi de popcorn, dar si de bomboanele copilariei mele - zaharul caramelizat la tigaie. De obicei in acesta puneam nuci maruntite, dar in proces am improvizat, si in loc de nuci am zis sa fie niste popcorn proaspat facut la ceaun. A iesit o nebunie crocanta, aromata si tare pacatoasa acest popcorn cu caramel de casa.

Eu am facut mai jos 2 boluri mari, dar puteti usor micsora proportional ingredientele in jumatate, pentru cantitate mai rezonabila si in dependenta de pofta/familie. Toti au apreciat popcornul meu cu caramel, copiii au fost foarte fericiti, va recomand si voua sa incercati reteta, mai ales ca nu va trebuie ingrediente deosebite.

Ingrediente

Zahar
1 pahar
am in vedere aici paharul de 250ml
Unt
50 g
sau ulei fara miros
Porumb de floricele
1 pahar
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

1

Intr-o tigaie mai mare turnati zaharul.

2

Distribuiti uniform pe toata suprafata si puneti tigaia la foc moderat-mic, sa se topeasca zaharul incet, fara sa se arda.

3

Intr-un tuci mare de 5-7 litri puneti untul si lasati pana se topeste la foc iute.

Puteti folosi si ulei simplu, fara miros, in loc de unt.

4

Masurati 1 cana/pahar cu porumb pentru floricele.

5

Cand untul s-a topit complet, adaugati in oala porumbul si sarea, amestecati bine.

6

Puneti capacul si lasati asa la foc normal sa se faca popcornul.

7

Va incepe sa sara si se umple oala, opriti focul cand nu mai auziti pocnituri.

8

Popcornul gata il distribuiti in niste boluri mari si incapatoare - sa fie usor de amestecat in ele cand turnam caramelul.

9

In acest timp zaharul din tigaie incepe sa se topeasca si arata asa.

Nu incercati sa-l grabiti cu foc mare sub tigaie, veti obtine un caramel prea ars si amar.

10

Aveti rabdare, amestecati incet si atent in tigaie pana caramelul devine lichid, de culoare maro-ciocolata si uniform.

11

Turnati jumatate din el repede, cat este fierbinte, in unul din boluri cu popcorn.

Tigaia cu caramelul ramas o puneti inapoi pe focul mic, sa nu se intareasca pana manevrati primul bol.

12

Imediat ce ati turnati caramelul, va miscati foarte repede, luati 2 furculite si amestecati bine caramelul cu popcornul.

Veti observa ca totul se intareste foarte repede, se vor forma si niste bulgari mai mari de popcorn - lasati asa, dupa racirea completa acestia se desfac usor cu mainile.

13

La fel am facut si cu al 2-lea bol - am luat restul de caramel fierbinte de pe foc, l-am turnati peste popcorn si am amestecat bine si repede.

14

Dupa ce se raceste putin, desfaceti bulgarii de popcorn formati si veti observa ca acesta este acoperit cu o crusta crocanta si delicioasa de caramel.

Fantastic de bun si simplu este sa faceti asa popcorn de casa cu caramel, in varianta desert, cu siguranta il veti aprecia cu totii.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 boluri mari)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

VictorSandu385
Victor Sandu (VictorSandu385) 18 Jun 2020, 23:04