Ingrediente
●
Zahar
1 pahar
am in vedere aici paharul de 250ml
●
Unt
50 g
sau ulei fara miros
●
Porumb de floricele
1 pahar
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o tigaie mai mare turnati zaharul.
Pas 2
Distribuiti uniform pe toata suprafata si puneti tigaia la foc moderat-mic, sa se topeasca zaharul incet, fara sa se arda.
Pas 3
Intr-un tuci mare de 5-7 litri puneti untul si lasati pana se topeste la foc iute.
Puteti folosi si ulei simplu, fara miros, in loc de unt.
Pas 4
Masurati 1 cana/pahar cu porumb pentru floricele.
Pas 5
Cand untul s-a topit complet, adaugati in oala porumbul si sarea, amestecati bine.
Pas 6
Puneti capacul si lasati asa la foc normal sa se faca popcornul.
Pas 7
Va incepe sa sara si se umple oala, opriti focul cand nu mai auziti pocnituri.
Pas 8
Popcornul gata il distribuiti in niste boluri mari si incapatoare - sa fie usor de amestecat in ele cand turnam caramelul.
Pas 9
In acest timp zaharul din tigaie incepe sa se topeasca si arata asa.
Nu incercati sa-l grabiti cu foc mare sub tigaie, veti obtine un caramel prea ars si amar.
Pas 10
Aveti rabdare, amestecati incet si atent in tigaie pana caramelul devine lichid, de culoare maro-ciocolata si uniform.
Pas 11
Turnati jumatate din el repede, cat este fierbinte, in unul din boluri cu popcorn.
Tigaia cu caramelul ramas o puneti inapoi pe focul mic, sa nu se intareasca pana manevrati primul bol.
Pas 12
Imediat ce ati turnati caramelul, va miscati foarte repede, luati 2 furculite si amestecati bine caramelul cu popcornul.
Veti observa ca totul se intareste foarte repede, se vor forma si niste bulgari mai mari de popcorn - lasati asa, dupa racirea completa acestia se desfac usor cu mainile.
Pas 13
La fel am facut si cu al 2-lea bol - am luat restul de caramel fierbinte de pe foc, l-am turnati peste popcorn si am amestecat bine si repede.
Pas 14
Dupa ce se raceste putin, desfaceti bulgarii de popcorn formati si veti observa ca acesta este acoperit cu o crusta crocanta si delicioasa de caramel.
Fantastic de bun si simplu este sa faceti asa popcorn de casa cu caramel, in varianta desert, cu siguranta il veti aprecia cu totii.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2 boluri mari)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: