Supa de pui cu fulgi de ovaz

Supa de pui cu fulgi de ovaz

De foarte mult timp planific aceasta reteta de supa de pui clasica dar cu o mica adaugire minunata - fulgii de ovaz. Da, se pot folosi fulgi de ovaz nu numai in deserturi si veti fi surprinsi de gustul si textura acestei supe minunate!  A venit la fix reteta cu provocarea Heinner si SanoVita, pentru ca imi place foarte mult sa folosesc Multicooker-ul anume la supe si ciorbe. Este aparatul perfect pentru fiert domol si controlat, pot sa-mi fac in acest timp alte treburi linistita, fara grija ca am aragazul pornit.

Fulgii de ovaz recomand sa alegeti din cei mai mari, cum sunt in poza din pasi, de la SanoVita. Dupa fierbere au o textura foarte buna si adauga mult la calitatea - gustul supei. Puteti improviza la fel si o supa fara carne, daca folositi putina linte sau naut pentru un plus de proteine si nutrienti.

Ingrediente

Carne de pui
500 g
eu am folosit o carcasa de pui, carnea(pulpe, piept, pui) am folosit la alta mancare
Radacina de telina
100 g
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Frunza de dafin
1 buc
Morcovi
1 buc
Cartofi
1 buc
Rosii
1 buc
eu am folosit rosie congelata, tocata cubulete in sezon
Fulgi de ovaz
5 linguri
fulgii mai mari
Patrunjel tocat
2 linguri
Sare
1 lingurita
potriviti dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

In primul rand pregatiti carnea pentru supa - eu am transat un pui intreg, bucatile mai cu carne le-am folosit la o mancare, carcasa de oase am pus-o in supa.

In cratita de ciorba puneti carnea de pui, 1 radacina mica de telina, una de patrunjel si 1 ceapa intreaga.

In loc de cratita clasica eu am pus ingredientele direct in oala de multicooker.

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 1
Pas 2

Turnati apa cat sa acopere perfect toate ingredientele si porniti focul.

La Multicooker am pus regimul de "Soup".

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 2
Pas 3

Cand incepe sa fiarba, strangeti atent spuma formata si o aruncati.

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 3
Pas 4

Puneti o frunza de dafin in oala.

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 4
Pas 5

Si lasati supa sa fiarba domol 1-2 ore, pana este moale bine carnea.

Va spuneam ca in Multicooker eu gatesc supa mai ales cand am treaba si nu pot sa urmaresc fierberea. Setez aparatul la 2 ore, inchid capacul si il las sa-si faca treaba. Chiar daca in cele 2 ore nu ajung acasa, el se inchide singur si pastreaza calda supa de pui.

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 5
Pas 6

Cat fierbe supa pregatiti si taiati cubulete mici - 1 cartofi, 1 ceapa, 1 morcov si 1 rosie.

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 6
Pas 7

Acum scoateti carnea/oasele din supa cu tot cu radacinoasele fierte si le lasati sa se racoreasca intr-o farfurie.

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 7
Pas 8

Puneti legumele in cratita cu supa, lasati sa fiarba inca 30 minute la foc incet, pana sunt gata.

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 8
Pas 9

Dupa cum va spuneam si mai sus - alegeti fulgi de ovaz mari, cum sunt acestia din poza.

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 9
Pas 10

Cand sunt legumele gata, puneti 5 linguri de fulgi in cratita si mai lasati sa fiarba 5 minute.

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 10
Pas 11

Apoi potriviti de sare, adaugati patrunjelul tocat si inchideti focul. Lasati supa sa se mai patrunda inca 15-30 de minute.

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 11
Pas 12

Chiar am fost surprinsa de gustul minunat, desi ma asteptam sa fie buna.

Sa o incercati neaparat, este perfecta si pentru copii.

Pofta Buna!

Supa de pui cu fulgi de ovaz - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 l (6-8 portii)
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Jana
Jana 27 Feb 2019, 09:47

Bună ziua, Lena. Ce faci cu rădăcinoasele și carnea? Le adaugi la final tăiate cubulețe? Știu ca în unele rețete asa faci. Mulțumesc.

lena
Elena (lena) Jana 27 Feb 2019, 09:50

Le refolosesc foarte rar, la anumite retete de ciorba, de ex.Radauteana - dar de cele mai multe ori le pun numai pt a imbogati gustul supei de carne 😉

Jana
Jana Elena (lena) 27 Feb 2019, 11:10

Mulțumesc. Le omit, deci, în aceasta reteta. Voi adauga doar carnea 😉

lycica
lycica 30 Apr 2020, 10:34

Lena, când știți să scoateți spuma la Multicooker? Setați un timp anumit sau trebuie de urmărit? Până scoatem spuma, lăsăm deschis?

lena
Elena (lena) lycica 30 Apr 2020, 10:40

Da, exact, las deschis pana scot spuma😉