Supă de pui cu fulgi de ovăz

Supă de pui cu fulgi de ovăz

De foarte mult timp planific această rețetă de supă de pui clasică dar cu o mică adăugire minunată - fulgii de ovăz. Da, se pot folosi fulgi de ovăz nu numai în deserturi și veți fi surprinși de gustul și textura acestei supe minunate! A venit la fix rețeta cu provocarea Heinner și SanoVita, pentru că îmi place foarte mult să folosesc Multicooker-ul anume la supe și ciorbe. Este aparatul perfect pentru fiert domol și controlat, pot să-mi fac în acest timp alte treburi liniștită, fără grija că am aragazul pornit.

Fulgii de ovăz recomand să alegeți din cei mai mari, cum sunt în poza din pași, de la SanoVita. După fierbere au o textură foarte bună și adaugă mult la calitatea - gustul supei. Puteți improviza la fel și o supă fără carne, dacă folosiți puțină linte sau năut pentru un plus de proteine și nutrienți.

Ingrediente

Carne de pui
500 g
eu am folosit o carcasă de pui, carnea (pulpe, piept, pui) am folosit la altă mâncare
Radacina de telina
100 g
   
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
   
Ceapa alba
2 buc
   
Frunza de dafin
1 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Cartofi
1 buc
   
Rosii
1 buc
eu am folosit roșie congelată, tocată cubulețe în sezon
Fulgi de ovaz
5 linguri
fulgii mai mari
Patrunjel tocat
2 linguri
   
Sare
1 lingurita
potriviți după gust

Pași de urmat

Pas 1

În primul rând pregătiți carnea pentru supă - eu am tranșat un pui întreg, bucățile mai cu carne le-am folosit la o mâncare, carcasa de oase am pus-o în supă.

În cratița de ciorbă puneți carnea de pui, 1 rădăcină mică de țelină, una de pătrunjel și 1 ceapă întreagă.

În loc de cratița clasică eu am pus ingredientele direct în oala de multicooker.

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 1
Pas 2

Turnați apă cât să acopere perfect toate ingredientele și porniți focul.

La Multicooker am pus regimul de "Soup".

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 2
Pas 3

Când începe să fiarbă, strângeți atent spuma formată și o aruncați.

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 3
Pas 4

Puneți o frunză de dafin în oală.

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 4
Pas 5

Și lăsați supa să fiarbă domol 1-2 ore, până este moale bine carnea.

Vă spuneam că în Multicooker eu gătesc supa mai ales când am treabă și nu pot să urmăresc fierberea. Setez aparatul la 2 ore, închid capacul și îl las să-și facă treaba. Chiar dacă în cele 2 ore nu ajung acasă, el se închide singur și păstrează caldă supa de pui.

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 5
Pas 6

Cât fierbe supa pregătiți și tăiați cubulețe mici - 1 cartof, 1 ceapă, 1 morcov și 1 roșie.

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 6
Pas 7

Acum scoateți carnea/oasele din supă cu tot cu rădăcinoasele fierte și le lăsați să se răcorească într-o farfurie.

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 7
Pas 8

Puneți legumele în cratița cu supă, lăsați să fiarbă încă 30 minute la foc încet, până sunt gata.

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 8
Pas 9

După cum v-am spus și mai sus - alegeți fulgi de ovăz mari, cum sunt aceștia din poza.

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 9
Pas 10

Când sunt legumele gata, puneți 5 linguri de fulgi în cratiță și mai lăsați să fiarbă 5 minute.

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 10
Pas 11

Apoi potriviți de sare, adăugați pătrunjelul tocat și închideți focul. Lăsați supa să se mai pătrundă încă 15-30 de minute.

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 11
Pas 12

Chiar am fost surprinsă de gustul minunat, deși mă așteptam să fie bună.

Să o încercați neapărat, este perfectă și pentru copii.

Poftă Bună!

Supă de pui cu fulgi de ovăz - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 l (6-8 porții)
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Jana
Jana 27 Feb 2019, 09:47

Bună ziua, Lena. Ce faci cu rădăcinoasele și carnea? Le adaugi la final tăiate cubulețe? Știu ca în unele rețete asa faci. Mulțumesc.

lena
Elena (lena) Jana 27 Feb 2019, 09:50

Le refolosesc foarte rar, la anumite retete de ciorba, de ex.Radauteana - dar de cele mai multe ori le pun numai pt a imbogati gustul supei de carne 😉

Jana
Jana Elena (lena) 27 Feb 2019, 11:10

Mulțumesc. Le omit, deci, în aceasta reteta. Voi adauga doar carnea 😉

lycica
lycica 30 Apr 2020, 10:34

Lena, când știți să scoateți spuma la Multicooker? Setați un timp anumit sau trebuie de urmărit? Până scoatem spuma, lăsăm deschis?

lena
Elena (lena) lycica 30 Apr 2020, 10:40

Da, exact, las deschis pana scot spuma😉