Supa de pui cu fulgi de ovaz

Supa de pui cu fulgi de ovaz

De foarte mult timp planific aceasta reteta de supa de pui clasica dar cu o mica adaugire minunata - fulgii de ovaz. Da, se pot folosi fulgi de ovaz nu numai in deserturi si veti fi surprinsi de gustul si textura acestei supe minunate!  A venit la fix reteta cu provocarea Heinner si SanoVita, pentru ca imi place foarte mult sa folosesc Multicooker-ul anume la supe si ciorbe. Este aparatul perfect pentru fiert domol si controlat, pot sa-mi fac in acest timp alte treburi linistita, fara grija ca am aragazul pornit.

Fulgii de ovaz recomand sa alegeti din cei mai mari, cum sunt in poza din pasi, de la SanoVita. Dupa fierbere au o textura foarte buna si adauga mult la calitatea - gustul supei. Puteti improviza la fel si o supa fara carne, daca folositi putina linte sau naut pentru un plus de proteine si nutrienti.

Ingrediente

Carne de pui
500 g
eu am folosit o carcasa de pui, carnea(pulpe, piept, pui) am folosit la alta mancare
Radacina de telina
100 g
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Frunza de dafin
1 buc
Morcovi
1 buc
Cartofi
1 buc
Rosii
1 buc
eu am folosit rosie congelata, tocata cubulete in sezon
Fulgi de ovaz
5 linguri
fulgii mai mari
Patrunjel tocat
2 linguri
Sare
1 lingurite
potriviti dupa gust

Pasi de urmat

1

In primul rand pregatiti carnea pentru supa - eu am transat un pui intreg, bucatile mai cu carne le-am folosit la o mancare, carcasa de oase am pus-o in supa.

In cratita de ciorba puneti carnea de pui, 1 radacina mica de telina, una de patrunjel si 1 ceapa intreaga.

In loc de cratita clasica eu am pus ingredientele direct in oala de multicooker.

2

Turnati apa cat sa acopere perfect toate ingredientele si porniti focul.

La Multicooker am pus regimul de "Soup".

3

Cand incepe sa fiarba, strangeti atent spuma formata si o aruncati.

4

Puneti o frunza de dafin in oala.

5

Si lasati supa sa fiarba domol 1-2 ore, pana este moale bine carnea.

Va spuneam ca in Multicooker eu gatesc supa mai ales cand am treaba si nu pot sa urmaresc fierberea. Setez aparatul la 2 ore, inchid capacul si il las sa-si faca treaba. Chiar daca in cele 2 ore nu ajung acasa, el se inchide singur si pastreaza calda supa de pui.

6

Cat fierbe supa pregatiti si taiati cubulete mici - 1 cartofi, 1 ceapa, 1 morcov si 1 rosie.

7

Acum scoateti carnea/oasele din supa cu tot cu radacinoasele fierte si le lasati sa se racoreasca intr-o farfurie.

8

Puneti legumele in cratita cu supa, lasati sa fiarba inca 30 minute la foc incet, pana sunt gata.

9

Dupa cum va spuneam si mai sus - alegeti fulgi de ovaz mari, cum sunt acestia din poza.

10

Cand sunt legumele gata, puneti 5 linguri de fulgi in cratita si mai lasati sa fiarba 5 minute.

11

Apoi potriviti de sare, adaugati patrunjelul tocat si inchideti focul. Lasati supa sa se mai patrunda inca 15-30 de minute.

12

Chiar am fost surprinsa de gustul minunat, desi ma asteptam sa fie buna.

Sa o incercati neaparat, este perfecta si pentru copii.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 3 litri (6-8 portii)
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Comentarii

Jana
Jana 27 feb 2019, 09:47

Bună ziua, Lena. Ce faci cu rădăcinoasele și carnea? Le adaugi la final tăiate cubulețe? Știu ca în unele rețete asa faci. Mulțumesc.

lena
Elena (lena) Jana 27 feb 2019, 09:50

Le refolosesc foarte rar, la anumite retete de ciorba, de ex.Radauteana - dar de cele mai multe ori le pun numai pt a imbogati gustul supei de carne 😉

Jana
Jana Elena (lena) 27 feb 2019, 11:10

Mulțumesc. Le omit, deci, în aceasta reteta. Voi adauga doar carnea 😉