Ciorba de cartofi cu afumatura Reteta VIDEO
Tin foarte mult sa mancam sanatos in familie, nu intram in extreme dar totusi aleg cu grija ce gatesc si din ce produse gatesc. Aceasta reteta de ciorba de cartofi cu afumatura a venit mai mult dupa o mare pofta, demult n-am gatit ceva de acest fel si chiar vroiam tare. Am fost repede in piata si am luat de la un magazin de produse taranesti niste costita afumata, nu grasa(tot am ales sa fie afumat dar cu mai putina grasime :) si m-am apucat de treaba. Am reusit sa-mi uimesc sotul cu aceasta ciorba de cartofi, am savurat-o cu totii pana la ultima lingura - este frumoasa, delicioasa, aromata, satioasa - pe langa un ardei iute e si mai perfecta.
Nu am avut o reteta anume pe care am urmat-o pas cu pas, sunt atat de multe retete de ciorba de cartofi cu afumatura pe net ca m-am pierdut prin ele. Am combinat si simplificat lucrurile dupa capul meu, dar cu un rezultat superb, se prepara repede si chiar o sa va delectati cu ea.
Inca o reteta in care am folosit apa filtrata cu cana Brita - curata, buna si fara efort de carat bidoane de apa de la magazin. Gasiti toata gama de cani pe site-ul Kitchenshop.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Carne afumata
500 g
muschi, pulpa, costita - orice va place, dar de preferat nu prea grasa
●
Radacina de telina
0.5 buc
este optional, dar mai puteti adauga si alte legume dupa preferinta - ardei, pastarnac, etc
●
Sare
1 lingura
dupa gust
●
Patrunjel verde
1 buc
adica 1 legatura, merge bine si tarhon aici
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Galbenusuri de ou
2 buc
●
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
100 ml
sau puteti inlocui cu smantana simpla, fermentata
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o tigaie adanca incalziti putin uleiul.
Taiati morcovii, ceapa si telina(si alte legume daca vreti) cubulete medii, le adaugati in tigaie.
Pas 2
Sotati putin, timp de 10 minute aproximativ, amestecand periodic.
Pas 3
Adaugati carnea afumata taiata cuburi mai mari, amestecati si mai caliti 5 minute.
Pas 4
Treceti acest amestec intr-o cratita mare de ciorba, a mea a fost de 5 litri.
Pas 5
Turnati 2-3 litri de apa in cratita.
Pas 7
Cand apa incepe sa fiarba faceti focul mic, acoperiti oala cu capac si lasati 30 de minute.
Pas 8
Dupa acest timp adaugati cartofii taiati cubulete medii, lasati sa mai fiarba 20 de minute, sau pana se gatesc cartofii.
Pas 9
Cand au fiert cartofii acriti ciorba cu bors acru, otet sau bulion de rosii - depinde ce aveti si cum va place mai mult.
Pas 10
Potriviti de sare, dupa gust.
Pas 11
Lasati ciorba sa mai fiarba bine 5 minute.
Pas 12
Intr-un bol mai adanc amestecati galbenusurile de ou cu smantana.
Pas 13
Turnati unul dupa altul, amestecand continuu, cam 10 polonice din zeama de ciorba in amestecul de smantana si galbenusuri.
Pas 14
Apoi o turnati inapoi in oala cu ciorba, in acest fel galbenusurile nu se vor branzi.
Pas 15
Adaugati patrunjelul tocat sau tarhonul si amestecati.
Pas 16
Puneti oala inapoi pe foc si lasati sa fiarba doar 2-3 minute, nu mai mult!
Pas 17
Inchideti focul, acoperiti cu capac si lasati 15-20 de minute sa se patrunda inainte de servire.
Pas 18
Se serveste cu niste ardei iute pe langa(daca va place), ai mei au fost murati - o combinatie si mai buna.
Pofta Buna!
Cantitate:
5 l
(Cratita mare de 5 litri)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)