Mâncare din piept de pui cu țelină

Mâncare din piept de pui cu țelină

În ultimele 3 săptămâni am musafirit și am stat pe la mese cât nu am fost tot anul - și bineînțeles am prins și eu câte ceva nou. Această mâncare de țelină o face de obicei cumnata mea, tot țineam să cer rețeta pentru că ne-a impresionat f.mult. Niciodată nu am crezut că țelina poate avea așa un gust perfect - Sofia mânca "cartofi" și nu și-a dat seama că de fapt era țelină. Soțului i-am făcut-o deja de 2 ori într-o săptămână.

Toți de obicei cred că este o mâncare de cartofi mai aromată, mai greu ghicesc că este țelină. Un plus este că țelina nu conține caloriile cartofului. Așa că recomand să aveți în vedere rețeta nu numai pentru diversificare dar și dacă țineți la siluetă și mod de mâncare sănătos.

Puteți folosi și carne de porc(de fapt așa a fost rețeta originală), dar mai fragedă și să se facă mai repede - gen mușchiuleț sau cotlet. Am improvizat acasă cu pieptul de pui și ne-a plăcut mai mult decât cu porc.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
fără os și piele
Radacina de telina
300 g
cam o rădăcină de țelină mai mică, sau jumate din una mare
Ulei de floarea soarelui
50 ml
   
Sare,piper
1 lingurita
după gust

Pasi de urmat

Pas 1

Țelina se curăță, spală și se taie cubulețe medii.

Turnați puțin ulei într-o tigaie și puneți țelina la călit la foc mediu.

Mâncare din piept de pui cu țelină - Pas 1
Pas 2

Periodic amestecați până se rumenește frumos și stingeți focul.

Mâncare din piept de pui cu țelină - Pas 2
Pas 3

Cât se face țelina, pieptul de pui se spală, se taie cuburi și la fel se pune la călit într-o tigaie încinsă bine, cu puțin ulei.

Mâncare din piept de pui cu țelină - Pas 3
Pas 4

Carnea va lăsa apă, o țineți pe foc până se evaporă apa complet și carnea începe să se rumenească.

Mâncare din piept de pui cu țelină - Pas 4
Pas 5

Adăugați țelina călită la carne și lăsați să se mai călească 5 minute împreună.

Mâncare din piept de pui cu țelină - Pas 5
Pas 6

Apoi potriviți de sare și piper, amestecați.

Mâncare din piept de pui cu țelină - Pas 6
Pas 7

Acoperiți tava cu capac și lăsați 10 minute la foc mic să se pătrundă bine între ele ingredientele și aromele.

Mâncare din piept de pui cu țelină - Pas 7
Pas 8

După acest timp gustați țelina și carnea, dacă s-au făcut, opriți focul. Dacă nu, mai lăsați puțin capacul.

Mâncare din piept de pui cu țelină - Pas 8
Pas 9

Serviți cu orice legume/salată preferată.

O mâncare perfectă, cu siguranță o fac cât mai des și pentru toată lumea să guste și să descopere arome și combinații noi.

Poftă Bună!

Mâncare din piept de pui cu țelină - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (4-5 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

anyshoara
anyshoara 03 May 2012, 12:32

salut, lena, am facut indata ce am vazut postata acesta reteta, si cum ai mentionat si tu sotul meu nu a putu ghici ce leguma e prajita... super gust, ceva interesant.. 

Katrin
Katrin 31 Oct 2013, 10:18

Inca o reteta interesanta. O trec pe listuta de incercari.

Nu prea stiu sa fac multe cu radacina de telina doar suc la storcator din: radacina de telina, sfecla, morcov, mar. Este un suc plin de vitamine, iar telina este un puternic detoxifiant si reglator hormonal... 

Katrin
Katrin 04 Nov 2013, 21:51

Mdaaaa nu m-am asteptat ca radacina de telina prajita sa aiba un asa gust :)  Sora mea a zis ca a mancat vanata, iar fetita ma tot intreba: Mami, asta e carne? Dar asta e carne?  A observat ea ca mai e si altceva decat carne, dar asa si nu s-a pronuntat ce i-o fi pus mama in farfurie in afara de carnita.  Am servit alaturi de salata din varza, praz, ardei dulce rosu.

Poza mea pentru reteta:
daniela.budaca
Daniela (daniela.budaca) 14 Jun 2014, 23:48

Am incercat-o si eu , e super de gustoasa si usor de preparat.Eu am adaugat si ardei kapia pentru culoare si nu numai...

Poza mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 12 Sep 2014, 18:02

Interesanta, buna, rapida (si la preparat si la mancat...).

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 13 Jul 2015, 15:34

Buna. I-a venit randul si acestei retete. Ce mai,...SUPERBA. Eu am facut doua greseli. Am taiat prea mica telina, si am lasat pieptul de pui (pe care-l gustasem mai inainte si se topea in gura) sa se rumeneasca sa aiba aceeasi culoare cu telina si s-a uscat....intarit.....fad. Data viitoare voi sti si o sa fac si cu muschilet de porc. Dar sunt f. incantata. Am facut o cantitate mai mica si cand sa mai mananc  si astazi,m-a sunat baiatul ca vine spre seara si m-am oprit sa guste si el. Telina mi-a placut mult de tot. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 Jul 2015, 06:56

Buna.Dupa cum vedeti mi-a placut mult, si de data asta am facut cu porc. F.f. buna. Si am taiat mai egale bucatile de telina cu porc. Pupici si zile mai racoroase..

Poza mea pentru reteta: