Supa crema de rosii

Supa crema de rosii

De mai mult timp ma gandesc sa incerc o astfel de reteta, dar imi era frica sa nu fac pur si simplu un bulion de rosii, adica cel putin asa auzeam eu cand mi se spunea de supa de rosii. In plus vroiam o reteta simpla, care se prepara rapid, fara multe operatiuni pregatitoare.

Da, si se pare ca mi-am gasit reteta perfecta - este o reteta de supa crema italieneasca, iese intr-adevar o supa cu gust foarte bun si complet - nu cu gust de bulion de rosii :) V-o recomand, este delicioasa si rece si calda, mai ales in acest sezon de rosii naturale, dulci. Neaparat recomand s-o serviti cu crutoane aromate, sau painica prajita aromata.

Singura remarca, mi-a placut ideea ca rosiile nu se curata de coaja, dar pana la urma le-as curata, acest lucru va face supa si mai fina.

Ingrediente

Rosii
1 kg
neaparat sa fie rosii coapte bine
Ardei gras rosu
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Usturoi(catei)
3 buc
Unt
50 g
optional
Ulei de masline
50 ml
Sare
1 lingurite
Busuioc uscat sau verde
1 lingurite
sau 2 fire proaspat
Zahar
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-o cratita topiti untul impreuna cu uleiul de masline.

Adaugati ceapa taiata cubulete si usutroiul tocat, le caliti 2-3 minute impreuna.

2

Adaugati ardeiul gras taiat bucatele, caliti inca 3-4 minute, amestecand periodic.

3

Apoi urmeaza sa adaugati rosiile taiate cubulete.

Recomand inainte sa le opariti cateva secunde in apa clocotita si sa le scoateti coaja.

4

Lasati sa se caleasca/fiarba legumele la foc mediu timp de 15-20 de minute, pana se inmoaie bine.

5

Blendati bine supa.

6

La mine a iesit mai groasa, si am mai adaugat apa pana am ajuns la consistenta care ne place.

O puneti iarasi pe foc, adaugati busuiocul si mai lasati sa fiarba 5-10 minute la foc incet.

7

Dupa acest timp o mai pasati putin cu blenderul, va fi si mai fina.

Potriviti de sare, adaugati zaharul(este pentru a lua din aciditatea rosiilor).

8

Pregatiti crutoanele aromate si serviti supa. Puteti sa adaugati in farfurie 1 lingura de iaurt, sau smantana dulce, crema de branza Fhiladelphia.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 mililitri (2 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

Daniela B.
Daniela B. 05 feb 2019, 11:17

Aș putea face oare din suc de tomat acum iarna și să adaug restul? Mulțumesc

lena
Elena (lena) Daniela B. 05 feb 2019, 12:43

Ar merge si asa.

AdaRosu405
Ada Rosu (AdaRosu405) 20 aug 2018, 16:07

Foarte bună!

Am folosit praz în loc de ceapă, dar a iesit gustoasa oricum.

adriana adriana
adriana adriana 20 mar 2017, 13:02

Am uitat sa ti dau calificativul meu. Ca de obicei SUPER DE SUPER

lena
Elena (lena) adriana adriana 20 mar 2017, 13:17

Multumesc mult!

Dyona
Lucy Adam Lucy Adam (Dyona) 26 dec 2016, 16:11

Buna, am făcut supa, delicioasa după Crăciun merge de minune, pentru zilele i care o doriți mai consistentă puneți somon tăiat cubulețe prăjit înainte in tigaia pe o folie de copt fără grăsime.

Nota mea pentru reteta:
DanyelaDana605
Danyela Dana (DanyelaDana605) 01 dec 2016, 16:03

Numai ce am terminat.☺ Excelenta supa ! Eu am pus home made crutoane (paine prajita). Poza mea pentru reteta:

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
go4everest
Corina (go4everest) 17 aug 2015, 16:27

Iata si dovada ))))

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Alexandru95
Alexandru95 02 aug 2015, 21:26

Am incercat si eu pentru prima oara,a iesit delicioasa

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 30 aug 2014, 18:53

Minunata!!! Am mancat-o cu cea mai mare placere!!!!

Nota mea pentru reteta:
alina80
alina80 26 aug 2014, 20:34

Am incercat supa este excelenta mai ales cu smantana

Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 29 iul 2014, 10:35

delicioasa supa! Cremoasa, dulce-acrisoara si foarte aromata, mmmm...:)

 Multumesc Lena. 

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile