Supa crema de rosii
De mai mult timp ma gandesc sa incerc o astfel de reteta, dar imi era frica sa nu fac pur si simplu un bulion de rosii, adica cel putin asa auzeam eu cand mi se spunea de supa de rosii. In plus vroiam o reteta simpla, care se prepara rapid, fara multe operatiuni pregatitoare.
Da, si se pare ca mi-am gasit reteta perfecta - este o reteta de supa crema italieneasca, iese intr-adevar o supa cu gust foarte bun si complet - nu cu gust de bulion de rosii :) V-o recomand, este delicioasa si rece si calda, mai ales in acest sezon de rosii naturale, dulci. Neaparat recomand s-o serviti cu crutoane aromate, sau painica prajita aromata.
Singura remarca, mi-a placut ideea ca rosiile nu se curata de coaja, dar pana la urma le-as curata, acest lucru va face supa si mai fina.
Ingrediente
●
Rosii
1 kg
neaparat sa fie rosii coapte bine
●
Busuioc uscat sau verde
1 lingurita
sau 2 fire proaspat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o cratita topiti untul impreuna cu uleiul de masline.
Adaugati ceapa taiata cubulete si usutroiul tocat, le caliti 2-3 minute impreuna.
Pas 2
Adaugati ardeiul gras taiat bucatele, caliti inca 3-4 minute, amestecand periodic.
Pas 3
Apoi urmeaza sa adaugati rosiile taiate cubulete.
Recomand inainte sa le opariti cateva secunde in apa clocotita si sa le scoateti coaja.
Pas 4
Lasati sa se caleasca/fiarba legumele la foc mediu timp de 15-20 de minute, pana se inmoaie bine.
Pas 6
La mine a iesit mai groasa, si am mai adaugat apa pana am ajuns la consistenta care ne place.
O puneti iarasi pe foc, adaugati busuiocul si mai lasati sa fiarba 5-10 minute la foc incet.
Pas 7
Dupa acest timp o mai pasati putin cu blenderul, va fi si mai fina.
Potriviti de sare, adaugati zaharul(este pentru a lua din aciditatea rosiilor).
Pas 8
Pregatiti crutoanele aromate si serviti supa. Puteti sa adaugati in farfurie 1 lingura de iaurt, sau smantana dulce, crema de branza Fhiladelphia.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 ml
(2 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)