Ingrediente
●
Ciuperci albe proaspete
1 kg
să aveți în vedere că după coacere scad cam de 2 ori - să vedeți cum calculați porțiile
●
Ulei de măsline
2 linguri
●
Piper negru, sare
1 lingurita
puneți după gust din ambele
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ciupercile se spală și se curăță bine.
Pas 2
Porniți cuptorul, tava o ungeți cu puțin ulei.
Pas 3
Turnați ciupercile în tavă, aveți grijă să fie într-un singur nivel - nu umpleți prea mult tava.
Pas 4
Puneți tava la cuptor - veți observa pe parcurs că ciupercile lasă apă și scad în volum. Recomand, ca să nu așteptați prea mult până scade apa singură, luați tava și atent mențineți cu un capac sau farfurie ciupercile și scurgeți sucul lăsat.
Pas 5
Le lăsați să se coacă în continuare până încep să se rumenească - mai scoateți tava de 1-2 ori din cuptor și o scuturați pentru a întoarce ciupercile pe toate părțile (să se rumenească) - sau le amestecați cu o lingură/spatulă.
Pas 6
Observați cam cu cât scad ciupercile - am avut tava plină cu ciuperci proaspete aici. Asta este, doar aveți grijă când calculați porțiile.
Pas 7
După ce s-au rumenit frumos pe toate părțile, le scoateți din cuptor, potriviți de sare și piper și ...gata!
Le serviți cu ce vă place, sunt delicioase.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(2-3 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)