Ciuperci la cuptor, simple

Ciuperci la cuptor, simple

Este o rețetă foarte simplă, chiar banală - dar sinceră să fiu nu mă ducea capul s-o fac mai înainte. Abia de curând am descoperit cât de bune sunt ciupercile așa simple, făcute în cuptor. Plus la toate este repede, dietetic, sănătos și cu toate astea...delicios.

Le puteți servi ca orice - garnitură, mâncare, aperitiv, etc - depinde de ocazie. Eu le fac pe post de aperitiv atunci când am musafiri care țin post sau sunt vegetarieni, sunt sigură că nu veți da greș cu ele.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
să aveți în vedere că după coacere scad cam de 2 ori - să vedeți cum calculați porțiile
Ulei de măsline
2 linguri
   
Piper negru, sare
1 lingurita
puneți după gust din ambele

Pași de urmat

Pas 1

Ciupercile se spală și se curăță bine.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 1
Pas 2

Porniți cuptorul, tava o ungeți cu puțin ulei.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 2
Pas 3

Turnați ciupercile în tavă, aveți grijă să fie într-un singur nivel - nu umpleți prea mult tava.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 3
Pas 4

Puneți tava la cuptor - veți observa pe parcurs că ciupercile lasă apă și scad în volum. Recomand, ca să nu așteptați prea mult până scade apa singură, luați tava și atent mențineți cu un capac sau farfurie ciupercile și scurgeți sucul lăsat.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 4
Pas 5

Le lăsați să se coacă în continuare până încep să se rumenească - mai scoateți tava de 1-2 ori din cuptor și o scuturați pentru a întoarce ciupercile pe toate părțile (să se rumenească) - sau le amestecați cu o lingură/spatulă.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 5
Pas 6

Observați cam cu cât scad ciupercile - am avut tava plină cu ciuperci proaspete aici. Asta este, doar aveți grijă când calculați porțiile.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 6
Pas 7

După ce s-au rumenit frumos pe toate părțile, le scoateți din cuptor, potriviți de sare și piper și ...gata!

Le serviți cu ce vă place, sunt delicioase.

Poftă Bună!

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2-3 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 05 Apr 2011, 10:30

Un aport de proteine vegetale acum in post, si oricind alta data, e mereu binevenit!

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 05 Apr 2011, 11:24

Super! Simplu, gustos, hranitor si sanatos!

Nota mea pentru rețetă:
carmendamaschin
carmendamaschin 05 Apr 2011, 11:51

foarte bun!si eu le fac cam de un an..de cand cu regimuri...si le fac fara de ulei pe foaie de copt..superbune!multumesc,zi frumoasa!

adrianamo
adrianamo 05 Apr 2011, 12:46

Abia astept sa-mi fac..

Nota mea pentru rețetă:
dragosana82
dragosana82 05 Apr 2011, 13:01

abia astept sa o incerc.......

Nota mea pentru rețetă:
Ionela A
Ionela A 05 Apr 2011, 14:00

Buna.

Eu sunt Ionela, o mamica a doi copii minunati, Georgiana de 9 ani si Costi de 5 ani.

Eu am o alta reteta de ciuperci la cuptor. Aleg ciuperci ceva mai mari... sa fie palariile mai mari. Intr-o tava asez palariile cu scobitura in sus. Apoi in fiecare palarie pun un pic de ulei de masline, un praf de sare, marar tocat. apoi pun in tava si putina apa. In tava nu mai pun ulei , este de ajuns cel pus deasupra. Le tin la cuptor cam o jum de ora si sunt gata. Se servesc pe farfurie alaturi de o fripturica, sau cu o salata..... ca suntem in post.

Am incercat reteta de chec de ciocolata cu nuci si prune de post. Doar ca eu nu am mai pus prune. Dar a iesit excelent.

Apoi am improvizat. Am facut compozitia la de la chec(cantitati duble), dar cu stafine in loc de prune. Eu am turnat compozitia in tava de la aragaz. Dupa ce s-a copt si s-a racit  am pus pe deasupra glazura de cacao , apoi nuca de cocos colorata. Glazura am facut-o din 100 grame de margarina, 50 grame de ciocolata menaj, doua lingurite de zahar si putina esenta de rom. Am pus intr-o craticiorara pe foc ... s-au topit, am amestecat, apoi am pus peste prajitura. Imediat am presarat nuca de cocos... care s-a lipit frumos si apoi am taiat.... Georgiana, fetita mea , a fost incantata. Ea a pus si cateva firicele de zahar colorate (dintr-acelea de ornat prajiturile).

Eu nu prea ma pricep la povestit asa de bine .... Dar sper sa se inteleaga ce am vrut sa spun.

Cu mult drag, Ionela.

Nota mea pentru rețetă:
Laura Teodora
Laura Teodora 06 Apr 2011, 18:47

Sunt minunate aceste ciuperci!!!! Ionela mi-ai dat niste idei chiar foarte bune, iti multumesc!

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 12 Jan 2012, 14:06

super gustoase!!!! 

Nota mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 Jan 2012, 00:28

Eu le-am adaugat rozmarin. Fara sare. A fost o garnitura minunata! Tu cat le-ai tinut incat sa nu lase apa?

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 Jan 2012, 20:12

Le-am tinut mai mult, au lasat apa apoi s-a uscat si s-au rumenit :)

linku94
linku94 15 Jul 2012, 11:25

Sunt foarte bune, insa fara ulei sunt mult mai bune, doar sucul lor natural.

Cristina Maria
Cristina Maria 23 Oct 2013, 20:00

Imi plac ciupercile la cuptor, asa simple. Fac reteta asta de cate ori am ocazia :)

Nota mea pentru rețetă:
viki40
viki40 03 Dec 2013, 23:57

eu,nu le spal niciodata,inlatur stratul  subtire de pe suprafatza ....

Papanasi
Papanasi 17 Oct 2014, 12:53

Eu nu stiu niciodata daca sa curat coaja sau nu. Am citit fel de fel de pareri contradictorii. De obicei spal bine ciupercile si curat coaja unde mi se pare k nu e alba-alba.  

Nota mea pentru rețetă:
Madalina278
Madalina278 25 Nov 2016, 19:52

Sunt lângă cuptor. Am ciupercile în cuptor. Abia aștept să gust. Dar după miros cred că vor fi delicioase. Dar spuneti-mi reci se pot servi? Cum sunt mai bune?

Multumesc!

lena
Elena (lena) Madalina278 25 Nov 2016, 20:53

Sunt bune calde, dar si reci :)

rozalindapetro
rozalindapetro 30 Aug 2017, 23:49

la ce temperatura se pun la cuptor electric si cam cat timp dureaza pana cand se rumenesc si sunt gata??

lena
Elena (lena) rozalindapetro 03 Sep 2017, 09:26

Eu le pun la 200 de grade dar timpul poate fi diferit, cam intre 20-30 de min.

beti
beti 10 May 2018, 17:30
  •  da, cred ca sunt foarte bune, mi-a venit o idee si chiar am sa incerc de curand sa le pun pe grill-gaz  acolo are unde sa curga apa si chiar se rumenesc si nu pornesc cuptorul
BebePrigoci996
Bebe Prigoci (BebePrigoci996) 15 May 2020, 20:44

As dori sa va rog sa adaugati la fiecare reteta, temperatura cuptorului!!  e f. important sa se stie ! Multumesc ! Apreciez acest site!