Chipsuri de dovlecei Reteta VIDEO
Aceste chipsuri simple din dovlecei le-am ales sa va arat azi, sunt rapide, simple si neasteptat de bune! M-am cam chinuit sa fac chipsuri din dovlecei, asa simpli fara alte adaosuri - dar ele fiind apoase nu prea am avut succes. Si mi-a venit ideea sa presar peste ei putin parmezan ras, acesta se rumeneste si se intareste dupa racire si am obtinut cele mai delicioase si sanatoase chipsuri ever :) Pentru o reusita sigura aveti grija la cuptor, le tineti mai mult dar la o temeperatura medie pana va asigurati sa dovleceii s-au uscat bine si cu mare grija sa nu-i ardeti! Chiar daca cumva nu sunt chiar perfecti crocanti, vor disparea intr-un minut de pe farfurie fara sa comenteze nimeni nimic.
Apropo, eu totusi le consider destul de dietetice, am folosit cam 1-2 linguri de parmezan ras in total si este o cantitate foarte modesta, la fel si uleiul. Deci sa mancam sanatos, sa fim frumoase si iubite!
Si asa cum va spuneam la reteta de chipsuri de cartofi, recomand o razatoare tip mandolina pentru orice feluri de chipsuri vreti sa faceti. Iar daca va hotarati sa va luati una va uitati si pe cea care o folosesc eu de la Tupperware, foarte buna, solida si ascutita...Este acum si la promotie, gasiti lista cu toti distribuitorii pe site-ul oficial Tupperware.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Dovlecei
1 buc
sau zuchini
●
Verdeturi/mirodenii
1 lingurita
orice preferati, eu am pus Ierburi de Provence
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati dovleceii - incercati sa alegeti dovlecei mici si fragezi, nu trebuie sa-i curatati de coaja.
Pas 3
Uitati ce felii frumoase am obtinut, deci mandolina recomand :)
Pas 4
Treceti feliile pe niste servetele de hartie.
Pas 5
Acoperiti si deasupra cu servetele si lasati asa 10-15 minute, sa absoarba cat mai bine apa din dovlecei.
Pas 6
In acest timp asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt si ungeti cu 1 lingurita de ulei.
Pas 7
Apoi treceti feliile de dovlecei in tava.
Pas 8
Ungeti si deasupra cu foarte putin ulei - doar cat sa adere un pic mai bine mirodeniile si parmezanul pe felii.
Pas 9
Presarati cu orice mirodenii va place - ierburi de Provence, usturoi, piper, boia, etc.
Pas 10
Si neaparat cu putin parmezan care va face feliile de chips-uri mai crocante.
Pas 11
Puneti tava la cuptor preincalzit la 160 de grade si lasati 20-30 de minute, in functie de cuptor.
Aveti grija sa se coaca mai bine mai incet, sa se usuce dar sa nu se arda.
Pas 12
Lasati dovleceii sa se raceasca complet in tava - veti observa ca nu sunt prea crocanti cat sunt fierbinti, dar
pe parcurs se racesc si se intaresc.
Pofta Buna!
Cantitate:
200 g
(2-3 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Colectii:
Mancaruri cu LEGUME,
Mancaruri dietetice,
Mancaruri vegetariene,
Retete Tupperware,
Mancaruri diverse VIDEO,
Retete pentru copii,
Retete usoare,
Grisine, crackers, vafe,
Mancaruri low-carb cu legume