Chipsuri de dovlecei Reteta VIDEO

Chipsuri de dovlecei

Aceste chipsuri simple din dovlecei le-am ales sa va arat azi, sunt rapide, simple si neasteptat de bune! M-am cam chinuit sa fac chipsuri din dovlecei, asa simpli fara alte adaosuri - dar ele fiind apoase nu prea am avut succes. Si mi-a venit ideea sa presar peste ei putin parmezan ras, acesta se rumeneste si se intareste dupa racire si am obtinut cele mai delicioase si sanatoase chipsuri ever :) Pentru o reusita sigura aveti grija la cuptor, le tineti mai mult dar la o temeperatura medie pana va asigurati sa dovleceii s-au uscat bine si cu mare grija sa nu-i ardeti! Chiar daca cumva nu sunt chiar perfecti crocanti, vor disparea intr-un minut de pe farfurie fara sa comenteze nimeni nimic.
Apropo, eu totusi le consider destul de dietetice, am folosit cam 1-2 linguri de parmezan ras in total si este o cantitate foarte modesta, la fel si uleiul. Deci sa mancam sanatos, sa fim frumoase si iubite!

Si asa cum va spuneam la reteta de chipsuri de cartofi, recomand o razatoare tip mandolina pentru orice feluri de chipsuri vreti sa faceti. Iar daca va hotarati sa va luati una va uitati si pe cea care o folosesc eu de la Tupperware, foarte buna, solida si ascutita...Este acum si la promotie, gasiti lista cu toti distribuitorii pe site-ul oficial Tupperware.

Ingrediente

Dovlecei
1 buc
sau zuchini
Ulei
2 lingurite
Parmezan ras
2 linguri
Verdeturi/mirodenii
1 lingurita
orice preferati, eu am pus Ierburi de Provence

Pasi de urmat

1

Spalati dovleceii - incercati sa alegeti dovlecei mici si fragezi, nu trebuie sa-i curatati de coaja.

2

Si se feliaza cu o razatoare de tip mandolina, asa as recomanda pentru ca feliile sa fie uniforme si subtiri.

Eu folosesc razatoarea mea preferata de la Tupperware, foarte comoda si buna, v-o recomand! Gasiti lista cu distribuitorii Tupperware pe site-ul oficial.

3

Uitati ce felii frumoase am obtinut, deci mandolina recomand :)

4

Treceti feliile pe niste servetele de hartie.

5

Acoperiti si deasupra cu servetele si lasati asa 10-15 minute, sa absoarba cat mai bine apa din dovlecei.

6

In acest timp asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt si ungeti cu 1 lingurita de ulei.

7

Apoi treceti feliile de dovlecei in tava.

8

Ungeti si deasupra cu foarte putin ulei - doar cat sa adere un pic mai bine mirodeniile si parmezanul pe felii.

9

Presarati cu orice mirodenii va place - ierburi de Provence, usturoi, piper, boia, etc.

10

Si neaparat cu putin parmezan care va face feliile de chips-uri mai crocante.

11

Puneti tava la cuptor preincalzit la 160 de grade si lasati 20-30 de minute, in functie de cuptor.

Aveti grija sa se coaca mai bine mai incet, sa se usuce dar sa nu se arda.

12

Lasati dovleceii sa se raceasca complet in tava - veti observa ca nu sunt prea crocanti cat sunt fierbinti, dar

pe parcurs se racesc si se intaresc.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g (2-3 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

BolocanMarius860
Bolocan Marius (BolocanMarius860) 13 Feb 2017, 15:32

Nu fac reteta azi,...dar o notez,....cred ca e un deliciu ce nu trbuie ratat,....Mercii Lena....

veio
veio 13 Feb 2017, 17:03

100% ii un deliciu. Maine merg la piata si iau un dovlecel. Eu am facut din zuchini asemanator cu dovleacul. Locuiesc in palma de mallorca si la caldura de aici numai verdeturi imi trebuie...lena multumesc pt toate retetele bune si foarte delicioase👏👏👏👏👏👏❤❤❤❤❤