Drob de pui Reteta VIDEO
Aceasta reteta de drob de pui este acum una lucrata si gandita de mine, nu este o reteta poate clasica de drob si exemplara dar, am adaptat-o la gusturile noastre, am simplificat-o si am incercat s-o fac asa ca sa fie si ceva mai dietetica. Drobul de pui a fost foarte apreciat de copii, care de obicei nu prea mananca ficatei de pui, dar aici fiind strecurati printre mai multa carne de pui nici n-au simtit nimic. Daca nu aveti posibilitate si dorinta sa faceti un Drob de Miel, sau un Drob din ficatei de pui(fara carne de pui), va propun varianta cu mai multa carnita, foarte gustoasa si de efect.
Apropo, veti observa ca eu am pus aici in reteta de drob de pui verdeata - multa ceapa verde si usturoi verde - nu am pus marar si patrunjel dar asta tine deja de preferinte. Cantitatea de verdeturi in drob este dupa gust, deci o puneti ca orice condiment, cum va place.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Carne de pui
1.5 kg
am folosit pulpe de pui fara os si piele
●
Ceapa verde
5 buc
mult marar si patrunjel, dupa gust
●
Usturoi verde
2 buc
optional
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Incingeti bine uleiul intr-o tigaie adanca.
Pas 2
Carnea de pui o taiati bucati medii si puneti in tigaie sa se caleasca.
Pas 3
Lasati si amestecati periodic pana se rumeneste frumos.
Pas 4
Apoi adaugati ceapa taiata bucati medii, mai caliti 10 minute.
Pas 5
Apoi puneti ficateii, amestecati si mai lasati inca 10-15 minute la foc mediu sa se gateasca.
Pas 6
Potriviti de sare si piper dupa preferinte.
Pas 7
Opriti focul si lasati carnea sa se raceasca complet.
Pas 8
Treceti carnea, ficateii si ceapa prin masina de tocat carne. Eu am preferat sa folosesc sita cu gauri mai mari de la masina de tocat, dar merge si cu cea normala.
Pas 9
Fierbeti 6 oua, le raciti si curatati de coaja.
Pas 10
Peste carne adaugam ceapa verde tocata marunt, mararul, patrunjelul, optional si usturoi verde la fel tocat.
Punem 4 oua crude, ma gandesc ca data viitoare sa mai pun vreo 2 in plus, parca ar fi fost mai moale drobul.
Pas 11
Amestecati bine, mai simplu si sigur ar fi cu mainile.
Pas 12
Luati o tava de chec de aproximativ 32x10cm si o ungeti bine cu ulei.
Pas 13
O asterneti cu hartie de copt, obervati ca va adera mai bine la tava din cauza ca am uns-o cu ulei.
Pas 14
Ungeti hartia de copt cu inca putin ulei.
Pas 15
Puneti 1/3 din carne in tava, nivelati bine si presati, sa fie cam de 1 cm grosime stratul.
Pas 16
Aranjati ouale fierte peste carne.
Pas 17
Luati cam jumatate din carnea ramasa si o distribuiti pe lateral, pe langa oua, presati bine chiar cu degetele sa nu fie goluri in drob pe urma.
Pas 18
Deasupra puneti restul de carne si o presati/nivelati bine.
Pas 19
Puneti la cuptor pentru 30-35 de minute, sa se rumeneasca frumos, la 200 de grade.
Pas 20
Lasati drobul sa se raceasca complet in bucatarie, apoi inca cateva ore la frigider.
Pas 21
Dupa acest timp rasturnati tava cu drobul pe un fund.
Pas 22
Luati tava si hartia de copt la o parte.
Pas 23
Portionati bucati de grosime medie si serviti.
La noi a mers de minune cu o salata de sezon.
Pofta Buna!
Cantitate:
3 kg
(un drob de 32x10cm)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)