Drob de pui Rețetă VIDEO
Această rețetă de drob de pui este acum una lucrată și gândită de mine, nu este o rețetă poate clasică de drob și exemplară dar, am adaptat-o la gusturile noastre, am simplificat-o și am încercat s-o fac așa ca să fie și ceva mai dietetică. Drobul de pui a fost foarte apreciat de copii, care de obicei nu prea mănâncă ficăței de pui, dar aici fiind strecurați printre mai multă carne de pui nici n-au simțit nimic. Dacă nu aveți posibilitate și dorință să faceți un Drob de Miel, sau un Drob din ficăței de pui (fără carne de pui), vă propun varianta cu mai multă cărnita, foarte gustoasă și de efect.
Apropo, veți observa că eu am pus aici în rețetă de drob de pui verdeață - multă ceapă verde și usturoi verde - nu am pus mărar și pătrunjel dar asta ține deja de preferințe. Cantitatea de verdețuri în drob este după gust, deci o puneți ca orice condiment, cum vă place.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Carne de pui
1.5 kg
am folosit pulpe de pui fără os și piele
●
Ceapă verde
5 buc
mult mărar și pătrunjel, după gust
●
Usturoi verde
2 buc
opțional
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Încingeți bine uleiul într-o tigaie adâncă.
Pas 2
Carnea de pui o tăiați bucăți medii și puneți în tigaie să se călească.
Pas 3
Lăsați și amestecați periodic până se rumenește frumos.
Pas 4
Apoi adăugați ceapă tăiată bucăți medii, mai căliți 10 minute.
Pas 5
Apoi puneți ficățeii, amestecați și mai lăsați încă 10-15 minute la foc mediu să se gătească.
Pas 6
Potriviți de sare și piper după preferințe.
Pas 7
Opriți focul și lăsați carnea să se răcească complet.
Pas 8
Treceți carnea, ficățeii și ceapă prin mașina de tocat carne. Eu am preferat să folosesc sita cu găuri mai mari de la mașina de tocat, dar merge și cu cea normală.
Pas 9
Fierbeți 6 ouă, le răciți și curățați de coajă.
Pas 10
Peste carne adăugăm ceapa verde tocată mărunt, mărarul, pătrunjelul, opțional și usturoi verde la fel tocat.
Punem 4 ouă crude, mă gândesc că data viitoare să mai pun vreo 2 în plus, parcă ar fi fost mai moale drobul.
Pas 11
Amestecați bine, mai simplu și sigur ar fi cu mâinile.
Pas 12
Luați o tavă de chec de aproximativ 32x10cm și o ungeți bine cu ulei.
Pas 13
O așterneți cu hârtie de copt, observați că va adera mai bine la tavă din cauza că am uns-o cu ulei.
Pas 14
Ungeți hârtia de copt cu încă puțin ulei.
Pas 15
Puneți 1/3 din carne în tavă, nivelați bine și presați, să fie cam de 1 cm grosime stratul.
Pas 16
Aranjați ouale fierte peste carne.
Pas 17
Luați cam jumătate din carnea rămasă și o distribuiți pe lateral, pe lângă ouă, presați bine chiar cu degetele să nu fie goluri în drob pe urmă.
Pas 18
Deasupra puneți restul de carne și o presați/nivelați bine.
Pas 19
Puneți la cuptor pentru 30-35 de minute, să se rumenească frumos, la 200 de grade.
Pas 20
Lăsați drobul să se răcească complet în bucătărie, apoi încă câteva ore la frigider.
Pas 21
După acest timp răsturnați tava cu drobul pe un fund.
Pas 22
Luați tava și hârtia de copt la o parte.
Pas 23
Portionați bucăți de grosime medie și serviți.
La noi a mers de minune cu o salată de sezon.
Poftă Bună!
Cantitate:
3 kg
(un drob de 32x10cm)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)