Drob de pui Rețetă VIDEO

Drob de pui

Această rețetă de drob de pui este acum una lucrată și gândită de mine, nu este o rețetă poate clasică de drob și exemplară dar, am adaptat-o la gusturile noastre, am simplificat-o și am încercat s-o fac așa ca să fie și ceva mai dietetică. Drobul de pui a fost foarte apreciat de copii, care de obicei nu prea mănâncă ficăței de pui, dar aici fiind strecurați printre mai multă carne de pui nici n-au simțit nimic. Dacă nu aveți posibilitate și dorință să faceți un Drob de Miel, sau un Drob din ficăței de pui (fără carne de pui), vă propun varianta cu mai multă cărnita, foarte gustoasă și de efect.

Apropo, veți observa că eu am pus aici în rețetă de drob de pui verdeață - multă ceapă verde și usturoi verde - nu am pus mărar și pătrunjel dar asta ține deja de preferințe. Cantitatea de verdețuri în drob este după gust, deci o puneți ca orice condiment, cum vă place.

Ingrediente

Carne de pui
1.5 kg
am folosit pulpe de pui fără os și piele
Ficăței de pui
500 g
   
Ceapă albă
2 buc
   
Ouă
10 buc
   
Ceapă verde
5 buc
mult mărar și pătrunjel, după gust
Usturoi verde
2 buc
opțional
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Încingeți bine uleiul într-o tigaie adâncă.

Drob de pui - Pas 1
Pas 2

Carnea de pui o tăiați bucăți medii și puneți în tigaie să se călească.

Drob de pui - Pas 2
Pas 3

Lăsați și amestecați periodic până se rumenește frumos.

Drob de pui - Pas 3
Pas 4

Apoi adăugați ceapă tăiată bucăți medii, mai căliți 10 minute.

Drob de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi puneți ficățeii, amestecați și mai lăsați încă 10-15 minute la foc mediu să se gătească.

Drob de pui - Pas 5
Pas 6

Potriviți de sare și piper după preferințe.

Drob de pui - Pas 6
Pas 7

Opriți focul și lăsați carnea să se răcească complet.

Drob de pui - Pas 7
Pas 8

Treceți carnea, ficățeii și ceapă prin mașina de tocat carne. Eu am preferat să folosesc sita cu găuri mai mari de la mașina de tocat, dar merge și cu cea normală.

Drob de pui - Pas 8
Pas 9

Fierbeți 6 ouă, le răciți și curățați de coajă.

Drob de pui - Pas 9
Pas 10

Peste carne adăugăm ceapa verde tocată mărunt, mărarul, pătrunjelul, opțional și usturoi verde la fel tocat.

Punem 4 ouă crude, mă gândesc că data viitoare să mai pun vreo 2 în plus, parcă ar fi fost mai moale drobul.

Drob de pui - Pas 10
Pas 11

Amestecați bine, mai simplu și sigur ar fi cu mâinile.

Drob de pui - Pas 11
Pas 12

Luați o tavă de chec de aproximativ 32x10cm și o ungeți bine cu ulei.

Drob de pui - Pas 12
Pas 13

O așterneți cu hârtie de copt, observați că va adera mai bine la tavă din cauza că am uns-o cu ulei.

Drob de pui - Pas 13
Pas 14

Ungeți hârtia de copt cu încă puțin ulei.

Drob de pui - Pas 14
Pas 15

Puneți 1/3 din carne în tavă, nivelați bine și presați, să fie cam de 1 cm grosime stratul.

Drob de pui - Pas 15
Pas 16

Aranjați ouale fierte peste carne.

Drob de pui - Pas 16
Pas 17

Luați cam jumătate din carnea rămasă și o distribuiți pe lateral, pe lângă ouă, presați bine chiar cu degetele să nu fie goluri în drob pe urmă.

Drob de pui - Pas 17
Pas 18

Deasupra puneți restul de carne și o presați/nivelați bine.

Drob de pui - Pas 18
Pas 19

Puneți la cuptor pentru 30-35 de minute, să se rumenească frumos, la 200 de grade.

Drob de pui - Pas 19
Pas 20

Lăsați drobul să se răcească complet în bucătărie, apoi încă câteva ore la frigider.

Drob de pui - Pas 20
Pas 21

După acest timp răsturnați tava cu drobul pe un fund.

Drob de pui - Pas 21
Pas 22

Luați tava și hârtia de copt la o parte.

Drob de pui - Pas 22
Pas 23

Portionați bucăți de grosime medie și serviți.

La noi a mers de minune cu o salată de sezon.

Poftă Bună!

Drob de pui - Pas 23

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 kg (un drob de 32x10cm)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

aida2017
aida2017 19 Apr 2017, 15:11

Hristos a inviat! Trebuie sa-ti multumesc, draga Lena, pt aceasta reteta. Pt mine nu exista masa de Paste fara drob. De obicei faceam de ied, dar anul acesta nu am avut, asa ca am executat aceasta varianta. A iesit drobul perfect: plin de verdeata, umed, dar nu moale si f gustos. Te pupam!

Nota mea pentru rețetă: