Pui cu urechi de lemn și legume
Această rețetă de pui cu urechi de lemn este una din cele mai apreciate și căutate în restaurantele cu specific chinezesc, și vă asigur, pe bună dreptate. Am mâncat și eu de câteva ori, dar nu credeam că varianta de pui cu urechi de lemn făcut acasă este mult, dar chiar mult mai bună decât cea de acolo. Deci dacă v-ați mai informat referitor la ingrediente, ați văzut și Articolul meu despre Ingredientele Chinezești, știți cam despre ce este vorba în rețetă. Bineînțeles că esențiale sunt puiul și urechile de lemn, dar încercați să găsiți și restul ingredientelor, în cel mai rău caz rămâneți doar la un sos de soia bun.
Apropo, am observat de câteva ori că urechile de lemn cumpărate direct din magazinul chinezesc sunt mult mai faine decât cele din supermarket. Se hidratează mult mai repede și mai bine, pe când celelalte rămân lemnoase și au textură ciudată. Faceți un mic efort și le comandați de pe net, cu alte ingrediente, pentru că merită din plin!
Ingrediente
●
Pulpe de pui dezosate fără piele
1 kg
sau piept de pui
●
Ciuperci urechi de lemn
50 g
se vând de obicei uscate, la pungă
●
Ghimbir ras
1 lingurita
●
Ulei
50 ml
de arahide, rapiță sau simplu, de floarea soarelui
●
Sos de soia light
7 linguri
adică sosul de soia simplu, care îl știți din comerț
●
Amidon alimentar
2 linguri
●
Sos de soia dark
1 lingura
opțional, dacă aveți
●
Vin de orez
1 lingura
opțional
●
Sos de stridii - Oyster Sauce
2 linguri
opțional
●
Sos de pește - Fish Sauce
1 lingura
opțional
●
Ceapă verde
1 buc
1-2 fire, doar partea verde
●
Semințe de susan
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Marinăm carnea și hidratăm ciupercile.
Carnea de pui o spălați și tăiați în bucățele medii - aici vedeți cum am tăiat o pulpă dezosată în 5 părți.
Pas 2
Puneți toată carnea într-un bol, adăugați 2 linguri sos de soia Light, 1 lingură sos de soia Dark, 1 lingură vin de orez și 1 lingură de amidon.
Pas 3
Amestecați bine cu o lingură și lăsați să se marineze la frigider minim 1 oră, dar cu cât mai mult cu atât mai bine, chiar și peste noapte.
Pas 4
Vă recomand să folosiți așa ciuperci urechi de lemn, se vând uscate la pungă în magazinele chinezești online sau în Colentina.
Am luat și din supermarket, la niște pungi mai frumoase dar au fost jalnice ciupercile - se hidratează greu și tot rămân lemnoase.
Pas 5
Puneți o mână de ciuperci, cam 50g, într-un bol și turnați multă apă rece peste ele.
Vedeți să nu aveți impresia că sunt puține, vor crește în volum foarte mult după hidratare.
Pas 6
Cam așa vor fi după 30-50 de minute.
Pas 7
Pregătim restul ingredientelor.
Până se marinează carnea și se hidratează ciupercile, pregătim toate legumele - spălăm și curățăm în primul rând.
Pas 8
Într-un bol dizolvați 1 lingură de amidon cu 3-4 linguri de apă.
Veți observa că amidonul se mai lasă la baza, înainte de folosire îl mai amestecați o dată.
Pas 9
În alt bol mic amestecați 5 linguri de sos de soia, 2 linguri sos de stridii și 1 lingură sos de pește.
În cel mai rău caz folosiți doar sos de soia.
Pas 10
Ciupercile hidratate ar fi bine să le clătiți și sub jet de apă, apoi le puneți la scurs într-o sită.
Verificați să nu fie porțiuni lemnoase, mie tare nu-mi place să le simt în mâncare...
Pas 11
Ceapa, ardeiul și morcovul se taie fâșii subțiri.
Pas 12
Usturoiul se taie mărunt, dar ghimbirul proaspăt eu prefer să-l dau prin răzătoarea fină.
De obicei este lemnos și fibros, doar răzuit mi se pare rezonabil de folosit fără să încurce în mâncare.
Pas 13
Acum ne apucăm efectiv de gătit la aragaz.
Încălziți bine o tigaie adâncă și mare, adăugați uleiul și carnea de pui marinată. Căliți la foc iute timp de 10 minute, până este rumenă și gătită bine, nu uitați să amestecați periodic.
Pas 14
Când carnea e gata, adăugați ghimbirul și usturoiul, amestecați și mai căliți 2-3 minute.
Pas 15
Acum puneți legumele tăiate fâșii subțiri, amestecați și căliți timp de 5 minute.
Pas 16
Adăugați ciupercile, amestecați și mai căliți 2-3 minute.
Pas 17
Turnați compoziția de sos soia-stridii-pește.
Pas 18
Și amidonul dizolvat în apă - amestecați bine toată mâncarea, mai lăsați 1-2 minute pe foc și apoi îl închideți.
Pas 19
La servire, presărați peste puiul cu urechi de lemn niște ceapă verde tocată subțire și semințe de susan.
Puteți să-l serviți ca atare dar și mai bine cu niște orez fiert preferat - este deosebit de bun și nu se compară cu ce găsiți în comerț!
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(4-5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)