Pui cu urechi de lemn și legume

Pui cu urechi de lemn și legume

Această rețetă de pui cu urechi de lemn este una din cele mai apreciate și căutate în restaurantele cu specific chinezesc, și vă asigur, pe bună dreptate. Am mâncat și eu de câteva ori, dar nu credeam că varianta de pui cu urechi de lemn făcut acasă este mult, dar chiar mult mai bună decât cea de acolo. Deci dacă v-ați mai informat referitor la ingrediente, ați văzut și Articolul meu despre Ingredientele Chinezești, știți cam despre ce este vorba în rețetă. Bineînțeles că esențiale sunt puiul și urechile de lemn, dar încercați să găsiți și restul ingredientelor, în cel mai rău caz rămâneți doar la un sos de soia bun.

Apropo, am observat de câteva ori că urechile de lemn cumpărate direct din magazinul chinezesc sunt mult mai faine decât cele din supermarket. Se hidratează mult mai repede și mai bine, pe când celelalte rămân lemnoase și au textură ciudată. Faceți un mic efort și le comandați de pe net, cu alte ingrediente, pentru că merită din plin!

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate fără piele
1 kg
sau piept de pui
Ciuperci urechi de lemn
50 g
se vând de obicei uscate, la pungă
Ceapă albă
1 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Ardei gras roșu
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Ghimbir ras
1 lingurita
   
Ulei
50 ml
de arahide, rapiță sau simplu, de floarea soarelui
Sos de soia light
7 linguri
adică sosul de soia simplu, care îl știți din comerț
Amidon alimentar
2 linguri
   
Sos de soia dark
1 lingura
opțional, dacă aveți
Vin de orez
1 lingura
opțional
Sos de stridii - Oyster Sauce
2 linguri
opțional
Sos de pește - Fish Sauce
1 lingura
opțional
Ceapă verde
1 buc
1-2 fire, doar partea verde
Semințe de susan
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Marinăm carnea și hidratăm ciupercile.

Carnea de pui o spălați și tăiați în bucățele medii - aici vedeți cum am tăiat o pulpă dezosată în 5 părți.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 1
Pas 2

Puneți toată carnea într-un bol, adăugați 2 linguri sos de soia Light, 1 lingură sos de soia Dark, 1 lingură vin de orez și 1 lingură de amidon.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine cu o lingură și lăsați să se marineze la frigider minim 1 oră, dar cu cât mai mult cu atât mai bine, chiar și peste noapte.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 3
Pas 4

Vă recomand să folosiți așa ciuperci urechi de lemn, se vând uscate la pungă în magazinele chinezești online sau în Colentina.

Am luat și din supermarket, la niște pungi mai frumoase dar au fost jalnice ciupercile - se hidratează greu și tot rămân lemnoase.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 4
Pas 5

Puneți o mână de ciuperci, cam 50g, într-un bol și turnați multă apă rece peste ele.

Vedeți să nu aveți impresia că sunt puține, vor crește în volum foarte mult după hidratare.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 5
Pas 6

Cam așa vor fi după 30-50 de minute.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 6
Pas 7

Pregătim restul ingredientelor.

Până se marinează carnea și se hidratează ciupercile, pregătim toate legumele - spălăm și curățăm în primul rând.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 7
Pas 8

Într-un bol dizolvați 1 lingură de amidon cu 3-4 linguri de apă.

Veți observa că amidonul se mai lasă la baza, înainte de folosire îl mai amestecați o dată.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 8
Pas 9

În alt bol mic amestecați 5 linguri de sos de soia, 2 linguri sos de stridii și 1 lingură sos de pește.

În cel mai rău caz folosiți doar sos de soia.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 9
Pas 10

Ciupercile hidratate ar fi bine să le clătiți și sub jet de apă, apoi le puneți la scurs într-o sită.

Verificați să nu fie porțiuni lemnoase, mie tare nu-mi place să le simt în mâncare...

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 10
Pas 11

Ceapa, ardeiul și morcovul se taie fâșii subțiri.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 11
Pas 12

Usturoiul se taie mărunt, dar ghimbirul proaspăt eu prefer să-l dau prin răzătoarea fină.

De obicei este lemnos și fibros, doar răzuit mi se pare rezonabil de folosit fără să încurce în mâncare.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 12
Pas 13

Acum ne apucăm efectiv de gătit la aragaz.

Încălziți bine o tigaie adâncă și mare, adăugați uleiul și carnea de pui marinată. Căliți la foc iute timp de 10 minute, până este rumenă și gătită bine, nu uitați să amestecați periodic.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 13
Pas 14

Când carnea e gata, adăugați ghimbirul și usturoiul, amestecați și mai căliți 2-3 minute.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 14
Pas 15

Acum puneți legumele tăiate fâșii subțiri, amestecați și căliți timp de 5 minute.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 15
Pas 16

Adăugați ciupercile, amestecați și mai căliți 2-3 minute.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 16
Pas 17

Turnați compoziția de sos soia-stridii-pește.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 17
Pas 18

Și amidonul dizolvat în apă - amestecați bine toată mâncarea, mai lăsați 1-2 minute pe foc și apoi îl închideți.

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 18
Pas 19

La servire, presărați peste puiul cu urechi de lemn niște ceapă verde tocată subțire și semințe de susan.

Puteți să-l serviți ca atare dar și mai bine cu niște orez fiert preferat - este deosebit de bun și nu se compară cu ce găsiți în comerț!

Poftă Bună!

Pui cu urechi de lemn și legume - Pas 19

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (4-5 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

BogdanPascu986
Bogdan Pascu (BogdanPascu986) 28 May 2018, 21:11

Interesant . Am salivat putin citind reteta !

Amane
Ana Maria Preda (Amane) 30 Mar 2021, 12:52

Buna ziua,

ne puteti indica un magazin online unde ciupercile sunt ok sau un supermarker? un ambalaj ceva, model?

Multumim!

lena
Elena (lena) Ana Maria Preda (Amane) 30 Mar 2021, 13:02

De la asiasupermarket.ro sau de la asianfood.ro gasiti de toate, de obicei de acolo fac comanda.

OanaBotescu161
Oana Botescu (OanaBotescu161) 28 Jan 2022, 19:22

buna seara! se poate folosi si vita in loc de pui? Multumesc frumos!

lena
Elena (lena) Oana Botescu (OanaBotescu161) 28 Jan 2022, 19:26

Sigur😉

OanaBotescu161
Oana Botescu (OanaBotescu161) 28 Jan 2022, 21:07

Va Multumesc!

DianaRoxanaCiobanu947
Diana Ciobanu (DianaRoxanaCiobanu947) 10 Mar 2024, 16:47

Foarte buna reteta! O fac de cativa ani si niciodata nu da gres. Urechi de lemn proaspete se gasesc la Carrefour, de cativa ani. Multumim pt reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: