Perisoare de pui cu smantana Reteta VIDEO

Perisoare de pui cu smantana

Sa va arat acum una din retetele noastre preferate din ultima perioada, aceste perisoare cu smantana - sunt pufoase, gustoase, sanatoase si da, dietetice(daca excludem smantana :)

Reteta am improvizat-o pentru Maria(de 1 anisor) in special, dar a fost foarte apreciata si de noi, cei mari. Dupa cateva ture am calculat proportiile de mai jos, care sunt dupa mine perfect echilibrate. Neaparat recomand sa le faceti in oala cu aburi, asa vor fi foarte pufoase si fragede - fulgii de ovaz din compozitie se umfla si le dau o textura deosebita.

Ingredientele de baza ar fi carnea de pui, ceapa, oul si fulgii de ovaz, dupa preferinte si imaginatie am adaugat morcov/dovleac(culoare) si conopida(vitamine si textura).

Puteti sa le faceti cu orice sos - de rosii de ex, sau simple ca niste parjoale. Sigur cei care tineti regim veti aprecia aceasta varianta in loc de clasicul piept de pui la gratar(bun si ala dar te cam saturi).

Ingrediente

Piept de pui
600 g
Oua
1 buc
Fulgi de ovaz fini
50 g
Conopida
100 g
optinal
Morcovi
200 g
sau dovleac crud
Ceapa alba
1 buc
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
500 ml
Sare
1 lingurite
Patrunjel verde
2 linguri

Pasi de urmat

1

Carnea de pui si ceapa se trec prin masina de tocat carne.

2

Conopida si morcovul se dau prin robot, sa fie cam de marimea bobului de orez.

3

Peste carne adaugat legumele, fulgii de ovaz, oul si sare dupa gust si preferinte.

4

Amestecati bine compozitia sa fie cat mai uniforma.

5

Formati persioarele si le aranjati in oala de fiert pe aburi.

Nu uitati sa turnati apa in oala de mai jos.

6

Lasati sa fiarba pe aburi 30-40 de minute.

7

Apoi le treceti intr-o tigaie adanca sau oala cu fund mai gors.

8

Din aceasta cantitate de ingrediente eu am fiert 2 ture de perisoare.

Dupa ce a fost gata prima tura, le-am mutat si am pus restul iar la fiert.

9

Dupa ce au fiert toate perisoarele turnati peste ele smantana dulce si le puneti la fiert.

10

Cand incepe sa fiarba, amestecati si lasati 10-15 minute la foc mic.

11

Observati ca dupa acest timp sosul se ingroasa si are consistenta perfecta.

Daca smantana este mai putin grasa s-ar putea sa nu se ingroase asa de bine.

Potriviti de sare, presarati patrunjelul tocat.

12

Acoperiti oala cu capac si inchideti focul, lasati 10 minute sa se patrunda inainte de servire.

13

Serviti cu orice garnitura de orez, couscous, paste, cartofi, etc.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

ianadeea
Andreea (ianadeea) 02 nov 2015, 13:21

Lena, pare geniala reteta, mai ales pt bebelusi. O s-o fac pt puiul meu de 1 an si 5 luni, dar fierb in apa perisoarele, pt ca n-am oala cu aburi. Sunt sigura ca si noua ne va place mult. Pupici, multumim de retetele variate. 

Elisabeth
Elisabeth 03 nov 2015, 08:55

Da arata bine...o sa incerc si eu..

Marianushka
Marianushka 04 nov 2015, 03:52

Noi am apreciat cu toată familia aceste perișoare, mulțumesc Lena pentru rețeta. Puțin sceptica la început, ca totuși aceste perișoare au jumate din ele carne, jumate legume si ceva ovăz, si am crezut ca soțului meu (mare amator de carne) nu prea o sa-i placa, dar am îndrăznit sa le pregătesc. M-am ales însă cu un comentariu foarte frumos si cu un "mmmmm!!!!" din partea celor dragi :)

Merci 😘

Nota mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 04 nov 2015, 14:21

Am facut aseara reteta minune, Lena. Perisoarele sunt chiar bune, fragede, vitaminoase, pacat ca mi-a iesit putin sos, n-am stat sa chiar cantaresc toate ingredientele, dar mai ales din cauza ca l-am uitat pe foc minim 20 minute, eram la papa cu piciu, si asta cam dureaza; de a apucat sa scada atata. Oricum, si-au tras gustul perisoarele, f. bune sunt, noi le-am servit cu cus-cus bio, dupa reteta ta de pe site. 

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 13 nov 2015, 16:23

Buna . Am facut numai jumatate de portie. Mi-au iesit 33 buc.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 13 nov 2015, 16:26

Wow, Wow. O bunatate. Am mancat vreo 4  pana s-au fiert.  Am facut si cu sos de smantana si cu sosul dulce-acrisor de la chiftelute. D E M E N T I A L E. Tare mult ne-au placut. Nota 100. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dr?g?linaGurduza363
Dr?g?lina Gurduza (Dr?g?linaGurduza363) 12 iul 2016, 17:04

Dar daca nu am oala din asta pe abur, se poate de prajit deodata?

lena
Elena (lena) Dr?g?lina Gurduza (Dr?g?linaGurduza363) 12 iul 2016, 23:37

Da, se pot gsti cum va place, la aburi, tigaie sau cuptor.