Sa va arat acum una din retetele noastre preferate din ultima perioada, aceste perisoare cu smantana - sunt pufoase, gustoase, sanatoase si da, dietetice(daca excludem smantana :)
Reteta am improvizat-o pentru Maria(de 1 anisor) in special, dar a fost foarte apreciata si de noi, cei mari. Dupa cateva ture am calculat proportiile de mai jos, care sunt dupa mine perfect echilibrate. Neaparat recomand sa le faceti in oala cu aburi, asa vor fi foarte pufoase si fragede - fulgii de ovaz din compozitie se umfla si le dau o textura deosebita.
Ingredientele de baza ar fi carnea de pui, ceapa, oul si fulgii de ovaz, dupa preferinte si imaginatie am adaugat morcov/dovleac(culoare) si conopida(vitamine si textura).
Puteti sa le faceti cu orice sos - de rosii de ex, sau simple ca niste parjoale. Sigur cei care tineti regim veti aprecia aceasta varianta in loc de clasicul piept de pui la gratar(bun si ala dar te cam saturi).