Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

O reteta clasica, ciulamaua de pui cu ciuperci, puteti s-o faceti doar cu ciuperci, va fi la fel de gustoasa. Copiilor le-a placut foarte mult mai ales combinata cu mamaliga, deci un bun indicator ca reteta este buna. Sosul e cremos si toate ingredientele "se pupa" foarte bine. Daca vreti sa faceti reteta de ciulama puteti folosi smantana simpla, fermentata(asa am facut reteta de mai jos), dar puteti inlocui cu smantana dulce si sosul va avea un gust mai intens si putin mai dulce.

Deci depinde de preferinte, posibilitati si ce aveti la idemana.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
Ciuperci
500 g
Smantana
400 g
Faina
2 linguri
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Patrunjel
1 buc
1 legatura mica, sau puteti folosi patrunjel uscat
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala bine si se taie bucatele mici. La fel si ciupercile, le spalati si feliati subtire.

Intr-o tigaie se incalzeste bine uleiul si se adauga bucatile de piept de pui.

2

Amestecati periodic si lasati sa se caleasca pana incepe sa se rumeneasca.

Apoi il scoateti din tigaie cu o spatula si lasati la o parte intr-o farfurie.

3

In tigaia in care s-a calit carnea, in acelasi ulei, puneti si ciupercile feliate.

4

Amestecati periodic si lasati sa se caleasca la foc iute pana scade toata zeama din ele.

5

Cam asa, le lasati si sa se rumeneasca putin, pt un plus de gust.

6

Acum adaugati cele 2 linguri de faina in tigaia cu ciuperci, amestecati bine.

7

Turnati apoi 300 ml de apa.

8

Amestecati bine si lasati pana incepe sa fiarba.

Observati ca se va face un sos mai gros, daca este prea dens mai adaugati putina apa pana obtineti consistenta dorita.

9

In acest sos cu ciuperci adaugati carnea de pui calita anterior, amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic 5 minute.

10

Adaugati smantana, amestecati bine si lasati sa mai fiarba incet 3 minute.

11

La final potriviti de sare, piper, presarati patrunjel verde tocat.

12

Amestecati bine si inchideti focul.

13

Serviti cu mamaliga si savurati :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (3-4 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 31

Renataaa
Renataaa 18 oct 2018, 13:48

Buna!!!!!!Exista carte cu toate aceste recete?Daca da?Cum se poate de procurat?

lena
Elena (lena) Renataaa 18 oct 2018, 14:06

Din pacate nu exista, cam greu si scump ar fi. Oricum le gasiti aici oricand si gratuit :)

Renataaa
Renataaa Elena (lena) 18 oct 2018, 14:52

Multumesc  Sunteti o doamna de nota 10+

PeicaRodica234
Rodica Peica (PeicaRodica234) 21 apr 2018, 22:12

Foarte delicioasa ciulamaua.......

Nota mea pentru reteta:
N
Natalia Chiriac (N) 27 mar 2018, 22:34

Foarte gustos 😋, mulțumesc pentru receta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CeciliaBogdanel599
Cecilia Bogdanel (CeciliaBogdanel599) 31 aug 2017, 15:40

Foarte foarte buna mancare a iesit!!! Multumesc pt reteta

Nota mea pentru reteta:
DanielAdrianOlaru906
Daniel Olaru (DanielAdrianOlaru906) 28 mai 2017, 13:44

Şi nu trebuie şi ceapă?? Eu ştiam că se căleşte şi ea şi apoi se călesc şi ciupercile.

Nota mea pentru reteta:
ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Daniel Olaru (DanielAdrianOlaru906) 29 mai 2017, 16:27

E dupa preferinte, multa lume nu o pune si am zis sa fac reteta mai clasica.

DanielAdrianOlaru906
Daniel Olaru (DanielAdrianOlaru906) Butuc Elena (ButucElena922) 30 mai 2017, 09:05

Mulţumesc, eu am pus şi a ieşit foarte bună.

crissunrise
crissunrise 14 feb 2016, 14:17

Am incercat si eu aceasta reteta ,a iesit super numai ca aici nu am gasit patrunjel. Multumesc pt reteta .

Nota mea pentru reteta:
IoanaB.
IoanaB. 05 feb 2016, 15:30

Am facut si eu. Foarte buna!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina H.
Cristina H. 21 ian 2016, 16:02

Delicios si se mai face si repede . N-ai cum sa dai gres cu reteta asta! 

Nota mea pentru reteta:
Nicolas
Nicolas 21 ian 2016, 15:06

Am sa o incerc si eu sa o fac ineseara numai ca o sa pun marar in loc la pantrunjel 😊multumesc pt reteta .....am mai facut cateva retete de pe blog tau insa nu puteam sa com pt ca nu aveam inca cont facut 😘😘😘

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 ian 2016, 21:38

Buna . Sa se vada ca ma tin de cuvant ca fac. Asa am spus, asa am facut. Nu ca altele care de 1 an au in cuptor cate ceva si nu mai posteaza. Nu am nimic impotriva, dar nu promite ca-ti areti.."opera" apoi nu o mai faci. F. buna aceasta ciulama. Eu am facut dintr-o gainusa. Si am pus si  2 catei de usturoi..Ce-i rau ? Nu ma mai putem opri din mancat. Fetele, faceti-o neaparat ca nu e greu si f.f.f buna. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 17 ian 2016, 21:40

Ooo, pofta buna Sanda, merci de poza si feedback :)

Arata toate comentariile