Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Patrunjel
1 legatura
1 legatura mica, sau puteti folosi patrunjel uscat
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spala bine si se taie bucatele mici. La fel si ciupercile, le spalati si feliati subtire.
Intr-o tigaie se incalzeste bine uleiul si se adauga bucatile de piept de pui.
Pas 2
Amestecati periodic si lasati sa se caleasca pana incepe sa se rumeneasca.
Apoi il scoateti din tigaie cu o spatula si lasati la o parte intr-o farfurie.
Pas 3
In tigaia in care s-a calit carnea, in acelasi ulei, puneti si ciupercile feliate.
Pas 4
Amestecati periodic si lasati sa se caleasca la foc iute pana scade toata zeama din ele.
Pas 5
Cam asa, le lasati si sa se rumeneasca putin, pt un plus de gust.
Pas 6
Acum adaugati cele 2 linguri de faina in tigaia cu ciuperci, amestecati bine.
Pas 7
Turnati apoi 300 ml de apa.
Pas 8
Amestecati bine si lasati pana incepe sa fiarba.
Observati ca se va face un sos mai gros, daca este prea dens mai adaugati putina apa pana obtineti consistenta dorita.
Pas 9
In acest sos cu ciuperci adaugati carnea de pui calita anterior, amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic 5 minute.
Pas 10
Adaugati smantana, amestecati bine si lasati sa mai fiarba incet 3 minute.
Pas 11
La final potriviti de sare, piper, presarati patrunjel verde tocat.
Pas 12
Amestecati bine si inchideti focul.
Pas 13
Serviti cu mamaliga si savurati :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (16 voturi)