Pilaf cu hrișcă
O rețetă din categoria rețetelor sănătoase, pentru copii și cei care țin la o diversificare corectă în alimentația familiei. Nu este doar sănătos și dietetic, dar și foarte gustos, altfel nu aș veni azi cu rețeta pe site, pentru că sunt o gurmandă și pofticioasă. Îmi place mâncarea gustoasă și da, sănătoasă. Nu se exclud una pe alta, doar din frică de a nu încerca ceva nou și interesant.
Este una din mâncărurile de bază mai ales în meniul Mariei (de 1 an), o fac foarte des și mai schimb câte ceva pentru a fi cât mai sănătos și nutritiv. Sunt zile când o fac fără carne, o mai schimb cu ciuperci, altădată mai adaug la legume bucățele de conopidă, broccoli și dovlecei. Hrișca poate fi înlocuită cu clasicul orez, quinoa, cuscus integral, mei. Dar așa, în varianta cu hrișcă și carne de pui, mi se pare cea mai gustoasă, deci vedeți cum le reglați după gust, preferințe și posibilități.
Ingrediente
●
Ardei gras roșu
0.5 buc
●
Hrișcă
1 pahar
1 pahar=250ml
●
Sare
0.5 lingurite
după gust
●
Frunză de dafin
1 buc
opțional puteți adăuga și puțin pătrunjel/mărar/piper
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Legumele se spală, curăță și se toacă mărunt. Puteți și să le treceți printr-un robot de bucătărie.
Eu le-am tăiat cubulețe mici, ca să fie mai frumos și colorat pilaful.
Încălziți uleiul într-o cratiță cu fund gros sau tuci, adăugați legumele tăiate și amestecați periodic timp de 10 minute la foc mediu.
Pas 2
După 10 minute adăugați pieptul de pui tăiat și el cubulețe.
Amestecați periodic și mai lăsați 10 minute pe foc.
Pas 3
După acest timp adăugați apa, amestecați și lăsați să fiarbă încă 10 minute la foc mic.
Pas 4
După acest timp, potriviți apa de sare, adăugați 1 frunză de dafin și eventual alte verdețuri preferate (pătrunjel, mărar, piper, etc).
Pas 5
Apoi adăugați hrișca spălată (în 2-3 ape, la fel ca orezul), amestecați, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați cam 15-20 minute.
Pas 6
În acest timp hrișca va absorbi cam toată apa, dar nu va părea încă perfect gata.
Eu acum prefer să închid focul și să las să gătească sub capac, fără foc - așa se pătrunde cel mai bine și devine pufoasă și nu ca un terci cleios.
Pas 7
Deci, am pus capac și am lăsat 20-30 de minute să se coacă și pătrundă.
Observați că nu am mai scris să amestecați compoziția după ce am adăugat hrișca. Se amestecă doar o dată și apoi nu mai trebuie până se gătește complet.
Pas 8
Se servește caldă, cu orice garnitură de legume preferată, sau cu murături de casă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)