Pilaf cu hrisca
O reteta din categoria retetelor sanatoase, pentru copii si cei care tin la o diversificare corecta in alimentatia familiei. Nu este doar sanatos si dietetic dar si foarte gustos, altfel nu as veni azi cu reteta pe site, pentru ca sunt o gurmanda si pofticioasa imi place mancarea gustoasa si da, sanatoasa. Nu se exclud una pe alta, doar din frica de a nu incerca ceva nou si interesant.
Este una din mancarurile de baza mai ales in meniul Mariei(de 1 an), o fac foarte des si mai schimb cate ceva pentru a fi cat mai sanatos si nutritiv. Sunt zile cand o fac fara carne, o mai schimb cu ciuperci, altadata mai adaug la legume bucatele de conopida, broccoli si dovlecei. Hrisca poate fi inlocuita cu clasicul orez, quinoa, cuscus integral, mei. Dar asa, in varianta cu hrisca si carne de pui mi se pare cea mai gustoasa, deci vedeti cum le reglati dupa gust, preferinte si posibilitati.
Ingrediente
●
Ardei gras rosu
0.5 buc
●
Hrisca
1 pahar
1 pahar=250ml
●
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
●
Frunza de dafin
1 buc
optional puteti adauga si putin patrunjel/marar/piper
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Legumele se spala, curata si se toaca marunt. Puteti si sa le treceti printr-un robot de bucatarie.
Eu le-am taiat cubulete mici, ca sa fie mai frumos si colorat pilaful.
Incalziti uleiul intr-o cratita cu fund gros sau tuci, adaugati legumele taiate si amestecati periodic timp de 10 minute la foc mediu.
Pas 2
Dupa 10 minute adaugati pieptul de pui taiat si el cubulete.
Amestecati periodic si mai lasati 10 minute pe foc.
Pas 3
Dupa acest timp adaugati apa, amestecati si lasati sa fiarba inca 10 minute la foc mic.
Pas 4
Dupa acest timp, potriviti apa de sare, adaugati 1 frunza de dafin si eventual alte verdeturi preferate(patrunjel, marar, piper, etc).
Pas 5
Apoi adaugati hrisca spalata(in 2-3 ape, la fel ca orezul), amestecati, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati cam 15-20 minute.
Pas 6
In acest timp hrisca va absorbi cam toata apa, dar nu va parea inca perfect gata.
Eu acum prefer sa inchid focul si sa las sa gateasca sub capac, fara foc - asa se patrunde cel mai bine si devine pufoasa si nu ca un terci cleios.
Pas 7
Deci, am pus capac si am lasat 20-30 de minute sa se coaca si patrunda.
Observati ca nu am mai scris sa amestecati compozitia dupa ce am adaugat hrisca. Se amesteca doar o data si apoi nu mai trebuie pana se gateste complet.
Pas 8
Se serveste calda, cu orice garnitura de legume preferata, sau cu muraturi de casa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)