Ingrediente
●
Pulpe de pui
1 kg
eu am folosit pulpe fără os și piele
●
Pastă de tomate
2 linguri
●
Cimbru uscat
0.5 lingurite
opțional
●
Sare, piper
1 lingura
după gust
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pulpele le spălați și scurgeți bine de apă, apoi le rumeniți într-o tigaie cu puțin ulei.
Pas 2
Adăugați vinul și lăsați pe foc până se evaporă complet.
Pas 3
Treceți pulpele într-o cratiță sau tuci.
Pas 4
În tigaia unde ați călit pulpele adăugați ceapa și ardeii tăiați mărunt cubulețe, lăsați să se călească bine.
Pas 5
Apoi adăugați cimbrul, frunza de dafin.
Pas 6
Și pasta de tomate, amestecați bine și lăsați să se călească împreună 5 minute.
Pas 7
Turnați 1 pahar de apă în acest amestec și lăsați să fiarbă, trebuie să fie ca un sos moderat de gros.
Pas 8
Turnați sosul peste carnea din cratiță și o puneți pe foc.
Când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați cam o oră.
Pas 9
O oră este necesară nu atât ca să fiarbă carnea (a mea este din comerț și este gata foarte repede), cât să prindă aroma și consistența sosul. Să schimbe între ele aromele carnea și sosul.
Potriviți de sare și piper, înainte de a opri focul adăugați și usturoiul pisat - opriți imediat focul, să nu distrugeți aroma usturoiului.
Pas 10
Lăsați cratița cu ostropel la o parte pentru 15 minute și în acest timp faceți o mămăligă.
Serviți neapărat cu mămăligă, chiar este o combinație foarte reușită.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)