Ostropel de pui

Ostropel de pui

O delicioasa mancare, desi gatesc foarte mult pui, uite asa o varianta inca nu am incercat pana acum. Ingrediente simple dar aromele sunt extraordinare, si bineinteles dupa regula am combinat ostropelul cu mamaliga, combinatie si mai tare, recomand sa incercati.

Ingrediente

Pulpe de pui
1 kg
eu am folosit pulpe fara os si piele
Ceapa alba
2 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Pasta de tomate
2 linguri
Vin alb demisec
100 ml
Frunza de dafin
1 buc
Usturoi(catei)
5 buc
Cimbru uscat
0.5 lingurite
optional
Sare,piper
1 linguri
dupa gust
Ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

1

Pulpele le spalati si scurgeti bine de apa, apoi le rumeniti intr-o tigaie cu putin ulei.

2

Adaugati vinul si lasati pe foc pana se evapora complet.

3

Treceti pulpele intr-o cratita sau tuci.

4

In tigaia unde ati calit pulpele adaugati ceapa si ardeii taiati marunt cubulete, lasati sa se caleasca bine.

5

Apoi adaugati cimbrul, frunza de dafin.

6

Si pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa se caleasca impreuna 5 minute.

7

Turnati 1 pahar de apa in acest amestec si lasati sa fiarba, trebuie sa fie ca un sos moderat de gros.

8

Turnati sosul peste carnea din cratita si o puneti pe foc.

Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati cam o ora.

9

O ora este necesara nu atat ca sa fiarba carnea(a mea este din comert si este gata foarte repede), cat sa prinda aroma si consistenta sosul. Sa schimbe intre ele aromele carnea si sosul.

Potriviti de sare si piper, inainte de a opri focul adaugati si usturoiul pisat - opriti imediat focul, sa nu distrugeti aroma usturoiului.

10

Lasati cratita cu ostropel la o parte pentru 15 minute si in acest timp faceti o mamaliga.

Serviti neaoarat cu mamaliga, chiar este o combinatie foarte reusita.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (3-4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

Carmen Silvia
Carmen Silvia 16 ian 2018, 17:36

foarte reusita reteta ! am facut-o azi si cu siguranta o sa mai fac!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 17 ian 2018, 09:36

Pofta Mare! 👍

Mamile
Mamile 13 oct 2016, 18:24

Pentru prima dată am făcut această mâncare familiei mele care sunt nemți şi lea plăcut foarte mult(şi mie 😋). Mia ieşit mai bine decât mă aşteptam .

Nota mea pentru reteta:
CiStefan816
Stefan Ci (CiStefan816) 19 mai 2016, 03:05

Buna. Foarte buna. Cea mai buna. Sarumana Leno!!

Nota mea pentru reteta:
catalinagabriela
catalinagabriela 26 feb 2015, 21:43

Nebunie la farfurie!!! Delicios si gustos!!!

Nota mea pentru reteta:
maslinutza
anca (maslinutza) 22 feb 2015, 23:47

Delicios!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 ian 2015, 15:46

Buna. F. buna aceasta mancarica, doar ca lasand  o ora mi s-a cam zdrobit carnea. Probabil nu trebuia sa amestec deloc, dar am facut intr-un cratit normal si mi se lipea. Dar am fost numai de-ai casei si a fost f. gustoasa. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sabina1982
Sabina1982 26 ian 2015, 17:38

Se poate si fara usturoi??Nu sunt fana..iar fetitei mele nu ii place pentru ca "ustura" :)

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Sabina1982 26 ian 2015, 17:39

Da, sigur ca se poate si fara:) Si pe a mea o ustura dar aici a fost bine.

Dia890
Dia890 19 aug 2014, 09:07

Este un deliciu! Am incercat reteta saptamina trecuta,iar astazi sotul ma rugat sa o prepar din nou insa mai mult,sa ajunga pe 2 zile. Eu am inlocuit mamaliga cu orez fiert in bulion. E foarte gustos. Am si o poza pentru voi.

Poza mea pentru reteta:
matei cornelia
matei cornelia 10 mai 2014, 09:49

reteta perfecta, buna ,gustoasa si sanatoasa,felicitari...

Nota mea pentru reteta:
Nicoleta O
Nicoleta O 10 mar 2014, 14:52

Super-reteta!!Un mod foarte gustos de a gati puiul...multumim pentru idee!

P.S. E primul comentariu pe care-l postez pe un site de retete, si asta pentru ca ideile tale sunt absolut geniale...o sa mai postez, si cu poze, pentru ca am mai incercat si alte retete de aici.Felicitari!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile