Ingrediente
●
Pulpe de pui
1 kg
eu am folosit pulpe fara os si piele
●
Pasta de tomate
2 linguri
●
Cimbru uscat
0.5 lingurite
optional
●
Sare,piper
1 lingura
dupa gust
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pulpele le spalati si scurgeti bine de apa, apoi le rumeniti intr-o tigaie cu putin ulei.
Pas 2
Adaugati vinul si lasati pe foc pana se evapora complet.
Pas 3
Treceti pulpele intr-o cratita sau tuci.
Pas 4
In tigaia unde ati calit pulpele adaugati ceapa si ardeii taiati marunt cubulete, lasati sa se caleasca bine.
Pas 5
Apoi adaugati cimbrul, frunza de dafin.
Pas 6
Si pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa se caleasca impreuna 5 minute.
Pas 7
Turnati 1 pahar de apa in acest amestec si lasati sa fiarba, trebuie sa fie ca un sos moderat de gros.
Pas 8
Turnati sosul peste carnea din cratita si o puneti pe foc.
Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati cam o ora.
Pas 9
O ora este necesara nu atat ca sa fiarba carnea(a mea este din comert si este gata foarte repede), cat sa prinda aroma si consistenta sosul. Sa schimbe intre ele aromele carnea si sosul.
Potriviti de sare si piper, inainte de a opri focul adaugati si usturoiul pisat - opriti imediat focul, sa nu distrugeti aroma usturoiului.
Pas 10
Lasati cratita cu ostropel la o parte pentru 15 minute si in acest timp faceti o mamaliga.
Serviti neaoarat cu mamaliga, chiar este o combinatie foarte reusita.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)