Pate de pui

Pate de pui

Este o rețetă improvizată, rezultatul m-a impresionat fiindcă am fost destul de sceptică când o făceam. A fost necesară această improvizație pentru că am renunțat demult la multe produse cu E-uri din comerț, iar pate-urile, mezelurile sunt cele mai E-oase. Foarte bună rețetă pentru micul dejun, mai ales pentru copii. Voi face în curând o rubrică cu rețete speciale pentru micul dejun.

Ingrediente

Pui întreg
1 buc
Alegeți un pui mai carnos.
Unt
200 g
   
Frunză de dafin
3 buc
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Pătrunjel uscat
1 lingurita
   
Ceapă albă
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
30 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Puiul se spală, se pune la fiert într-o cratiță/ceaun. Când începe să fiarbă, se spumează și se pun frunzele de dafin, se lasă să fiarbă 1 oră la foc mic.

Supa de la pui o puteți folosi pt a face supă sau ciorbă sau orice altceva.

Carnea folosită pentru pate poate să fie numai din pulpe, sau orice carne preferați și aveți în casă.

Pate de pui - Pas 1
Pas 2

După ce a fiert puiul, se lasă să se răcorească. Apoi se alege carnea de oase.

Pate de pui - Pas 2
Pas 3

Ceapa se taie mediu.

Pate de pui - Pas 3
Pas 4

În puțin ulei se călește ceapa, să fie ușor prăjită.

Pate de pui - Pas 4
Pas 5

Se adaugă carnea și la foc mediu se lasă să se înăbușe aproximativ 10-15 min.

Amestecați din când în când.

Pate de pui - Pas 5
Pas 6

Puneți carnea și ceapa într-un castron mai adânc și cu mixerul de pasare mărunțiți bine compoziția, să arate și să fie fină ca un pate.

Adăugați untul și pasați până la incorporarea completă a untului. Adăugați sarea, pătrunjelul, piperul, amestecați bine.

Gustați de sare și piper, poate după gustul dvs mai trebuie de adăugat ceva.

Pate de pui - Pas 6
Pas 7

Puneți pateul într-o farfurie, acoperiți cu o folie și lăsați la frigider câteva ore.

Poftă Bună!

 

Pate de pui - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (ajunge 3-4 zile la o familie de 3 oameni)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 70 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 14 Oct 2008, 14:58

Foarte gustos!!! Nici eu nu ma asteptam sa iasa asa gustos, pentru ca nu credeam ca in conditii de casa, fara aparat special, fara aromatizatori poate sa iasa un pate asa cum se gaseste in comert si pe de asupra si sanatos.

In afara de asta am calculat un pic si iese cam de 2 ori mai ieftin decat un pate la pret mediu (nu cel mai ieftin, ca alea numai carne nu contin).

A, si inca ceva, sa pasati foarte foarte bine pana cand nu se mai simt fibrele de carne (mai ales cele de la pieptul de pui sunt tari).

Nota mea pentru rețetă:
alinastoica
alinastoica 01 Feb 2010, 12:12

pot sa pun si carne de porc?sa fie un amestec de carne de pui si carne de porc?

lena
Elena (lena) alinastoica 01 Feb 2010, 12:13

Da, sigur poti pune. Doar sa fie fiarta bine, mai moale.

miniraton
irina (miniraton) 24 Apr 2010, 12:37

mi-a iesit cam fad preparatul. Sa fie oare ca am folosit piept de pui ? Si sa fiu sincera... am calit cam mult ceapa...

lena
Elena (lena) irina (miniraton) 24 Apr 2010, 13:33

Daca stii ce ai gresit atunci clar de ce este fad. Reteta pe care am pus-o de asta si este expusa pe pasi ca sa fie cat mai clar. Atentie la detalii si atunci totul va fi bine.

dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 02 Sep 2010, 10:38

Trebuie neaparat sa incerc si eu sa fac acest pate,mai ales ca la noi in casa se mananca foarte multa carne de pui.

dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 02 Sep 2010, 22:46

Azi am facut acest pate minunat. Eu am folosit numai pulpe intregi de pui(le aveam deja in congelator) si chiar nu m-am asteptat sa aiba un asa gust bun .A...era sa uit...in apa in care am fiert pulpele am mai adaugat doua bucatele de usturoi (eu asa pun si la supa ),i-a dat carnii un gust foarte bun impreuna cu dafinul. Multumesc.

Lavi
Lavi 25 Sep 2010, 09:22

eu mai fac pateu de casa din ficatei de pui: 1 kg de ficatei ii impart in doua, jumatate ii fierb si jumatate ii calesc cu ceapa mai multisoara asa.

las sa se raceasac bine si ii bag la pasat, ca sa fie mai fluid mai pun din uleiul ramas in tigaie o lingura, maxim 2

sare, piper si ce condimente prefera fiecare , se adauga jumatate de pachet de unt, sa devina tartinabil, si se da la rece

Nota mea pentru rețetă:
Corina S.
Corina (Corina S.) 09 Mar 2011, 20:24

buna. am facut si eu mai demult un pate de genul asta. am pus un si pic de maioneza.

Lena, ti-am descoperit site-ul de vreo 2 saptamani si ai devenit sursa mea de inspiratie nr 1. 

retetele tale sunt exact ce cautam.

multumesc!

lena
Elena (lena) 09 Mar 2011, 20:54

De acord Corina, maioneza nu strica deloc pate-ul.

Ma bucur ca iti place site-ul si retetele, te mai astept cu pareri