Ingrediente
●
Pui întreg
1 buc
Alegeți un pui mai carnos.
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Pătrunjel uscat
1 lingurita
●
Ulei de floarea-soarelui
30 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puiul se spală, se pune la fiert într-o cratiță/ceaun. Când începe să fiarbă, se spumează și se pun frunzele de dafin, se lasă să fiarbă 1 oră la foc mic.
Supa de la pui o puteți folosi pt a face supă sau ciorbă sau orice altceva.
Carnea folosită pentru pate poate să fie numai din pulpe, sau orice carne preferați și aveți în casă.
Pas 2
După ce a fiert puiul, se lasă să se răcorească. Apoi se alege carnea de oase.
Pas 4
În puțin ulei se călește ceapa, să fie ușor prăjită.
Pas 5
Se adaugă carnea și la foc mediu se lasă să se înăbușe aproximativ 10-15 min.
Amestecați din când în când.
Pas 6
Puneți carnea și ceapa într-un castron mai adânc și cu mixerul de pasare mărunțiți bine compoziția, să arate și să fie fină ca un pate.
Adăugați untul și pasați până la incorporarea completă a untului. Adăugați sarea, pătrunjelul, piperul, amestecați bine.
Gustați de sare și piper, poate după gustul dvs mai trebuie de adăugat ceva.
Pas 7
Puneți pateul într-o farfurie, acoperiți cu o folie și lăsați la frigider câteva ore.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(ajunge 3-4 zile la o familie de 3 oameni)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
70 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)