Pate de pui

Pate de pui

Este o reteta improvizata, rezultatul m-a impresionat fiindca am fost destul de sceptica cand o faceam. A fost necesara aceasta improvizatie pentru ca am renuntat demult la multe produse cu E-uri din comert, iar pate-urile, mezelurile sunt cele mai E-oase. Foarte buna reteta pentru micul dejun, mai ales pentru copii. Voi face in curand o rubrica cu retete speciale pentru micul dejun.

Ingrediente

Pui intreg
1 buc
Alegeti un pui mai carnos.
Unt
200 g
Frunza de dafin
3 buc
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite
Patrunjel uscat
1 lingurite
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
30 ml

Pasi de urmat

1

Puiul se spala, se pune la fiert intr-o cratita/ceaun. Cand incepe sa fiarba, se spumeaza si se pun frunzele de dafin, se lasa sa fiarba 1 ora la foc mic.

Supa de la pui o puteti folosi pt a face supa sau ciorba sau orice altceva.

Carnea folosita pentru pate poate sa fie numai din pulpe, sau orice carne preferati si aveti in casa.

2

Dupa ce a fiert puiul, se lasa sa se racoreasca. Apoi se alege carnea de oase.

3

Ceapa se taie mediu.

4

In putin ulei se caleste ceapa, sa fie usor prajita.

5

Se adauga carnea si la foc mediu se lasa sa se innabuseasca aproximativ 10-15 min.

Amestecati din cand in cand.

6

Puneti carnea si ceapa intr-un castron mai adanc si cu mixerul de pasare maruntiti bine compozitia, sa arate si sa fie fin ca un pate.

Adaugati untul si pasati pana la incorporarea completa a untului. Adaugati sarea, patrunjelul, piperul, amestecati bine.

Gustati de sare si piper, poate dupa gustul dvs mai trebuie de adaugat ceva.

7

Puneti pateul intr-o farfurie, acoperiti cu o folie si lasati la frigider cateva ore.

Pofta Buna!

 

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (ajunge 3-4 zile la o familie de 3 oameni)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 14 oct 2008, 14:58

Foarte gustos!!! Nici eu nu ma asteptam sa iasa asa gustos, pentru ca nu credeam ca in conditii de casa, fara aparat special, fara aromatizatori poate sa iasa un pate asa cum se gaseste in comert si pe de asupra si sanatos.

In afara de asta am calculat un pic si iese cam de 2 ori mai ieftin decat un pate la pret mediu (nu cel mai ieftin, ca alea numai carne nu contin).

A, si inca ceva, sa pasati foarte foarte bine pana cand nu se mai simt fibrele de carne (mai ales cele de la pieptul de pui sunt tari).

Nota mea pentru reteta:
alinastoica
alinastoica 01 feb 2010, 12:12

pot sa pun si carne de porc?sa fie un amestec de carne de pui si carne de porc?

lena
Elena (lena) alinastoica 01 feb 2010, 12:13

Da, sigur poti pune. Doar sa fie fiarta bine, mai moale.

miniraton
irina (miniraton) 24 apr 2010, 12:37

mi-a iesit cam fad preparatul. Sa fie oare ca am folosit piept de pui ? Si sa fiu sincera... am calit cam mult ceapa...

lena
Elena (lena) irina (miniraton) 24 apr 2010, 13:33

Daca stii ce ai gresit atunci clar de ce este fad. Reteta pe care am pus-o de asta si este expusa pe pasi ca sa fie cat mai clar. Atentie la detalii si atunci totul va fi bine.

dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 02 sep 2010, 10:38

Trebuie neaparat sa incerc si eu sa fac acest pate,mai ales ca la noi in casa se mananca foarte multa carne de pui.

dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 02 sep 2010, 22:46

Azi am facut acest pate minunat. Eu am folosit numai pulpe intregi de pui(le aveam deja in congelator) si chiar nu m-am asteptat sa aiba un asa gust bun .A...era sa uit...in apa in care am fiert pulpele am mai adaugat doua bucatele de usturoi (eu asa pun si la supa ),i-a dat carnii un gust foarte bun impreuna cu dafinul. Multumesc.

Lavi
Lavi 25 sep 2010, 09:22

eu mai fac pateu de casa din ficatei de pui: 1 kg de ficatei ii impart in doua, jumatate ii fierb si jumatate ii calesc cu ceapa mai multisoara asa.

las sa se raceasac bine si ii bag la pasat, ca sa fie mai fluid mai pun din uleiul ramas in tigaie o lingura, maxim 2

sare, piper si ce condimente prefera fiecare , se adauga jumatate de pachet de unt, sa devina tartinabil, si se da la rece

Nota mea pentru reteta:
Corina S.
Corina (Corina S.) 09 mar 2011, 20:24

buna. am facut si eu mai demult un pate de genul asta. am pus un si pic de maioneza.

Lena, ti-am descoperit site-ul de vreo 2 saptamani si ai devenit sursa mea de inspiratie nr 1. 

retetele tale sunt exact ce cautam.

multumesc!

lena
Elena (lena) 09 mar 2011, 20:54

De acord Corina, maioneza nu strica deloc pate-ul.

Ma bucur ca iti place site-ul si retetele, te mai astept cu pareri