Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
eu am folosit pulpe de pui dezosate si fara piele
●
Lapte batut/iaurt/chefir
1 pahar
pahar de 250-300ml
●
Boia ardei dulce sau iute
0.5 lingurite
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea de pui se spala si se pune intr-o tava de cuptor - tava nu trebuie unsa cu ulei.
Pas 2
Peste carne puneti sarea, piperul, boiaua de ardei si usturoiul pisat - amestecati bine cu mainile, sa fie toate bucatile acoperite cu mirodenii.
Pas 3
Stoarceti sucul de la 1 lamaie peste carne.
Pas 4
Si turnati iaurtul/kefirul, amestecati bine.
Pas 5
Atentie la pasul acesta:
- puteti sa nu puneti deloc felii de la lamaia pe care ati scurs-o mai sus
- daca totusi ati vrea pt o usoara aroma, puneti nu mai mult de 2 felii.
Eu am pus-o pe toata si a fost carnea putin amara.
Pas 6
Coaceti la cuptor preincalzit la 180-200 grade pentru 40 minute.
Ar fi bine sa lasati pana se face asa o crusta frumoasa deasupra.
Pas 7
Serviti cu orice garnitura preferata - legume, orez, cartofi, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)