Pui la cuptor cu iaurt si lamaie

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie

O mancare foarte buna, simpla si rapida, in acelasi timp ceva mai deosebita de puiul clasic la cuptor. Carnea este moale si frageda cu crusta gustoasa si aromata, chiar si Sofia a remarcat ca miroase bine, este delicioasa si sa-i mai fac.

Aveti grija sa nu puneti asa multe felii de lamaie in carne ca mine, au dat o nota putin amaruie - a fost oke de mancat dar se putea si mai bine.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
eu am folosit pulpe de pui dezosate si fara piele
Lapte batut/iaurt/chefir
1 pahar
pahar de 250-300ml
Lamaie
1 buc
Usturoi (catei)
3 buc
Boia ardei dulce sau iute
0.5 lingurite
Sare
1 lingurita
Piper negru macinat
0.25 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Carnea de pui se spala si se pune intr-o tava de cuptor - tava nu trebuie unsa cu ulei.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 1
Pas 2

Peste carne puneti sarea, piperul, boiaua de ardei si usturoiul pisat - amestecati bine cu mainile, sa fie toate bucatile acoperite cu mirodenii.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 2
Pas 3

Stoarceti sucul de la 1 lamaie peste carne.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 3
Pas 4

Si turnati iaurtul/kefirul, amestecati bine.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 4
Pas 5

Atentie la pasul acesta:

- puteti sa nu puneti deloc felii de la lamaia pe care ati scurs-o mai sus

- daca totusi ati vrea pt o usoara aroma, puneti nu mai mult de 2 felii.

Eu am pus-o pe toata si a fost carnea putin amara.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 5
Pas 6

Coaceti la cuptor preincalzit la 180-200 grade pentru 40 minute.

Ar fi bine sa lasati pana se face asa o crusta frumoasa deasupra.

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 6
Pas 7

Serviti cu orice garnitura preferata - legume, orez, cartofi, etc.

Pofta Buna!

Pui la cuptor cu iaurt si lamaie - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

JamieWannabe
JamieWannabe 23 Mar 2016, 14:07

Buna Lena. Sunt un mare fan al tau, si de curand am inceput sa incerc din retetele propuse de tine. In general imi ies relativ decente, dar de data asta puiul a lasat extrem de multa apa, prea multa chiar si pentru o tocana, iar iaurtul s-a separat de zer si s-a coagulat pe carne. Carnea in sine e foarte buna, curatata cu grija de zeama si iaurt coagulat. Tu ce marci de pui si iaurt folosesti la gatit? Iaurtul meu era Olympus 10%.

lena
Elena (lena) JamieWannabe 23 Mar 2016, 20:59

Iaurtul aici este pentru fragezire, nu pentru sos :) Orice iaurt, cat de bun nu ar fi se va branzi la fierbere/coacere.

Solutia sa nu mai vezi zerul si chestiile coagulate este sa le tii ceva mai mult la cuptor, sa se rumeneasca bine.

Multumesc mult de apreciere si spor la treaba!

tiki
tiki 22 Jan 2015, 09:50

Buna. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Numai acuma am reusit sa fac aceasta reteta. F. f. buna, si simplu de facut. Eu nu am pus nici o felie de lamaie de frica sa nu fie amara.  Se topea in gura puiul -de la lamaie-asa fraged era. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vio2011
vio2011 20 Jan 2015, 16:21

Buuuuuna friptura !

AMV
Adriana (AMV) 21 Oct 2013, 17:36

Azi fac si eu reteta asta. Din "bogata"  mea experineta lamaia s-ar pune fara coaja. Am facut de curand o mancare de praz cu masline si acolo asa era.

O sa pun si niste seminte de fenicul, tocmai incerc sa ma imprietenesc cu el.

lena
Elena (lena) 16 Oct 2013, 21:52

Da, ai dreptate - eu zeama am scurs-o si am pus peste carne, trebuia sa pun mai putina coaja, sau cumva s-o curat cum zici tu.

rinser
Sergiu (rinser) 16 Oct 2013, 21:50

Lena, cred ca a fost amaruie din cauza cojii de la lamaie. Coaja de lamaie sub stratul galben de deasupra are acel strat alb, acela este amar. Banuiesc ca se poate pune mai multa lamaie dar fara coaja (si seminte evident, alea fiind si ele amare).

La mirodenii se poate adauga si putin fenicul macinat, un varf de cimbru. Se poate incerca si varianta cu curry, devine foarte aromat.

Katrin
Katrin 16 Oct 2013, 06:26

Am facut aseara, a fost delicios, i-a placut mult si fetitei si sotului si mie desigur:) Am servit alaturi de hrisca. Grand merci pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 Oct 2013, 12:17

Buna. Uitandu-ma vad ca am chiar toate ingredientele, dar nu sunt chiar asa "rasfatata" sa fac numai pentru mine. Asa ca daca in week-end imi sosesc "ajutoare" din capitala, voi face si precis veti si vedea daca m-am tinut de cuvant .Multumesc mult.

mariam
mariam 14 Oct 2013, 11:57

ADUCE CU CHIKEN TANDOORI CARE E O MINUNATIE!

Nota mea pentru reteta:
Draculina969
Draculina969 14 Oct 2013, 11:33

Mamaaaa.....gata,mi-ai dat tema pentru acasa!:)

Imi ploua in gura....si daca iaurtul este degresat reteta o poti incadra cu brio la retele dietetice:D

multumim!:*

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile