Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ardeii se spală, curăță și se taie bucăți mici(fidea). În tigaie se încinge uleiul și se adaugă ardeii, se prăjesc la foc mediu amestecând din când în când.
Pas 2
Când ardeii s-au prăjit, a scăzut apa din ei, îi scoateți din tigaie(dacă aveți 2 tigăi puteți să-i lăsați).
Pas 3
În timpul în care se prăjesc ardeii, curățați și tăiați ceapa mărunt.
Pas 4
Roșiile le spălați și le tăiați cubulețe.
Pas 5
În altă tigaie(sau cea în care s-au prăjit ardeii), încingeți uleiul, adăugați ceapa tăiată și lăsați să se rumenească. Amestecați periodic.
Pas 6
Când s-a rumenit ceapa adăugați roșiile și lăsați la foc mediu să se călească totul.
Roșiile vor lăsa suc și se vor face moi.
Pas 7
Peste ceapă și roșii adăugați ardeii prăjiți, lăsați 5 min la foc mediu amestecând puțin.
Pas 8
Bateți 2 ouă în compoziția de legume.
Pas 9
Amestecați bine ouăle, imediat ce le-ați bătut, lăsați 5 minute să fiarbă.
Potriviți de sare, stingeți focul și lăsați puțin să se răcorească.
Tocana este superbă și rece, noi am mâncat chiar și la micul dejun pe pâine.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)