Tocana de ardei

Tocana de ardei

Mancare facuta de bunica, preferata mea inca de cand eram copil. Foarte usor, putine ingrediente, super gustoasa............Buna de gatit atat vara cat si acum toamna, ardeii grasi sunt cam mici, urati si merg folositi la astfel de mancaruri. Recomand la toti sa incerce aceasta reteta.

Ingrediente

Ardei gras
2 kg
Rosii
3 buc
Ceapa alba
2 buc
Oua
2 buc
Sare
1 lingurita
Ulei de floarea soarelui
100 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Ardeii se spala, curata si se taie bucati mici(fidea). In tigaie se incinge uleiul si se adauga ardeii, se prajesc la foc mediu amestecand din cand in cand.

Tocana de ardei - Pas 1
Pas 2

Cand ardeii s-au prajit, a scazut apa din ei, ii scoateti din tigaie(daca aveti 2 tigai puteti sa-i lasati).

 

Tocana de ardei - Pas 2
Pas 3

In timpul in care se prajesc ardeii, curatati si taiati ceapa marunt.

Tocana de ardei - Pas 3
Pas 4

Rosiile le spalati si le taiati cubulete.

Tocana de ardei - Pas 4
Pas 5

In alta tigaie(sau cea in care s-au prajit ardeii), incingeti uleiul, adaugati ceapa taiata si lasati sa se rumeneasca. Amestecati periodic.

Tocana de ardei - Pas 5
Pas 6

Cand s-o rumenit ceapa adaugati rosiile si lasati la foc mediu sa se caleasca totul.

Rosiile vor lasa suc si se vor face moi.

Tocana de ardei - Pas 6
Pas 7

Peste ceapa si rosii adaugati ardeii prajiti, lasati 5 min la foc mediu  amestecand putin.

Tocana de ardei - Pas 7
Pas 8

Bateti 2 oua in compozitia de legume.

Tocana de ardei - Pas 8
Pas 9

Amestecati bine ouale, imediat ce le-ati batut, lasati 5 minute sa fiarba.

Potriviti de sare, stingeti focul si lasati putin sa se racoreasca.

Tocana este superba si rece, noi am mancat chiar si la micul dejun pe paine.

Pofta Buna!

Tocana de ardei - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

Ruslana Cazacliu
Ruslana Cazacliu 30 Aug 2021, 22:11

e genială rețeta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 23 Jun 2018, 14:30

Am facut acum cateva zile aceasta reteta,doar ca am adaugat si ardei copti intregi la urma. Iar in loc de oua ap pus un pic de smantana amestecata cu un galbenus de ou. Pot spune cu mana pe inima ca este cea mai reusita combinatie de legume! Am crescut cu asa mancaruri la mamaia la tara,cand eram mici! Gustos,gustos!!!

tina P
tina P 29 Sep 2015, 16:11

Buna, am reteta de cativa ani, mi se pare delicioasa si voiam inca o data sa iti multumesc ca ne faci viata mai faina! Tocmai savurez o maaare farfurie, careia i-am adaugat si o linguroaica de smantana inainte sa pun ouale. O bunatate!!! 

Nota mea pentru reteta:
Dana M.
Dana M. 17 Sep 2014, 19:47

Multumesc, esti minunata! Am gatit si in aceasta seara ceva delicios"" tocanita de ardei si aripi cu miere"", un deliciu si un sot fericit.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 Sep 2013, 18:36

Tot eu. Acuma am putin timp. Cand am vazut disproportia: 2 kg.ardei si numai 3 rosii !!!!,nu mi-a venit sa cred. Dar am facut si eu,recunosc ca numai 1/2 de portie,si a fost suficient, ca nu am prea fost increzatoare. Azi dimineata a fost asta si maine fac din nou. Esti formidabila Lena. Nu stiu ce sa-ti ofer eu, Tu dandu-mi atatea. Cred ca te-ai saturat de multumiri,dar mai mult nu pot. Sanatate sa ai ca sa ne bucuri in continuare cu retetele Tale. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
carmiyna
carmiyna 04 Oct 2012, 09:41

Lena eu am pus combinatia asta deasupra la pilaf de orez si am mai lasato cam 5-10 min la cuptor si langa ea am pus scaricica afumata bagata la cuptor. A iesit o nebunie!

Nota mea pentru reteta:
carmen86
carmen86 22 Sep 2010, 15:46

foarte bine arata tocanita....chiar deseara dupa serviciu am sa o prepar...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 25 Mar 2009, 22:03

Cu mare placere!

Multumesc mult pentru complimente

Mihaela
Mihaela 25 Mar 2009, 17:57

Lena.. esti perfecta.....  imi place f mult, cum aranjezi  ingredientele,  am sa o fac si eu, pt sf acesta de saptamina.... continua sa ne dai rete .... esti o scumpete.... imi place enorm.. eu sunt o fana a gatitului, ma relaxeaza, este mi haby...   si  tu, esti perfecta... asteptam mai multe rete ...   pupicuuuuurrriiiii.......

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 28 Oct 2008, 16:03

Tocana a iesit foarte gustoasa. Dar cred ca secretul este ca la pasii 3 si 4 legumele taiate se aranjeaza in forma de inima .

Arata toate comentariile