Clatite cu ciuperci si pui, la cuptor

Clatite cu ciuperci si pui, la cuptor

Eu mai repede as zice ca este o placinta din clatite cu ciuperci si carne de pui, dar forma o puteti schimba dupa dorinte si pofte. Clatitele cu ciuperci sunt un aperitiv cald minunat la orice masa festiva sau o cina delicioasa in familie, sunt foarte simplu de executat, puteti schimba cum vreti umplutura - merg facute si fara carne, doar cu ciuperci sau alte legume care va plac. Sunt sigura ca faceti destul de des clatite, fiti smekeri si lasati la o parte 10 clatite din cele facute si a doua zi le pregatiti dupa aceasta reteta minunata. Sa vedeti ca veti fi uimiti de gust si textura - nici o lasagna nu se compara cu textura fina si moale a clatitelor.

Aceasta reteta am preluat-o inca de la o soacra gospodina, de data asta a surorii mele. Doamne, si ce placinte face dna Valentina... stiu soacrele astea ce e bun, simplu, ieftin si fantastic de gustos!

Ingrediente

Clatite
10 buc
faceti clatite dupa reteta preferata(fara zahar!), mai jos aveti si varianta mea
Smantana
400 g
orice smantana va place, simpla sau dulce
Cascaval
200 g
Ciuperci
200 g
proaspete sau din conserva
Carne de pui
300 g
2-3 pulpe de pui ar fi suficient - eu am luat dezosate
Ceapa
1 buc
Sare si piper
1 lingurite
dupa gust
Ulei
30 ml

Pasi de urmat

1

Pregatiti clatitele - pentru reteta aveti nevoie de 10-11 clatite.Puteti sa le faceti si cu 1-2 zile inainte.

Eu le pregatesc dupa reteta mea de clatite, neschimbata de cand ma stiu.

2

Carnea de pui o puteti cali repede la tigaie - taiata bucatele mici, sau o puneti in cuptor. Eu asa si am facut, le-am pus in tava de cuptor, am presarat putina sare si piper, le-am copt timp de 30-35 minute la 200 grade.

3

Lasati putin sa se raceasca apoi o taiati bucatele mici.

4

Ciupercile le taiati felii subtiri, incingeti o tigaie cu putin ulei si puneti acolo sa se caleasca.

5

Cand se evapora apa complet din ele si incep sa se rumeneasca, adaugati ceapa tocata marunt(o puteti si omite), amestecati si mai caliti 5 minute.

6

Potriviti de sare si piper, inchideti focul si lasati putin sa se racoreasca.

7

Cascavalul il dati prin razatoare.

8

Luati o tava rotunda sau patrata, un pic mai mare decat dimensiunea clatitelor pe care le-ati facut.

Ungeti baza tavii cu putin unt sau ulei.

9

Asezati prima clatita.

10

Acum e un pas pe care puteti sa-l sariti, eu am preferat sa inchid clatitele ca o placinta - am pus 4 clatite asa ca sa iasa pe jumate in afara clatitei de baza. Dupa ce am aranjat toate straturile, am ridicat aceste borduri. Asa nu se vad liniile de clatite, si parca arata mai frumos la final.

11

Acum continuam cu straturile:

- Ungeti clatita de la baza cu o lingura de smantana.

12

Puneti cam 2-3 linguri de ciuperci si presarati 2 linguri de cascaval deasupra.

Acoperiti cu alta clatita.

13

Pe aceasta la fel o ungeti cu putina smantana, dar de data asta puneti 3 linguri din carnea de pui si bineinteles cascaval.

Incercati sa nu exagerati cu umplutura, placinta are farmecul ei si clatitele sunt destul de fine ca sa fie gustul bun dar nici supraincarcat.

14

Continuati sa puneti urmatoarele straturi de clatite - le alternati cu pui si ciuperci.

Ultima clatita, care ramane deasupra, o ungeti cu 1 lingura de smantana.

15

Aduceti sus si aranjati bordurile de la cele 4 clatite montate la baza. Asa s-a inchis placinta noastra cu ciuperci.

Daca nu ati inteles ideea cu bordurile, sariti peste, doar aranjati straturile de clatite, smantana, ciuperci si pui.

16

Acum ungeti placinta deasupra cu putina smantana, presarati niste cascaval si o dati in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute.

17

Cand se rumeneste frumos, o scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca putin.

Se taie mai greu cand este foarte fierbinte, lasati vreo 15-20 de minute sa se domoleasca.

18

Daca sunteti mai indemanatici o puteti muta si pe un platou mare, dar merge taiata si direct in tava.

Este minunata ca o mancare sau un aperitiv cald, foarte fina, se topeste in gura si chiar v-o recomand insistent, aveti incredere :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Veronica Custiuc
Veronica (Veronica Custiuc) 01 mar 2018, 21:41

Super reteta!!! Un gust fin si delicat!! E ce va mai bun si mai leger, in viziune mea, decit lasagnia!!!

Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 10 mai 2018, 09:13

Am făcut receta e super gustoasă, as mai vrea sa o fac dar oare daca o fac cu 4 zile inainte de a o servi? Adica aranjez totul si o dau la congelator ar fi oare tot atît de gustoasă?

lena
Elena (lena) Daniela B. 10 mai 2018, 09:32

S-ar putea sa fie, eu congelez cu branza dulce...