Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
200 g
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare
0.25 lingurite
+ putin zahar optional
●
Scortisoara
0.5 lingurite
●
Esenta de rom
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Eu prefer sa fac acesta reteta in forma clasica, cu lingura de lemn. Astfel poti sa reglezi foarte bine consistenta clatitelor. Puteti sa o faceti prima data dupa metoda mea, obesrvati care este cantitatea de faina si lapte pe care o preferati(adica cum vreti clatitele: mai groase sau mai subtiri) si folositi blenderul, mixand toate ingredientele la viteza mare.
Deci,
Se bat 4 oua intr-un bol mai adanc, se pune sarea(zaharul) si se mixeaza putin.
Pas 2
Daca vreti sa faceti o cantitate mai mare de clatite dar nu aveti suficiente oua, adaugati la ouale batute 100 ml de lapte. Amestecati bine.
Pas 3
Puneti faina si amestecati continuu, pana veti obtine un aluat de consistenta unei smantani foarte groase.
Pas 4
Frecati bine aceasta compozitie pana vedeti ca este neteda si nu are cocoloase. Daca ati pus cam multa faina, adaugati putin lapte ca s-o dizolvati suficient ca sa o puteti amesteca mai usor.
Pas 5
Adaugati cate 100 ml de lapte si amestecati pana se incorporeaza, va trebui sa turnati laptele cam in 2-3 etape.
Pas 6
Turnati lapte pana aluatul este de consistenta smantanei lichide, nu faceti aluatul foarte lichid pentru ca veti avea probleme la coacere clatitelor. Mai bine mai adaugati lapte dupa ce ati facut primele 2-3 clatite, si observati ca se mai poate dizolva.
Daca vreti clatitele mai groase, aluatul trebuie sa fie mai consistent, daca le vreti subtiri, faceti un aluat mai lichid.
Apoi, se toarna 50 ml de ulei, scortisoara si esenta de rom in aluat(orice arome preferati), se amesteca bine.
Atentie! In caz ca aluatul totusi este cu cocoloase, folositi blenderul sau mixerul sa le dizolvati.
Pas 7
Incalziti bine tigaia pentru clatite, si ungeti-o cu putin ulei. Lasati sa se incalzeasca bine uleiul, dar sa nu arda.
Pas 8
Se toarna cam jumatate de polonic de aluat in tigaie.
Pas 9
Aluatul se distribuie uniform pe suprafata tigaii, coaceti clatitele la foc mediu.
Cantitate:
900 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (19 voturi)