Clatite cu branza de vaci si sos de ciocolata

Este un desert foarte gustos, simplu si frumos. Clatitele dulci cu aroma de unt se combina foarte bine cu sosul de ciocolata.

Ingrediente

Branza de vaci
500 g
Oua
2 buc
Zahar
300 g
Unt
100 g
Esenta de vanilie
1 buc
Cacao pudra
2 linguri
Zahar
2 linguri
Lapte de vaca
4 linguri
sau smantana

Pasi de urmat

1

Preparati clatitele, dupa reteta de la aluatul de clatite.

2

Amestecati bine branza de vaci cu zahar, oua si esenta de vanilie.

3

Intr-o tava pentru cuptor, asterneti o foaie de clatita.

4

Foile de clatie le puteti taia in 2 jumatati ca sa fie clatitele mai mici, daca le vreti mari si groase nu le taiati in jumatati. Pe marginea clatitei puneti o lingura de amestec de branza de vaci.

5

Rulati clatitele, procedeul de rulare este asemanator cu cel de la sarmale.

6

Aranjati clatitele uniform in tava, puneti intre ele bucatele mici de unt si turnati aproximativ 100 ml de apa sau smanatana lichida.

7

Acoperiti clatitele cu o alta foaie de clatita si puneti tava la cuptor, aproximativ 30-40 de min la temperatura maxima.

8

Dupa ce s-a topit untul bine si s-a patruns in clatite, scoateti tava de la cuptor.

9

Pregatiti sosul de ciocolata, amestecati bine 2 ling de cacao cu 2 lnguri de zahar si 4-5 linguri de lapte, sa nu fie cocoloase.Puneti la foc mic si amestecati continuu pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba, stingeti focul.

Clatitele se servesc fierbinti/calde cu sos deasupra, sau fara(pentru mamici care alapteaza sau copii mici).

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (aproximativ 4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

vero79
veronica (vero79) 20 feb 2009, 17:53

arata super cu siguranta am sa le fac si eu

Nota mea pentru reteta:
Caterina
Caterina 17 mai 2010, 23:35

Mm, buna idee! Bunica le gateste adesea, insa fara ciocolata. Cu siguranta astfel sunt mai gustoase.

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 13 sep 2010, 20:47

eu amestec branza de vaci cu stafide si apoi umplu clatitele!

sunt foarte bune, mai ales ca stafidele merg foarte bine cu branza de vaci!

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 20 sep 2010, 15:20

Clatitele cu branza de vaci la cuptor sunt o reteta traditionala zonei Moldovei. Bunica le rula pe toata lungimea lor si le aseza in tava pe doua straturi. La servire se desprindeau usor cate doua clatite. Le cocea la foc mic timp de 1 ora, sa se faca bine branzica si le serveam caldute sau reci. Locurile goale le umplea cu smantana batuta cu 2 oua si 4 linguri de zahar.

Ellena
Elena (Ellena) 02 nov 2010, 19:51

ce bine arata!!!!

Nota mea pentru reteta:
violeta tulbu
violeta tulbu 05 nov 2010, 10:52

vreau si eu!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 23 mai 2015, 11:39

Minunate!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Janeth
Janeth 20 feb 2017, 16:14

Aoleu cat de bune sunt... Am facut de vreo 5 ori.

Eu le decorez cu toping de ciocolata de la Dr. Oetker.

Un mod excelent de a servi copiilor mofturosi branza de vaci.