Ingrediente
●
Drojdie uscata
10 g
sau 25g drojdie proaspata
●
Ulei de masline
5 linguri
●
Ierburi de provence uscate
2 lingurite
sau amestec italian de mirodenii
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati apa calda cu drojdia si zaharul, lasati 15 minute pana face putina spuma.
Pas 2
Intr-un alt bol mai mare puneti faina, adaugati 2 linguri de ulei, sarea si compozitia de drojdie.
Pas 3
Amestecati aluatul pentru inceput cu o lingura.
Pas 4
Apoi cu mainile, framantati pana aveti un aluat moale, usor lipicios si uniform.
Incercati sa nu adaugati prea multa faina la framantat, chiar daca e mai lipicios.
Lasati sa creasca 1 ora la loc cald si acoperit cu prosop.
Pas 5
In acest timp ceapa se taie fideluta si se caleste in ulei de floarea soarelui, pana e usor rumena.
Pas 6
Branza telemea se taie cubulete.
Pas 7
Dupa ce a crescut aluatul, turnati 2-3 linguri de ulei de masline peste el.
Pas 8
Il luati atent cu mainile si treceti pe o bucata de hartie pentru cuptor, cam de dimensiunea tavii de cuptor, cea simpla de aragaz.
Intindeti cu mainile intr-un dreptunghi mare si cu degetele faceti gaurici in el.
Pas 9
Presarati verdeturile uscate pe toata suprafata.
Pas 10
Apoi distribuiti uniform cubuletele de branza telemea.
Pas 11
Si deasupra puneti ceapa calita.
Lasati focaccia in tava sa mai creasca putin 20 de minute la temperatura camerei.
Pas 12
Se coace la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 minute, pana se rumeneste frumos.
Pas 13
Lasati un sfert de ora sa se racoreasca apoi o serviti cu mare placere.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii: