Salata de sfecla rosie cu branza Feta

Salata de sfecla rosie cu branza Feta

Este perioada anului care nu-mi place cel mai mult din cauza lipsei legumelor si fructelor de sezon, suntem nevoiti sa le inlocuim cu cele din export si gustul nu se compara. Incerc sa fac cat mai multe salate din radacinoase si muraturi, iar aceasta salata a venit chiar bine pentru a mai diversifica meniul. Gustul de sfecla este bine echilibrat de telemea si poate fi pastrata la frigider chiar cateva zile pana o consumati pe toata.

Branza Feta se poate inlocui cu orice telemea mai cremoasa, sincera sa fiu eu nu agreez Feta din comert din cauza grasimilor vegetale(adica margarina) adaugate. Cititi atent etichetele si incercati sa alegeti produsele cat mai naturale, nu neaparat scumpe. Pot sa va sugerez, fara a face reclama, gasesc telemea President cremoasa la cutie albastra, este f.buna si ingrediente normale.

Ingrediente

Sfecla rosie
400 g
Branza feta sau telemea
100 g
Ulei de masline extravirgin
3 linguri
Otet balsamic
2 lingurite
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Patrunjel verde
0.5 buc
o jumatate de legatura patrunjel tocat

Pasi de urmat

1

Sfecla se fierbe sau coace la cuptor, lasati sa se racoreasca bine apoi o curatati de coaja.

2

Se da prin razatoarea mai mare, intr-un bol.

Adaugati sare, piper, ulei si otet - le potriviti pe toate dupa gust.

Cred ca ar merge si un catel de usturoi aici, daca va place.

3

O puneti pe un platou sau farfurie.

4

Presarati deasupra branza sfaramata bucatele mici.

5

Apoi patrunjelul tocat marunt.

6

Se poate servi imediat sau peste cateva ore, dar pastrata la frigider.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (3-4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

andi
andi 15 feb 2016, 12:32

Nu am facut reteta si nu o s-o fac pt.ca ,pentru mine,gustul sfeclei nu e compatibil cu cel al branzei.Pot sa-mi imaginez fara sa gust.0ricum retetele tale sunt favoritele mele.Nu dau nota pt.ca nu m-am prezentat.

lena
Elena (lena) 15 feb 2016, 13:23

Hmm, interesant comentariu, inca nu am avut din astea :)

Sa stiti ca este f.compatibila sfecla cu multe ingrediente si singura chestie este sa incercati, eventual in cantitati mici. Nu este chiar compatibila cu telemeaua tare si sarata pe care o stiti, dar cu branza cremoasa este f.bine. Ma rog, fiecare face cum ii place si va alegeti din ce retete preferati, eu doar sugerez :)

Nota intr-adevar se da nu numai dupa prezentare, dar si incercarea retetei.

tiki
tiki 15 feb 2016, 15:24

Fel si fel. Eu nici nu am gustat, mi-o imaginez  si deja-mi place.Hahaha. Pupici.

mira123
mira123 17 feb 2016, 14:49

Buna! Garantat ca o prepar, multumesc pentru idee, ador sfecla rosie! Am plecat s-o pun la fiert.Tepup!

 
Nota mea pentru reteta:
GabrielaAndrei672
Gabriela Andrei (GabrielaAndrei672) 29 sep 2017, 13:32

Nu am facut inca cu branza, reteta mea este cu nuci taiate bucatele mai mari si eventual putin chimen si un strop de maioneza (care se face roz:))

e vedeta la masa de Craciun, iar cand nu am facut-o, toti intreaba de ea!

Nota mea pentru reteta:
CalinIleana637
Calin Ileana (CalinIleana637) 29 sep 2017, 21:53

Sfecla rosie este vedeta toamnei  pe masa noastra; noi o preferam cruda, data pe razatoare sau taiata feliute subtiri, un catel de usturoi, un pic de busuioc si cimbru, ulei de masline, sare..... delicioasa !!!