Mini pateuri cu carne
Imi cer scuze pentru pauza pe site cu postarea retetelor, am avut un mic si binemeritat concediu :)
Si azi fiind prima zi de treaba, am zis sa va arat o reteta mai simpla, ca de alta nu prea am "combustibil", desi impresii si retete am adus cu mine multe - abia astept sa vi le arat si sa le folositi.
Aceste pateuri sunt foarte simple, bune(chiar nu aveti ce strica la ele) si o solutie pentru masa festiva ca aperitiv rapid, interesant si satios.
Ingrediente
●
Aluat foietaj
800 g
un pachet, gramajul poate fi diferit in functie de producator
●
Carne tocata amestec(vita/porc)
1 kg
eu as face numai cu carne de pui, este mai moale si frageda
●
Sare,piper
1 lingurita
puneti dupa gust si preferinte
●
Susan
2 linguri
sau mac
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea tocata se amesteca cu piper, sare si ceapa taiata marunt(sau data prin masina de tocat impreuna cu carnea). Eu am adaugat si putin usturoi pudra.
Pas 2
Aluatul de foietaj se dezgheata si se taie in felii cam de 7-8 cm latime.
Pas 3
Pe fiecare felie se pune carnea, asa cum vedeti in poza.
Pas 4
Indoiti o latura a aluatului peste carne si o ungeti cu putin ou batut.
Pas 5
Peste partea unsa cu ou puneti cealalta latura a aluatului.
Pas 6
Apoi apasati usor cu furculita peste laturile lipite.
Pas 7
Intoarceti ruloul si il taiati in bucati uniforme, cam de 2 cm latime.
Pas 8
Aranjati pateurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, le ungeti cu ou batut si presarati susan/mac.
Pas 9
Le puneti la cuptor, la temperatura medie de 180-200 de grade, pana se rumenesc frumos.
Pas 10
Le serviti calde sau reci, ca aperitiv sau o rontaiala in familie. Sunt perfecte si pentru mic dejun.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)