Mini pateuri cu carne

Mini pateuri cu carne

Imi cer scuze pentru pauza pe site cu postarea retetelor, am avut un mic si binemeritat concediu :)

Si azi fiind prima zi de treaba, am zis sa va arat o reteta mai simpla, ca de alta nu prea am "combustibil", desi impresii si retete am adus cu mine multe - abia astept sa vi le arat si sa le folositi.

Aceste pateuri sunt foarte simple, bune(chiar nu aveti ce strica la ele) si o solutie pentru masa festiva ca aperitiv rapid, interesant si satios.

Ingrediente

Aluat foietaj
800 g
un pachet, gramajul poate fi diferit in functie de producator
Carne tocata amestec(vita/porc)
1 kg
eu as face numai cu carne de pui, este mai moale si frageda
Ceapa alba
1 buc
Oua
1 buc
Sare,piper
1 lingurita
puneti dupa gust si preferinte
Susan
2 linguri
sau mac

Pasi de urmat

Pas 1

Carnea tocata se amesteca cu piper, sare si ceapa taiata marunt(sau data prin masina de tocat impreuna cu carnea). Eu am adaugat si putin usturoi pudra.

Mini pateuri cu carne - Pas 1
Pas 2

Aluatul de foietaj se dezgheata si se taie in felii cam de 7-8 cm latime.

Mini pateuri cu carne - Pas 2
Pas 3

Pe fiecare felie se pune carnea, asa cum vedeti in poza.

Mini pateuri cu carne - Pas 3
Pas 4

Indoiti o latura a aluatului peste carne si o ungeti cu putin ou batut.

Mini pateuri cu carne - Pas 4
Pas 5

Peste partea unsa cu ou puneti cealalta latura a aluatului.

Mini pateuri cu carne - Pas 5
Pas 6

Apoi apasati usor cu furculita peste laturile lipite.

Mini pateuri cu carne - Pas 6
Pas 7

Intoarceti ruloul si il taiati in bucati uniforme, cam de 2 cm latime.

Mini pateuri cu carne - Pas 7
Pas 8

Aranjati pateurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, le ungeti cu ou batut si presarati susan/mac.

Mini pateuri cu carne - Pas 8
Pas 9

Le puneti la cuptor, la temperatura medie de 180-200 de grade, pana se rumenesc frumos.

Mini pateuri cu carne - Pas 9
Pas 10

Le serviti calde sau reci, ca aperitiv sau o rontaiala in familie. Sunt perfecte si pentru mic dejun.

Pofta Buna!

Mini pateuri cu carne - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 31

CristinaDaniela454
Cristina Daniela (CristinaDaniela454) 29 Mar 2018, 01:09

Buna Lena. Vreau dà fac si eu aceastà retetà dar nu stiu de care foi sà cumpàr in Italia pasta sfoglia? Multumesc pentru tot ,am fàcut multe retete de la tine dar nu am avut curajul dà scriu pànà acuma .😉😉

lena
Elena (lena) Cristina Daniela (CristinaDaniela454) 29 Mar 2018, 02:21

Da, ea este 😉👍

lena
Elena (lena) 27 Apr 2016, 10:16

Daca merge rulat, e bun si ala.

tiki
tiki 27 Apr 2016, 10:15

Nu Lena. Exista de cumparat la cutie foietaj taiat gata  asa cam 10/10 cm. pus unul peste altul (in cutie). Am vazut si eu la Billa.

NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:33

si inlog de carne de vita/porc sa pun ficatei 

NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:32

Arata gustot !  vreau sa incerc si eu, dar cu aluatul foietaj in patratele s-ar primi ? 

Rosemaryna
Rosemaryna 04 Nov 2014, 19:41

Lena ce parere ai daca as folosi crenvusti?

lena
Elena (lena) Rosemaryna 04 Nov 2014, 20:31

Da, sigur ca merge si asa.

TanDi
TanDi 22 Dec 2013, 15:46

Merci mult, pana la urma m-am riscat si am facut o umplutura din ceapa calita cu ciuperci si spanac, iar cand am aranjat umplutura peste aluat am presarat si cu niste cascaval ras (unul clasic, dar mai tare). Am facut jumatate de tava cu carne si jumatate cu acest spanac. Rezultatul foarte bun, foarte potrivite pentru mic dejun si pt gustari.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 03 Nov 2013, 12:10

Buna. Am decongelat un pachet de foietaj si am facut mai multe feluri. Sunt minunate aceste pateuri si tare dragalase. Arata asa de bine. Multumesc din nou.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LALY
LALY 25 Oct 2011, 10:19

Ce bunatate,am sa le incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
bubulina
bubulina 25 Oct 2011, 10:17

Ce bine arata, incerc si eu!

Arata toate comentariile