Mini pateuri cu carne

Mini pateuri cu carne

Îmi cer scuze pentru pauza pe site cu postarea rețetelor, am avut un mic și binemeritat concediu :)

Și azi fiind prima zi de treabă, am zis să vă arăt o rețetă mai simplă, că de alta nu prea am "combustibil", deși impresii și rețete am adus cu mine multe - abia aștept să vi le arăt și să le folosiți.

Aceste pateuri sunt foarte simple, bune (chiar nu aveți ce strica la ele) și o soluție pentru masa festivă ca aperitiv rapid, interesant și sățios.

Ingrediente

Aluat foietaj
800 g
un pachet, gramajul poate fi diferit în funcție de producător
Carne tocată amestec (vită/porc)
1 kg
eu aș face numai cu carne de pui, este mai moale și fragedă
Ceapă albă
1 buc
   
Ouă
1 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
puneți după gust și preferințe
Susan
2 linguri
sau mac

Pași de urmat

Pas 1

Carnea tocată se amestecă cu piper, sare și ceapa tăiată mărunt (sau dată prin mașina de tocat împreună cu carnea). Eu am adăugat și puțin usturoi pudră.

Mini pateuri cu carne - Pas 1
Pas 2

Aluatul de foietaj se dezgheață și se taie în felii cam de 7-8 cm lățime.

Mini pateuri cu carne - Pas 2
Pas 3

Pe fiecare felie se pune carnea, așa cum vedeți în poză.

Mini pateuri cu carne - Pas 3
Pas 4

Îndoiți o latură a aluatului peste carne și o ungeți cu puțin ou bătut.

Mini pateuri cu carne - Pas 4
Pas 5

Peste partea unsă cu ou puneți cealaltă latură a aluatului.

Mini pateuri cu carne - Pas 5
Pas 6

Apoi apăsați ușor cu furculița peste laturile lipite.

Mini pateuri cu carne - Pas 6
Pas 7

Întoarceți ruloul și îl tăiați în bucăți uniforme, cam de 2 cm lățime.

Mini pateuri cu carne - Pas 7
Pas 8

Aranjați pateurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, le ungeți cu ou bătut și presărați susan/macă.

Mini pateuri cu carne - Pas 8
Pas 9

Le puneți la cuptor, la temperatură medie de 180-200 de grade, până se rumenesc frumos.

Mini pateuri cu carne - Pas 9
Pas 10

Le serviți calde sau reci, ca aperitiv sau o ronțăială în familie. Sunt perfecte și pentru mic dejun.

Poftă Bună!

Mini pateuri cu carne - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 porții mici și ușoare)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 31

CristinaDaniela454
Cristina Daniela (CristinaDaniela454) 29 Mar 2018, 01:09

Buna Lena. Vreau dà fac si eu aceastà retetà dar nu stiu de care foi sà cumpàr in Italia pasta sfoglia? Multumesc pentru tot ,am fàcut multe retete de la tine dar nu am avut curajul dà scriu pànà acuma .😉😉

lena
Elena (lena) Cristina Daniela (CristinaDaniela454) 29 Mar 2018, 02:21

Da, ea este 😉👍

lena
Elena (lena) 27 Apr 2016, 10:16

Daca merge rulat, e bun si ala.

tiki
tiki 27 Apr 2016, 10:15

Nu Lena. Exista de cumparat la cutie foietaj taiat gata  asa cam 10/10 cm. pus unul peste altul (in cutie). Am vazut si eu la Billa.

NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:33

si inlog de carne de vita/porc sa pun ficatei 

NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:32

Arata gustot !  vreau sa incerc si eu, dar cu aluatul foietaj in patratele s-ar primi ? 

Rosemaryna
Rosemaryna 04 Nov 2014, 19:41

Lena ce parere ai daca as folosi crenvusti?

lena
Elena (lena) Rosemaryna 04 Nov 2014, 20:31

Da, sigur ca merge si asa.

TanDi
TanDi 22 Dec 2013, 15:46

Merci mult, pana la urma m-am riscat si am facut o umplutura din ceapa calita cu ciuperci si spanac, iar cand am aranjat umplutura peste aluat am presarat si cu niste cascaval ras (unul clasic, dar mai tare). Am facut jumatate de tava cu carne si jumatate cu acest spanac. Rezultatul foarte bun, foarte potrivite pentru mic dejun si pt gustari.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 03 Nov 2013, 12:10

Buna. Am decongelat un pachet de foietaj si am facut mai multe feluri. Sunt minunate aceste pateuri si tare dragalase. Arata asa de bine. Multumesc din nou.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LALY
LALY 25 Oct 2011, 10:19

Ce bunatate,am sa le incerc si eu

Nota mea pentru rețetă:
bubulina
bubulina 25 Oct 2011, 10:17

Ce bine arata, incerc si eu!

Arată toate comentariile