Mini pateuri cu carne
Îmi cer scuze pentru pauza pe site cu postarea rețetelor, am avut un mic și binemeritat concediu :)
Și azi fiind prima zi de treabă, am zis să vă arăt o rețetă mai simplă, că de alta nu prea am "combustibil", deși impresii și rețete am adus cu mine multe - abia aștept să vi le arăt și să le folosiți.
Aceste pateuri sunt foarte simple, bune (chiar nu aveți ce strica la ele) și o soluție pentru masa festivă ca aperitiv rapid, interesant și sățios.
Ingrediente
●
Aluat foietaj
800 g
un pachet, gramajul poate fi diferit în funcție de producător
●
Carne tocată amestec (vită/porc)
1 kg
eu aș face numai cu carne de pui, este mai moale și fragedă
●
Sare, piper
1 lingurita
puneți după gust și preferințe
●
Susan
2 linguri
sau mac
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea tocată se amestecă cu piper, sare și ceapa tăiată mărunt (sau dată prin mașina de tocat împreună cu carnea). Eu am adăugat și puțin usturoi pudră.
Pas 2
Aluatul de foietaj se dezgheață și se taie în felii cam de 7-8 cm lățime.
Pas 3
Pe fiecare felie se pune carnea, așa cum vedeți în poză.
Pas 4
Îndoiți o latură a aluatului peste carne și o ungeți cu puțin ou bătut.
Pas 5
Peste partea unsă cu ou puneți cealaltă latură a aluatului.
Pas 6
Apoi apăsați ușor cu furculița peste laturile lipite.
Pas 7
Întoarceți ruloul și îl tăiați în bucăți uniforme, cam de 2 cm lățime.
Pas 8
Aranjați pateurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, le ungeți cu ou bătut și presărați susan/macă.
Pas 9
Le puneți la cuptor, la temperatură medie de 180-200 de grade, până se rumenesc frumos.
Pas 10
Le serviți calde sau reci, ca aperitiv sau o ronțăială în familie. Sunt perfecte și pentru mic dejun.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(15-20 porții mici și ușoare)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)