Carnati de casa - reteta de familie

Carnati de casa - reteta de familie

Am avut 2 bunici super-gospodine, una din Moldova si alta din Ucraina, ambele pregateau mancarea foarte gustoasa, dar bineinteles specifica fiecarei zone. Carnatii erau deliciosi la ambele, iar noi in timp am reusit sa facem o reteta combinata cu mici secrete de la fiecare bunica. Cea din Ucraina punea neparat mustar in compozitie si marina carnea peste noapre, bunica din Moldova era cu usturoiul si piperul, apoi mai tarziu folosea seminte de coriandru macinat.

Oricum va garantez ca este o reteta de carnati de casa exceptionala, gustul nu se compara nici cu cei mai buni carnati din comert, este deja testat si verificat de multi ani. Neaparat recomand sa faceti cantitate putin mai mare, o parte sa congelati si pentru alte ture, se pastreaza minunat asa si intotdeauna aveti carnati de casa buni la indemana.

Ingrediente

Carne de porc(pulpa)
4 kg
Slanina
1 kg
Usturoi (catei)
40 buc
aproximativ 4 capatani mari
Sare
3 linguri
Piper negru macinat
1 lingura
plus alte mirodenii preferate - cimbru, boia, etc
Coriandru macinat
1 lingura
optional, dar recomandat
Matze de porc curatate
150 g
aproximativ 10 metri
Mustar
2 linguri

Pasi de urmat

1

Pregatiti carnea si slanina de porc pentru tocat.

2

Carnea prefer s-o dau prin masina de tocat cu sita mai grosiera, jumatate cea cu gauri rotunde mai mari si alta jumatate cu 3 gauri. Sita cu 3 gauri am luat-o din piata si am adaptat-o la masina de tocat electrica pe care o avem.

Daca nu gasiti sita cu 3 gauri, puteti o parte din carne s-o taiati marunt cu cutitul, sau pe toata o faceti cu sita normala.

3

Peste carnea tocata adaugati usturoiul pisat.

4

Apoi sarea, piperul, mustarul, coriandrul si alte mirodenii dupa gust.

5

Amestecati bine toata compozitia cu mainile.

6

Acoperiti cu un capac sau punga si lasati la frigider 12-24 de ore sa se patrunda bine toate aromele.

7

De 2 ani folosesc aceasta presa de carnati si v-o recomand cu incredere, este foarte bine facuta, se lucreaza repede si fara efort.

Inainte foloseam accesoriul de la masina de tocat, dar nu-mi placea cum se lucreaza carnatii cu el.

8

Matzele sarate de porc si spala bine in cateva ape cu otet sau zeama de lamaie, apoi se lasa la hidratat in apa calda timp de 30-40 de minute.

9

Imbracati accesoriul de umplut carnatii cu matze hidratate si incepeti sa modelati carnatii.

10

Incercati sa nu-i umpleti prea tare, dar nici sa fie prea subtiri, neaparat mai rasuciti matzul pentru a face carnatii de dimensiune mai scurta.

11

Carnatii astfel preparati se pot congela sau se pregatesc imediat, obligatoriu inainte trebuie sa-i inteptati cu un ac de siguranta in cat mai multe locuri, sa nu crape la gatit.

12

Observati ca folosesc hartie de copt in tava, ca s-o curat si spal mai usor dupa coacerea carnatilor. Pe parcurs ce se coc imi place sa-i ung cu grasimea pe care o lasa in tava, asa se rumenesc mai uniform.

13

Sunt buni calzi, dar si reci ca aperitiv feliat, cu orice garnitura preferati.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !