Supa clara de pui cu taitei de oua
Am fost foarte surprinsa sa fiu laudata si apreciata anume de copiii pentru asa o supa simpla si banala, ba chiar mai mult, am reusit sa o impresionez si pe mama soacra cu aceasta supa clara de pui! Deci concluzia mea, cu cat mai mult complic lucrurile(valabil si la ciorbe), cu atat rezultatul are sanse sa fie mai imprevizibil, si nu merita efortul. Mi-a iesit o supa de pui cu gust fin, foarte buna pentru regimuri dietetice, pentru copii, batrani, persoane cu probleme digestive, etc.
Baza este supa clara de pui, bineinteles, dar puteti adauga in ea apoi orice va place - taitei clasici, galuste de gris, taiteti de ou(gen omleta), copiilor le place sa adaugam si 1-2 linguri de porumb dulce conservat. Recomand sa alegeti o carne de pui crescut lent, mai bio, daca aveti resurse de la tara si mai bine! Eu prefer sa scot dupa fierbere carnea din supa, o folosesc sa gatesc un pui cu smantana delicios la felul doi.
Ingrediente
●
Pui intreg
2 kg
puteti lua si bucati de pui transat - spate, pulpe, etc
●
Radacina de telina
1 buc
●
Albitura
1 buc
si radacina de pastarnac nu ar incurca
●
Patrunjel verde tocat
2 linguri
●
Sare
1 lingura
dregeti dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand recomand sa transati puiul, spalati si curatati bine, apoi il puneti intr-o oala mare de 5 litri.
Asa cum am mentionat mai sus, alegeti pui crescut lent ca sa aveti o supa cu gust complet si bun.
Pas 2
In oala cu carne adaugati radacina de telina, pastarnac, albitura, 1 ceapa, 1 ardei gras si eventual un morcov - toate intregi sau taiate bucati mari.
Turnati apa rece, sa acopere bine carnea si legumele.
Pas 3
Puneti la foc si cand incepe sa fiarba, scoateti atent spuma cu o lingura.
Adaugati 2 frunze de dafin si faceti focul mic.
Pas 4
Lasati sa fiarba incet timp de 1 ora - 1 ora si jumate - pana carnea este moale si patrunsa bine.
Eu prefer sa las capacul intredeschis la oala si chiar am grija sa nu fiarba prea tare, trebuie doar sa bolboroseasca domol.
Pas 5
Dupa acest timp opresc focul, inchid capacul bine si las inca 1 ora sa se patrunda bine supa cu legumele si carnea - sa-si lase cat mai mult din arome si gust.
Dar puteti sa continuati pasii si fara aceasta ora in plus.
Pas 6
Dar dupa aceasta ora uitati ce culoare are supa noastra, va asigur ca si gustul e pe masura!
Pas 7
Acum scot carnea si legumele din cratita, supa o puteti trece printr-o sita ca sa excludeti orice resturi ramase de la legume sau carne.
Din carne fac un Pui cu Smantana, legumele se pot folosi la o Salata de Boeuf, dar de cele mai multe ori eu le arunc.
Pas 8
Puneti intr-o farfurie adanca cele 5 oua si le mixati bine cu un praf de sare.
Pas 9
Incalziti bine o tigaie de marime medie, ungeti cu putin ulei si turnati pe rand cate 1 polonic din amestecul de oua.
Facem un fel de clatite-omleta subtiri.
Pas 10
Le rumeniti frumos pe ambele parti, se intorc usor cu o spatula.
Pas 11
Eu am avut 6-7 clatite subtiri din aceste cantitati.
Le taiati pe lung, benzi cam de 2-3 cm latime.
Pas 12
Apoi, ca si la taiteii clasici, felii cat mai subtiri si fine.
Pas 13
Puneti acesti taitei-omleta in oala cu supa clara, aprindeti focul si lasati pana incep sa fiarba.
Pas 14
Potriviti de sare dupa gust, adaugati si patrunjelul tocat, dupa metoda bunicii mele eu pun si o ceapa tocata foarte fin(este optional dar da un gust bun, si nu fermenteaza supa :).
Lasati sa mai fiarba 1 minut toate si inchideti focul.
Pas 15
Acoperiti oala cu capac si lasati sa se patrunda supa inca 15-30 de minute inainte de servire.
Pas 16
Cum zice mama mea, asta nu e supa banala, este un medicament!
Foarte fina, cu gust complet si domol, elegant, placut - chiar recomand s-o aveti in vedere.
Pofta Buna!
Cantitate:
4 l
(1 oala mare de 4-5 litri)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)