Supa clara de pui cu taitei de oua

Supa clara de pui cu taitei de oua

Am fost foarte surprinsa sa fiu laudata si apreciata anume de copiii pentru asa o supa simpla si banala, ba chiar mai mult, am reusit sa o impresionez si pe mama soacra cu aceasta supa clara de pui! Deci concluzia mea, cu cat mai mult complic lucrurile(valabil si la ciorbe), cu atat rezultatul are sanse sa fie mai imprevizibil, si nu merita efortul. Mi-a iesit o supa de pui cu gust fin, foarte buna pentru regimuri dietetice, pentru copii, batrani, persoane cu probleme digestive, etc.

Baza este supa clara de pui, bineinteles, dar puteti adauga in ea apoi orice va place - taitei clasici, galuste de gris, taiteti de ou(gen omleta), copiilor le place sa adaugam si 1-2 linguri de porumb dulce conservat. Recomand sa alegeti o carne de pui crescut lent, mai bio, daca aveti resurse de la tara si mai bine! Eu prefer sa scot dupa fierbere carnea din supa, o folosesc sa gatesc un pui cu smantana delicios la felul doi.

Ingrediente

Pui intreg
2 kg
puteti lua si bucati de pui transat - spate, pulpe, etc
Oua
5 buc
Radacina de telina
1 buc
Albitura
1 buc
si radacina de pastarnac nu ar incurca
Ceapa
2 buc
Ardei gras
1 buc
Ulei
2 linguri
Patrunjel verde tocat
2 linguri
Frunza de dafin
2 buc
Sare
1 lingura
dregeti dupa gust

Pasi de urmat

1

In primul rand recomand sa transati puiul, spalati si curatati bine, apoi il puneti intr-o oala mare de 5 litri.

Asa cum am mentionat mai sus, alegeti pui crescut lent ca sa aveti o supa cu gust complet si bun.

2

In oala cu carne adaugati radacina de telina, pastarnac, albitura, 1 ceapa, 1 ardei gras si eventual un morcov - toate intregi sau taiate bucati mari.

Turnati apa rece, sa acopere bine carnea si legumele.

3

Puneti la foc si cand incepe sa fiarba, scoateti atent spuma cu o lingura.

Adaugati 2 frunze de dafin si faceti focul mic.

4

Lasati sa fiarba incet timp de 1 ora - 1 ora si jumate - pana carnea este moale si patrunsa bine.

Eu prefer sa las capacul intredeschis la oala si chiar am grija sa nu fiarba prea tare, trebuie doar sa bolboroseasca domol.

5

Dupa acest timp opresc focul, inchid capacul bine si las inca 1 ora sa se patrunda bine supa cu legumele si carnea - sa-si lase cat mai mult din arome si gust.

Dar puteti sa continuati pasii si fara aceasta ora in plus.

6

Dar dupa aceasta ora uitati ce culoare are supa noastra, va asigur ca si gustul e pe masura!

7

Acum scot carnea si legumele din cratita, supa o puteti trece printr-o sita ca sa excludeti orice resturi ramase de la legume sau carne.

Din carne fac un Pui cu Smantana, legumele se pot folosi la o Salata de Boeuf, dar de cele mai multe ori eu le arunc.

8

Puneti intr-o farfurie adanca cele 5 oua si le mixati bine cu un praf de sare.

9

Incalziti bine o tigaie de marime medie, ungeti cu putin ulei si turnati pe rand cate 1 polonic din amestecul de oua.

Facem un fel de clatite-omleta subtiri.

10

Le rumeniti frumos pe ambele parti, se intorc usor cu o spatula.

11

Eu am avut 6-7 clatite subtiri din aceste cantitati.

Le taiati pe lung, benzi cam de 2-3 cm latime.

12

Apoi, ca si la taiteii clasici, felii cat mai subtiri si fine.

13

Puneti acesti taitei-omleta in oala cu supa clara, aprindeti focul si lasati pana incep sa fiarba.

14

Potriviti de sare dupa gust, adaugati si patrunjelul tocat, dupa metoda bunicii mele eu pun si o ceapa tocata foarte fin(este optional dar da un gust bun, si nu fermenteaza supa :).

Lasati sa mai fiarba 1 minut toate si inchideti focul.

15

Acoperiti oala cu capac si lasati sa se patrunda supa inca 15-30 de minute inainte de servire.

16

Cum zice mama mea, asta nu e supa banala, este un medicament!

Foarte fina, cu gust complet si domol, elegant, placut - chiar recomand s-o aveti in vedere.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (1 oala mare de 4-5 litri)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Doinastav
Doinastav 22 Nov 2018, 12:52

Am facut supa, e cu adevarat minunata si vindecatoare (tatalui meu i-a trecut o tuse care nu il mai lasa cam de un an). Multumesc Lalena!

Doina Stavarache

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Doinastav 22 Nov 2018, 13:10

Ce ma bucur mult! Sanatate si mulltumim mult de mesaj 👍👍👍