In sfarsit a venit randul retetei de pizza cu maia, fiindca in aceasta perioada facem paine de casa mai des si economisim drojdia(in caz ca o aveti!), maiaua/starterul este la putere si am indraznit sa fac cu ea pizza. Eram putin sceptica, fara prea multe asteptari, dar dupa 2 incercari am dedus formula si metoda de mai jos - foarte reusita si o pizza fantastic de buna.
Este subtire, elastica, usor crocanta pe margini - chiar foarte apropiata de ce am mancat in Italia. Am copt-o ca si Pizza in stil italian pe o vatra improvizata, cred ca merge s-o puneti si in tavi de pizza dar totusi as recomanda sa o faceti exact ca mine, pentru rezultate optime.
Daca sa fac comparatie intre pizza cu maia si pizza cu drojdie - prima este ceva mai elastica si ferma, chiar daca este foarte subtire(si noi am devenit fani de pizza cu blat cat mai subtire). Pizza cu drojdie este ceva mai rapida si sigura, mai la indemana, la fel de buna, deci nu o excludem :) Sotul meu a spus ca este exceptionala pizza cu maia, iar cea cu drojdie foarte buna...
Desi pare o reteta putin mai complexa, nu va speriati, necesita doar putina organizare, iar rezultatul merita acest mic efort.