Recunosc că nu sunt mare fan de pate cu ficat, nici nu-l resping complet, dar nici nu aș zice că îl gătesc foarte des (de cumpărat nici nu mai zic!). În primul rând nu-mi place gustul intens de ficat și textura cam densă, dar am ajuns în ultimul an să-mi schimb părerea cu rețeta de mai jos - acum îmi iese un pate de casă minunat, fin, pufos, gust moderat de ficat și foarte gustos.
Această rețetă mulți o mai numesc "foie gras fals", din cauza texturii și gustului foarte apropiat de foia gras-ul clasic. De fapt metoda am și văzut-o după ce am tot căutat pe Youtube sugestii de a găti foie gras corect, atunci am lăsat la o parte finețurile și bine am făcut. Putem mânca și acasă "foie gras" dar la un preț mult mai rezonabil și cu efort minim!
Am tot experimentat cu ingredientele aproape 1 an și am rămas la cele mai de bază, nu exagerați cu adăugirile și condimentele pentru că vor ascunde prea mult gustul ingredientelor principale. Dacă nu aveți formă de ceramică sau sticlă mai mică, îl puteți pune la cuptor în borcane, sau altă soluție ar fi să dublați cantitățile și îl gătiți în formă de chec clasică. În acest caz surplusul se poate porționa și congela (am testat, se păstrează minunat!).
În plus, rețeta acestui pate este minunată în regimul low-carb, o combin cu pâinea de in și savurez fără remușcări oricând am poftă!